Becker România creşte eficienţa productivităţii prin automatizarea proceselor de lipire şi asamblare cu roboţi colaborativi UR10

A.B.
Miscellanea / 10 martie 2021

Becker România creşte eficienţa productivităţii prin automatizarea proceselor de lipire şi asamblare cu roboţi colaborativi UR10

Compania Becker România, care activează în industria mobilei, produce elemente turnate din furnir de fag. Pentru a creşte eficienţa proceselor repetitive de lucru fără a afecta calitatea produsului final, Becker România a implemetat doi coboţi UR10, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Roboţii colaborativi gestionează sarcini de lipire şi preluare şi plasare desfăşurate în unitatea sa de producţie unde anual sunt procesaţi peste 10000 de metri cubi de lemn de fag.

Becker România se confrunta cu dificultatea de a găsi persoane calificate pentru procesele de producţie din fabrica sa, iar acest aspect a îndreptat compania în direcţia automatizării. Compania îşi dorea o configurare de automatizare colaborativă în care oamenii şi soluţiile nou integrate să lucreze împreună pentru a creşte eficienţa productivităţii în procesul de asamblare. Becker a căutat, de asemenea, să îmbunătăţească mediul de lucru pentru angajaţii care urmau să preia sarcini mai antrenante şi mai creative.

Becker România a ales să automatizeze cu roboţi colaborativi de la Universal Robots pentru că aceştia sunt concepuţi prin natura lor să lucreze foarte bine alături de oameni fără a avea nevoie de măsuri de protecţie suplimentare şi totodată pentru că pot fi instalaţi rapid. Cei doi coboţi UR10 integraţi în procesul de asamblare a oglinizilor lucrează în tandem. Primul UR10 distribuie adeziv pe rama produsului, urmat de cel de-al doilea UR10 care plasează o altă piesă, un segment de inel, deasupra adezivului de pe sticlă. Programarea coboţilor a fost uşoară şi s-a desfăşurat rapid. Din interfaţa UR, compania a folosit programul predefinit CircleMove cu orientare relativ liberă faţă de cerc. "Roboţii colaborativi UR sunt uşor de programat. Nu ai nevoie de cunoştinte avansate de informatică şi automatizare. Oricine are cunoştinţe tehnice minime poate să realizeze cu succes aplicaţii cu aceşti coboţi," a spus Remus Ţopan, Inginer Tehnic la Becker România. În integrarea cu succes a coboţilor a jucat un rol important şi suportul tehnic oferit de Universal Robots. "Pe website-ul Universal Robot găseşti toate informaţiile de care ai nevoie, chiar şi fisiere de back-up pentru programele dezvoltate, care sunt uşor de salvat prin magic files-urile de pe site, şi actualizarea softului. Există o întreagă comunitate în spate, gata să te ajute cu răspunsurile de care ai nevoie," a mai spus Remus Ţopan.

Compania foloseşte în prezent pentru asamblarea unuia dintre produsele sale operatori umani care lucrează în echipă cu cei doi roboţi colaborativi. Operatorii adaugă rama, sticla şi golesc caruselul în timpul procesului de asamblare a oglinzilor. Primul robot foloseşte un pistol de lipit cu care adaugă adeziv în locul dorit. Atunci când este timpul ca adezivul să fie schimbat, unul din operatori este informat de acest aspect prin intermediul unui program special creat cu ajutorul

unei variabile globale şi a unei norme de consum. "După calcularea normei de consum, am creat o "variabilă de instalare" globală care rămâne salvată chiar dacă robotul este oprit. Printr-o verificare la începutul fiecărui program, variabila ne spune dacă adezivul din tub a ajuns la final. Când ajunge la 0, programul apelează un subprogram care mută braţul robotului într-o poziţie care le permite operatorilor să schimbe cu uşurinţă adezivul ", a explicat Remus.

Al doilea UR10 foloseşte un dispozitiv de prindere cu ventuze uşor şi rapid de asamblat şi reglat cu care preia al doilea reper dintr-o unitate de alimentare semi-automată şi îl plasează peste adeziv. Toate automatizările şi senzorii au fost adăugaţi la cutia de control a robotului, fiind astfel foarte uşor de programat. Pentru detectarea ramei au fost folosiţi senzori de proximitate, iar pentru a detecta segmentul inelar din depozit au fost folosiţi senzori fotoelectrici. Interconexiunea cu coboţii UR10 se face cu ajutorul unui PLC, care controlează şi funcţionarea caruselului, prin semnale analogice transmise bidirecţional.

Pentru cei de la Becker România valoarea adusă de roboţii UR în fabricarea produselor constă în îmbunătăţirea semnificativă a calităţii asamblării produselor, prin controlul aplicaţiilor şi repetabilitatea operaţiilor. Un alt beneficiu îl reprezintă flexibilitatea coboţilor care sunt perfecţi pentru relocare şi preluarea altor sarcini în caz de necesitate, un aspect pe care Becker îl consideră un avantaj competitiv. Având în vedere relocarea coboţilor, în prezent compania are un robot UR16 în faza de testare pentru perierea suprafeţelor.

"Roboţii colaborativi UR sunt uşor de programat. Nu ai nevoie de cunoştinte avansate de informatică şi automatizare pentru a-i putea programa.Oricine cu cunoştinţe tehnice minime poate să realizeze cu succes aplicaţii cu aceşti coboţi. Am realizat fără probleme programarea efectivă a aplicaţiei de preluare şi plasare într-o singură zi ..."

REMUS ŢOPAN, Inginer tehnic BECKER ROMÂNIA

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb