BenQ şi-a dublat vânzările de proiectoare în trimestrul al doilea

V.B.
Companii / 5 august 2014

Campionatul Mondial de Fotbal a fost un catalizator al vânzărilor

Compania de IT BenQ a înregistrat în al doilea trimestru o creştere de 107% a vânzărilor pe segmentul proiectoarelor, în timp ce piaţa din ţara noastră a avut o evoluţie de 44% comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut, arată datele publicate de compania de analiză FutureSource Consulting şi trimise redacţiei.

Pe piaţa autohtonă de proiectoare, BenQ are o cotă de 49,3%.

"Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a fost un vector important al pieţei, aducând creşteri ale vânzărilor pe toate categoriile de proiectoare. În această perioadă, am observat o tendinţă clară de creştere a vânzărilor de modele Home Cinema, având în vedere cererea formulată de consumatori, dar şi ofertele promoţionale ce au contribuit la evoluţia vânzărilor", a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Astfel, în perioada aprilie-iunie, vânzările de proiectoare BenQ cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080p) au crescut cu 188%, iar cele cu rezoluţie WXGA (1280 x 800p) au înregistrat un avans de 253%.

Din punct de vedere al scenariilor de utilizare, BenQ a consemnat în aceeaşi perioadă un avans al vânzărilor de 129% pe segmentul Home Cinema, 113% pe cel instituţional şi 96% pe segmentul corporate.

La nivelul întregii pieţe, proiectoarele cu rezoluţii Full HD (1920 x 1080p) şi cele cu rezoluţie WXGA (1280 x 800p) au avut cea mai bună evoluţie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce arată influenţa pe care Campionatul Mondial de Fotbal 2014 o are asupra pieţei. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2014 au crescut cu 131% vânzările de proiectoare Full HD şi cu 136% cele pentru modelele WXGA, BenQ având 76%, respectiv 42%, din totalul videoproiectorelor vândute în România pe aceste segmente, arată datele publicate de compania de analiză FutureSource Consulting.

La nivelul celor trei luni, piaţa locală de video-proiectoare a crescut cu 44% din punct de vedere cantitativ şi cu 52% din punct de vedere valoric, ceea ce arată o orientare a consumatorilor către modele cu funcţii şi capabilităţi avansate.

Corporaţia BenQ produce proiectoare digitale, monitoare, ecrane interactive de format mare, camere foto digitale şi camere video, dispozitive mobile de calcul, precum şi corpuri de iluminat. Grupul BenQ, cu afaceri de peste 20 de miliarde de dolari pe an , este format din peste 15 companii independente care operează în mai mult de 30 de ţări în industrii variate şi este deservit de 100.000 de angajaţi. Grupul activează în industriile: TFT - LCD, energie verde, produse chimice complexe şi compozite cu matrice polimerică, iluminat, proiectare, componente de precizie, integrare de sisteme, servicii. Companiile din BenQ Group sunt : BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (producător de panouri TFT - LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Corp ESCO, BenQ Materials Corp, BenQ Guru Corp, BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp , BriView Co , Ltd. , Daxin Materials Corp, Dazzo Technology Corp, Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. şi Raydium Semiconductor Corp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb