BCE va avea un nou economist şef

I.I.
Bănci-Asigurări / 6 ianuarie 2019

BCE va avea un nou economist şef

Miniştrii de Finanţe din zona euro, Eurogrupul, vor selecta un succesor pentru actualul economist şef al Băncii Centrale Europene, Peter Praet, la reuniune lor programată a avea loc în data de 11 februarie, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al preşedintelui Eurogrupului, Luis Rego, transmite Reuters.

Luis Rego a precizat că ţările din zona euro vor putea să îşi prezinte ofertele începând cu data de 21 ianuarie pentru poziţia deţinută în prezent de belgianul Peter Praet. Mandatul acestuia expiră în luna mai, astfel că postul de economist şef al BCE va deveni vacant în luna iunie.

Membri boardului executiv al BCE lucrează în regim full time la Frankfurt şi împreună cu guvernatorii băncilor naţionale din zona euro formează consiliul guvernatorilor BCE. Postul de economist şef al BCE are o influenţă deosebită deoarece deţinătorul acestei poziţii are un rol crucial în pregătirea şi prezentarea datelor care stau la baza deciziilor BCE.

Miniştrii de Finanţe din cele 19 state membre ale zonei euro vor selecta un nou economist şef al BCE din candidaţii prezentaţi în mod oficial de statele membre. Dacă va fi nevoie de un vot, câştigătorul trebuie să obţină o majoritate calificată, de cel puţin 14 din cele 19 voturi, reprezentând cel puţin 65% din populaţia zonei euro. Ulterior candidatul va fi audiat de Parlamentul European, însă în trecut opiniile negative ale Parlamentului au fost ignorate. Numirea oficială va fi făcută de şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, cel mai probabil la summitul programat a avea loc în 21-22 martie.

Deşi până acum nu a fost avansat nicio candidatură, oficialii din zona euro susţin că cele mai mari şanse le are guvernatorul Băncii Centrale a Irlandei, Philip Lane. Acesta este un economist respectat care în trecut a fost consultant pentru Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială iar în prezent face parte din consiliul guvernatorilor BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb