BCE se pronunţă pentru o reglementare globală privind criptomonedele

I.M.
Internaţional / 15 septembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Benoit Coeure, membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene, a susţinut, vineri, necesitatea stabilirii unei reglementări globale privind criptomonedele şi s-a pronunţat pentru o abordare unică de reglementare la nivelul Uniunii Europene, relatează agenţia EFE.

"Avem nevoie de o abordare globală", a declarat el la o conferinţă de presă după reuniunea miniştrilor Economiei şi Finanţelor din zona euro, ce a avut loc la Helsinki.

În acest sens, oficialul BCE a precizat că există "un risc ridicat" să existe neconcordanţe între reglementările din diferite jurisdicţii, "mai departe de Europa".

Astfel, a subliniat el, G7 va publica un studiu în acest sens la începutul lunii octombrie, şi, dincolo de abordarea globală, Coeure consideră necesară o reglementare unică în UE, conform sursei citate.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a afirmat că Executivul Comunitar realizează o analiză privind Libra, criptomoneda pe care vrea să o lanseze Facebook, cu scopul de a vedea dacă se conformează cadrului de reglementare al UE, dacă sunt necesare modificări ale reglementării sau dacă este nevoie de un cadru specific pentru moneda reţelei de socializare.

El a precizat că Bruxelles a trimis un chestionar Facebook pentru a obţine mai multe detalii despre Libra şi a menţionat că discuţiile de vineri dintre miniştrii au evidenţiat existenţa "anumitor preocupări", inclusiv cele privind implicaţiile pentru stabilitatea financiară.

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, dăduse asigurări joi că Uniunea Europeană nu va autoriza Libra fiindcă această pune sub semnul întrebării suveranitatea monetară a statelor şi antrenează numeroase riscuri, inclusiv unul sistemic, dată fiind enorma dimensiune a acestei reţele de socializare, informează agenţia EFE.

Vineri, el a repetat această idee la Helsinki şi a propus să se lucreze la o monedă digitală publică.

"În condiţiile actuale, proiectul monedei digitale private Libra nu se poate dezvolta pe piaţa europeană", a comentat Le Maire, adăugând că el şi omologul său german, Olaf Scholz, au emis o declaraţie comună în care reamintesc "profunda lor îngrijorare" privind criptomoneda Facebook.

"Credem cu tărie că problemele monetare trebuie să rămână în mâinile statelor. Este o chestiune de suveranitate", a subliniat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb