BAT: Produsele din tutun - cele mai exportate produse alimentare în 2020

S.B.
Companii / 31 martie 2021

Produsele din tutun - cele mai exportate produse alimentare în 2020

Valoarea totală a exporturilor de produse din tutun prelucrat, adică ţigarete şi produse din tutun încălzit, în anul 2020 a fost de 1,37 miliarde euro, cu 45% mai mult decât anul precedent, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, se arată într-un comunicat al companiei British American Tobacco.

Potrivit BAT, compania trimite la export aproximativ 60% din volumele produse la Ploieşti, unde se află a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

Din datele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică reiese faptul că în anul 2020 produsele din tutun au reprezentat peste jumătate (53%) din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi şi tutun. Valoarea exporturilor de produse din tutun (ţigări şi tutun încălzit) a depăşit valoarea exporturilor de grâu (845 milioane euro) sau porumb (1,1 miliarde euro). Această diferenţă este cu atât mai semnificativă cu cât ţigările sunt produse finite, în timp ce cerealele sunt exportate ca materie primă.

Valoarea totală a importurilor de tutun brut şi prelucrat a fost de circa 355 de milioane euro, ceea ce înseamnă că tutunul a avut o contribuţie pozitivă la balanţa comercială a României de aproape 1 miliard de euro.

"Aproape 60% din producţia fabricii noastre din Ploieşti este exportată. Acest lucru a fost posibil datorită investiţiilor constante din ultimii ani, care au depăşit pragul de 500 de milioane de euro şi care ne-au permis să ne dublăm capacitatea de producţie în ultimii ani" a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice British American Tobacco.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Produsele din tutun - cele mai exportate produse alimentare în 2020" (sic)...cum naiba sa treci produsele de tutun in categoria produselor alimentare? Pai de aceea ni se spune ca fumatul duce la cancer pulmonar, ca e "comestibil" :-)?...Evaziune pe fata, probabil taxele de export pentru marfuri alimentare sunt mici sau deloc, (exceptate) si hopa si tutunul sa mai dam o gaura la buget...Noi astia "da dreapta" suntem baieti destepti doar nu o sa platim taxe si impozite pentru "pensii si alocatii", mai bine sifonam profitul

    1. SCUTIRI DE LA PLATA TAXELOR LA EXPORT

      Produse obţinute de producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea pe proprietăţi aflate în Comunitate: 

      Se pot exporta fără plata taxelor la export produsele agricole sau animaliere obţinute în teritoriul vamal al Comunităţii pe proprietăţi învecinate cu un stat terţ, conduse, în calitate de proprietari sau concesionari, de persoane a căror întreprindere principală se află într-o ţară terţă învecinată teritoriului vamal al Comunităţii 

    ...sa afumam intreaga lume? altceva nu mai avem de exportat?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb