BBC: Colegiile de top din SUA se luptă cu extinderea protestelor faţă de războiul din Gaza

A.F.
Internaţional / 23 aprilie

BBC: Colegiile de top din SUA se luptă cu extinderea protestelor faţă de războiul din Gaza

Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune, anunţă BBC.

Luni, zeci de studenţi au fost arestaţi la Yale, în timp ce Columbia a anulat cursurile cu prezenţă fizică din cauza temerilor legate de antisemitismul din campus.

"Tabere" de protest similare au apărut şi în alte campusuri, inclusiv la Berkeley, în California. Autorităţile şcolare se află sub o presiune tot mai mare pentru a calma tensiunile din campus.

Demonstraţii şi dezbateri aprinse despre războiul dintre Israel şi Gaza şi despre libertatea de exprimare au zguduit principalele campusuri universitare din Statele Unite de la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Studenţii din ambele tabere spun că a existat o creştere a incidentelor antisemite şi islamofobe. Mişcarea de protest din campusuri a fost cel mai recent pusă în centrul atenţiei la nivel mondial săptămâna trecută, după ce poliţia din New York a fost chemată în campusul Universităţii Columbia din New York, unde a arestat zeci de protestatari.

De atunci, tensiunile din campusuri au escaladat în mai multe instituţii americane. Luni, aproape 50 de protestatari au fost arestaţi la Universitatea Yale din New Haven, Connecticut, unde demonstraţiile au ajuns la câteva sute de persoane în weekend. Universitatea a precizat că cei reţinuţi au ignorat "multiplele cereri" de a pleca. Mulţi participanţi la protest au cerut ca Yale să îşi reducă investiţiile în producătorii de arme militare.

Tabere de protest au fost înfiinţate şi la alte universităţi din ţară, printre care Universitatea California din Berkeley, Universitatea din Michigan, Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Emerson College şi Tufts. La aproximativ 12 km (opt mile) la sud de Columbia, la Universitatea din New York, protestatarii au instalat corturi vizavi de Stern School of Business.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La ce se asteptau , la aplauze ?

    Cred ca si pro-palestinienii sunt platiti de Putin,

    de protesteaza impotriva macelului razboinic 

    ...

    Uite SUA marii democratii cum aresteaza imediat oamenii. E mai rau ca in Rusia. Cand e vorba de ei nu respecta nimic, doar altor natiuni le-au impus si daca nu s-au conformat au intrat cu trupele peste ei sau le-au impus sanctiuni. Halal democratie. Totul pana la ei.

    ......în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune......foarte interesant!....cum e cu aia cu freedom of speech.....democracy....si alte bla-bla-uri?....sunt bune doar cand nu deranjeaza?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb