BCE recomandă consolidarea fondurilor-tampon ale băncilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2019

BCE recomandă consolidarea fondurilor-tampon ale băncilor

Autorităţile de reglementare din Europa ar trebuie să le solicite băncilor să-şi consolideze buffer-ele (fondurile-tampon) ca să se protejeze de posibilele şocuri economice şi financiare, potrivit vicepreşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Luis de Guindos.

Acesta a declarat ieri, la un eveniment desfăşurat în Riga (Letonia): "În opinia mea, condiţiile economice şi financiare actuale cer acţiuni mai intense din partea autorităţilor macroprudenţiale în vederea consolidării rezistenţei sectorului bancar şi a asigurării că sistemul are buffer-ele necesare, care pot fi eliberate în caz de stres".

Amintim că, la finele lunii noiembrie, directorul Bundesbank (banca centrală germană), Joachim Wuermelling, declara că băncile germane au suficient capital în prezent, dar ar trebui să acumuleze fonduri-tampon (buffer) pentru următoarea recesiune economică.

Wuermelling, care este responsabil cu supravegherea la banca centrală germană, nu a numit nici o bancă în declaraţiile sale privind nevoia de capital tampon şi a precizat că, acum, nivelurile de capital ale băncilor din ţară sunt, în medie, "destul de bune".

Însă, Wuermelling a concluzionat că băncile "ar trebui să se pregătească pentru perioade mai grele, prin construirea de fonduri-tampon adecvate".

Bundesbank împărtăşeşte responsabilitatea pentru supravegherea băncilor germane cu autoritatea de supraveghere financiară din ţară, Bafin. Ambele fac parte din Mecanismul Unic de Supraveghere al Băncii Centrale Europene (BCE), creat după criza financiară din 2008-2009, pentru a centraliza supravegherea băncilor de top.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb