BECLEAN: Dragnea a vizitat construcţiile realizate din investiţiile MDRAP

Valentin Busuioc
Companii #Construcţii / 17 aprilie 2015

Dragnea a vizitat construcţiile realizate din investiţiile MDRAP

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a vizitat astăzi, în Beclean (judeţul Bistriţa Năsăud), un bazin de înot, un campus şcolar, un liceu, un drum judeţean şi un bloc de locuinţe pentru tineri. Investiţiile au fost finanţate prin programele gestionate de MDRAP, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Bazinul didactic de înot are 5 culoare şi o capacitate de 65 de persoane. Spaţii speciale au fost construite pentru vestiare, duşuri şi grupuri sanitare, precum şi un cabinet de prim ajutor. Investiţia (de circa 6,59 milioane lei cu TVA) a fost realizată de Compania Naţională de Investiţii (CNI) în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, gestionat de MDRAP.

La Liceul Tehnologic Agricol Beclean, proiectul are în vedere lucrări de consolidare şi reabilitare în valoare de 1,36 milioane lei, din care 849.980 lei reprezintă alocarea financiară din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). Stadiul implementării proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare - august 2015.

Proiectul privind Campusul universitar unde funcţionează Colegiul Naţional "Petru Rareş" şi Liceul Tehnologic "Henri Coandă", are o valoare de 27,8 milioane lei, din care 22,6 milioane lei sunt asiguraţi din FEDR. Lucrările urmăresc reabilitarea, refuncţionalizarea, extinderea şi modernizarea corpurilor existente, realizarea unui corp de şcoală nou cu 24 săli de clasă, amenajarea, sistematizarea şi împrejmuirea incintei şi construirea corpului pentru centrala termică. Proiectul este implementat în proporţie de 30% şi are termenul de finalizare în decembrie 2015.

Tot astăzi, ministrul Liviu Dragnea a vizitat drumul judeţean (DJ) 172, obiectiv de investiţii din zonă finanţat de MDRAP prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Drumul va asigura condiţii mai bune de acces între Beclean şi Figa, precum şi către complexul Băile Figa. Proiectul, cu o valoare de 2,68 milioane lei, a inclus lucrări de refacere a carosabilului şi a unor podeţe.

Altă investiţie guvernamentală finalizată în Beclean de MDRAP, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), este blocul cu 64 de apartamente pentru tineri, destinate închirierii. Administraţia locală, care are în sarcină repartizarea locuinţelor, a organizat astăzi evenimentul de predare către tinerii chiriaşi a cheilor celor 41 de garsoniere şi 23 de apartamente cu două camere. Locuinţele sunt finisate, iar băile complet utilate cu obiecte sanitare. Proiectul are o valoare de 6,78 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Ultimul punct pe agenda întâlnirii a fost inaugurarea noului sediu al Primăriei Beclean. Proiectul aparţine administraţiei publice locale, care a asigurat finanţarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb