Bega Minerale Industriale vrea să împrumute 5,1 milioane euro pentru investiţii

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2007

Bega Minerale Industriale vrea să împrumute 5,1 milioane euro pentru investiţii

Acţionarii companiei Bega Minerale Industriale Aghireşu (BMIA) au aprobat contractarea unui credit de 5,1 milioane euro, de la Piraues Bank, pentru investiţii, potrivit comunicatului transmis joi pieţei Rasdaq.

Creditul va fi utilizat în vederea efectuării de investiţii, respectiv pentru finanţarea a 85% dintr-un proiect investiţional dezvoltat de companie. Garantarea creditului se va face cu două terenuri şi clădirile aferente, aflate în proprietatea companiei, şi cu trei bilete la ordin în alb emise de Bega Minerale Industriale.

În 2006, compania a realizat un profit net de 3,24 milioane lei (960.000), de 3,6 ori mai mare decât în 2005, şi o cifră de afaceri de 28,88 milioane lei (8,54 milioane euro), în creştere cu 16,75% faţă de anul precedent.

Bega Minerale Industriale Aghireşu este specializată în extracţia pietrişului, nisipului, argilei şi caolinului şi fabricarea articolelor ceramice de uz gospodăresc şi ornamental. Compania este lider de piaţă pe segmentul nisipului cuarţos (65-70% cotă de piaţă), caolinului (50-60%) şi argilei (40-45%). Compania face parte din grupul de firme Bega Grup, care este controlat de fraţii Cristescu. Din Bega Grup fac parte 32 de societăţi comerciale la care acţionari majoritari sunt fraţii Cristescu, printre care Faur Bucureşti, Bega Tehnomet, Bega Turism.

Bega Minerale Industriale are un capital social de 11,09 milioane lei, divizat în 4,435 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei. Principalii acţionari ai companiei sunt fraţii Cristescu, Marius Valentin şi Emil, care deţin 53,65%, respectiv 32,06% din capitalul social. În acţionariatul firmei, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) deţine 2,08%.

Principalii clienţi ai Bega Minerale Industriale sunt Sanex SA Cluj, Lassersberger SA Lugoj, Cesiro Sighişoara, Multistar Oradea şi Gabbro SRL Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb