B.D. LA MUNTE ŞI LA MARE Operaţiunea urna de vot

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 26 iulie 2012

Operaţiunea urna de vot

Celebra serie de filme poliţiste de acum 40 de ani, "Brigada Diverse", ar putea cunoaşte un nou episod în aceste zile, când "operaţiunea urna de vot" pare să fi înnebunit întreaga clasă politică. Cum Dem Rădulescu, Jean Constantin şi Puiu Călinescu sunt într-o lume mai bună, în care votul contează mai puţin, iar simţul umorului a scăzut la cote alarmante, acest lucru are puţine şanse de reuşită, totul putând să se sfârşească într-o adevărată dramă, cu încrederea moartă la final.

Dincolo de îndemnurile la boicot sau de cererile imperative de prezenţă la urne, nu trebuie omis nici felul în care se desfăşoară referendumul. Dorinţa de a maximiza numărul de alegători prezenţi la vot poate naşte situaţii amuzant-penibile. Cei aprope 200.000 de turişti care se vor afla în staţiunile de pe litoralul românesc la sfârşitul acestei săptămâni nu vor fi nevoiţi să caute foarte mult urnele, practic acestea vor veni la ei prin grija autorităţilor, care vor organiza secţii de vot în hoteluri şi restaurante. În Mamaia vor exista nu mai puţin de 20 de secţii de votare, dintre care una amplasată chiar la intrarea în Parcul Acvatic. În sudul litoralului vor fi opt secţii la Mangalia şi două în Eforie Sud, pentru turiştii din Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Vama Veche şi 2 Mai. Nu sunt uitaţi nici amatorii de drumeţii montane, o urnă va fi adusă la un hotel de pe platoul Padina, din Munţii Bucegi, aces­ta fiind doar un exemplu, printre multe altele. Mai mult, chiar şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a venit cu propunerea ca la meciurile care urmează să se dispute duminică, în cazul în care nu vor fi amânate, să fie organizate secţii de votare: "Aşa cum s-a hotărât să existe urne pentru românii care se vor duce la mare, aşa ar putea să aducă urne de vot şi la stadioane. Nu mi se pare nimic exagerat".

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu gustă foarte tare acest exces de amabilitate al autorităţilor faţă de votanţi, e uşor de înţeles de ce, într-o intervenţie la TVR vorbind de votul ascuns în costumul de baie: "Deci numai acest lucru arată dis­preţul chiar pentru respectul votului. Cum să mă duc într-un hotel, poate într-un hol, poate într-o baie? Oare unde ne organizează guvernul secţiile de votare prin hotelurile din Mamaia? Cum o să venim la vot? Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem... Este absolut inimaginabil! În plus, hotelurile prezintă următorul risc: turiştii predau buletinele, CNP-ul este înregistrat la recepţie. Mulţi dintre proprietarii de hoteluri sunt sub controlul domnului Mazăre, spre exemplu la Mamaia. Asta ne arată că oricând lista de CNP-uri poate fi inserată pe o listă dintr-o astfel de secţie de votare".

În absenţa unor actori profesionişti de calibru, un film de succes tot se va putea face în urma referendumului de duminică. Partidul Democrat Liberal a solicitat instalarea de camere de luat vederi în toate secţiile de votare, iar premierul Victor Ponta a admis că în cazul în care există posibilitatea tehnică va accepta cu mare plăcere această propunere. Material video va exista, mai trebuie un regizor care să îşi asume întreaga lucrare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb