Băncile britanice nu vor putea păstra accesul pe piaţa Uniunii Europene (UE) după Brexit prin intermediul companiilor paravan, ci doar prin înregistrarea integrală a operaţiunilor în blocul comunitar, a avertizat Sabine Lautenschlaeger, membră a board-ului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), informează Bloomberg.
Într-un discurs susţinut la London School of Economics, Lautenschlaeger a afirmat: "Nu mă aştept ca BCE să emită licenţe pentru companii paravan. În mod sigur nu voi accepta ca băncile să îşi înregistreze integral expunerile în zona euro, în timp ce sistemele de management al riscurilor şi de control intern să fie în afara uniunii monetare".
Remarcile ei oferă noi informaţii despre poziţia BCE faţă de aplicarea reglementărilor după ieşirea Marii Britanii din UE, scrie News.ro.
Lautenschlaeger a spus că băncile britanice vor pierde drepturile de paşaport în cazul unui Brexit dur, în urma căruia Marea Britanie se va retrage de pe piaţa unică a bunurilor şi serviciilor.
Aceasta a mai anunţat că evaluarea companiilor paravan va fi făcută de la caz la caz.
Oficialul BCE a precizat că cea mai presantă problemă pentru băncile britanice este asigurarea accesului pe piaţa europeană şi că o parte dintre instituţiile financiare au început deja să se pregătească.
1. Serios?
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2017, 05:35)
Bancile au inventat-invatat firmele sa fuga de taxe.
Cu 27 de legislati diferite o sa gaseasca portite.
Varianta a 5-a a UE poate nu. Berlinul si Parisul nu o sa vrea sa fie condusi de afara, Bruxeles nici o data.
Pt tari ca noi o sa fie mana cereasca, coruptia dispare. Legile din Elvetia sa fie transpuse in UE. O masina parcheaza la vecin cu nr straine suna la Politie. Acolo e colaborare cu Politia aici e turnatorie. Elvetia o sa renunte la chf pt euro? Nici o data!
BN a Elvetiei nu e de acord cu Bce.