Bauelemente a investit 5 milioane de euro în singura fabrică de prefabricate din beton pentru agricultură

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii / 6 mai 2016

Compania preconizează pentru acest an o cifră de afaceri de 30 milioane de euro

Bauelemente, producător de elemente prefabricate din beton, a finalizat o investiţie de 3,5 milioane de euro într-o fabrică lângă Ploieşti, în Ariceştii Rahtivani. Compania a început producţia de stâlpi din beton precomprimat (şpalieri) pentru agricultură, mai precis pomicultură şi viticultură, în 2008. Atunci, pentru diversificarea gamei de produse, a realizat o investiţie iniţială de 1,5 milioane de euro, au declarat ieri reprezentanţii Bauelemente, într-un tur de fabrică.

Michael Dietrich, directorul general al grupului, a menţionat: "Până în prezent, investiţia în fabrica dedicată prefabricatelor de beton (şpalieri) pentru agricultură însumează 5 milioane de euro, dintr-un total de peste 10 milioane euro investiţi în producţia de prefabricate din beton. Banii pentru aceste investiţii vin din fonduri proprii şi au creat 175 de locuri de muncă, dintre care 17 sunt în noua facilitate de producţie. Bauelemente este membră a grupului Baupertner, fiind singurul producător din România pentru acest tip de produs şi cel mai mare din Sud-Estul Europei".

Domnia sa a mai subliniat că stâlpii din beton se vând în special pe piaţa internă, dar merg şi la export în Ucraina, Polonia, Turcia şi Republica Moldova: "Totuşi, ţinta noastră este România. Este un produs românesc. Cifra de afaceri aferentă acestui produs în 2015 s-a ridicat la aproape 1 milion de euro, iar exporturile au reprezentant doar circa 25%. Prin noile investitii, compania estimează triplarea cifrei de afaceri generată de stâlpii din beton."

Întreg grupul Bauelemente a atins în 2015 o cifră de afaceri de 25 de milioane euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent. Pentru anul în curs, conform reprezentanţilor companiei, se aşteaptă o cifră de afaceri de aproximativ 30 milioane de euro. Michael Dietrich a subliniat: "Până anii trecuţi, ca şi target de vânzări, ne propuneam un milion de euro anual. Cu acest an, dorim să creştem până la 4 milioane de euro".

Printre cei mai importanţi clienţi se numără Kaufland, pentru care compania a construit aproape jumătate din magazine, Adeplast - patru fabrici, NEPI etc.

Oficialii au subliniat că stâlpii din beton precomprimat (şpalierii) pentru agricultură sunt folosiţi ca elemente de susţinere în pomicultură intensivă şi superintensivă, în viticultură, dar şi pentru împrejmuiri. Călin Bailuc, manager Bauelemente, a declarat: "Pentru producţia stâlpilor este folosită tehnologia de armare cu toroane şi betonul de clasă superioară C40/50. Graţie echipamentelor de producţie de ultimă generaţie pentru precomprimarea betonului rezultă un produs finit cu perioadă îndelungată de folosinţă. Betonul îl producem aici, în fabrică, iar garanţia şpalierilor este de peste 50 de ani".

Potrivit domniei sale, capacitatea de producţie a fabricii, ca şi volum de beton este de 8000 de metri cubi anual, ceea ce înseamnă aproximativ 600 de mii de bucăţi de şpalieri.

Bauelemente face parte din grupul Baupartner, fondat în 2006 la Ploieşti, din care fac parte companii cu activitate în diverse domenii, cum ar fi: proiectare, construcţii, producţia de elemente prefabricate din beton, producţia de ţevi sudate, producţia de energie regenerabilă din biogaz şi agricultură. Cifra de afaceri pentru Baupartner se situează la circa 50 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb