Bento raportează venituri de 35,4 milioane de lei

D.T.
Piaţa de Capital / 22 februarie 2023

Bento raportează venituri de 35,4 milioane de lei

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei în 2022, o creştere cu 26% faţă de 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, în ceea ce priveşte profitul net, în 2022 compania a înregistrat o creştere aproape în linie cu veniturile, de 23% faţă de 2021, până la 5,6 milioane de lei, o apreciere cu 11% faţă de profitul net prezentat în bugetul aferent anului 2022.

"Suntem încântaţi de rezultatele înregistrate la nivelul anului 2022, în special pentru că am reuşit să depăşim bugetul planificat. A fost un an plin de evenimente, un an în care am pus accentul pe implementarea strategiei de dezvoltare prezentata în memorandum, capitalizând proprietate intelectuală şi consolidând echipele de business development. Ponderea veniturilor recurente în totalul cifrei de afaceri, un indicator important cu ajutorul căruia evaluăm stabilitatea operaţiunilor companiei, s-a menţinut în jurul valorii de 35%, ceea ce în contextul proiectelor de organizare şi a investiţiilor, reprezintă o realizare importantă", a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.

În 2022, la nivel de venituri din exploatare, Divizia Dezvoltare Software (DEV) a contribuit cu 47%. În cadrul DEV, veniturile aferente serviciilor de dezvoltare şi implementare a proiectelor software au avut o contribuţie de 65% la cifra de afaceri, iar veniturile aferente serviciilor de mentenanţă şi evoluţie, care au un caracter recurent, au contribuit cu 35% la cifra de afaceri. Cea de-a doua linie de business, IT, Infrastructură şi Cloud (IT), alcătuită atât din servicii, precum implementare, integrare si suport, cât şi din revânzare echipamente şi software, a contribuit cu 53% la veniturile din exploatare generate în 2022, adaugă comunicatul citat.

"Suntem deosebit de bucuroşi si mândri de realizările echipei, 2022 fiind unul dintre cei mai dinamici ani din istoria noastră, şi mulţumim pe această cale colegilor pentru sprijinul şi eforturile depuse în obţinerea unor rezultate remarcabile. Privind înainte, intrăm într-o perioadă interesantă pentru evoluţia companiei noastre, 2023 fiind anul în care îşi vor face apariţia primele efecte ale eforturilor de dezvoltare începute anul trecut, pe de-o parte, cât şi anul în care demarăm un nou set de proiecte de organizare şi comunicare. Totodată, o preocupare importantă a echipei de management este stabilirea de noi parteneriate strategice menite să manifeste pentru organizaţia noastră un ecosistem generator de lead-uri", a declarat Vlad Bodea, Membru Executiv Consiliu de Administraţie, cofondator Bento.

Printre proiectele de referinţă ale anului 2022 se numără semnarea unui parteneriat important cu Clarke Energy România privind implementarea Bento FSM, ce prevede automatizarea proceselor operaţionale de teren aferente activităţii companiei, finalizarea implementării Bento Grânar în cadrul Comvex, simplificând şi automatizând toate operaţiunile de recepţie, depozitare şi gestiune a stocurilor de cereale, precum şi implementarea Bento MDM în cadrul Grup Feroviar Român (GFR).

Totodată, în ultimul trimestru din 2022, compania a semnat un contract semnificativ cu Adrem Engineering în cadrul unui proiect al cărui beneficiar final este Operatorul de Măsurare a Energiei pe Piaţa Angro, entitate organizatorică ce face parte din Transelectrica. În cadrul proiectului, Bento va livra o soluţie IT complexă compusă din hardware plus software şi va executa servicii asociate.

Cel mai de impact eveniment din 2022 este însă semnarea contractului aferent proiectului de finanţare câştigat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC 2014-2020). Sub numele "Platforma pentru Transformare Digitală Modulară în Mediul Enterprise şi Sectorul Public", proiectul are o valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, dintre care circa 15 milioane reprezintă fonduri nerambursabile. La finalul acestui proiect, Bento va avea în portofoliu - pe lângă aplicaţiile software deja existente, proprietate intelectuală proprie, superior dezvoltate şi prezente în piaţă - şi o platformă software comună care va include module suplimentare şi care va funcţiona integrat, fiind promovată ca o familie de produse. Demararea acestui proiect este astfel complementară cu planurile de dezvoltare deja stabilite şi prezentate în memorandumul de listare, efectul final fiind unul de îmbunătăţire a randamentului preconizat.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, capitalizarea companiei este de 54 milioane de lei. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum utilităţi (energie, apă, petrol şi gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producţie de alimente.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. cum se poate asa ceva o companie de pe aero sa isi respecte bvc-ul ? Sincer am vazut f mult hate la aceasta companie mai ales la ziua investitorilor. Totusi cei care au zis ca sunt neseriosi sau ca nu s-au tinut de promisiuni vizavi de pp as vrea sa explice ce, niciodata nu au zis. Eu nu am participat la pp, nu i-am cunoscut, am inceput sa ma interesez doar cand am vazut hate si ca piata ii penalizeaza. Deci va invit domnilor nemultumiti de bento la dialog deschis, aici si acum.

    Nu imi place faptul ca s-au marit f mult datoriile............as vrea mai multe detalii despre mitigarea acestei situatii, poate in raportul final. 

    1. Tu vrei discutie fundamentala si sa vina anonimii sa zica ca au gresit? Hai sa fim seriosi, curajosii de pe acest formu cu opinii grele n-au ei timp de dastea. Dar o barfa si jignire oricand.

      doar haterii comenteaza pe aici, n-au bani de investit si carcotesc pe aici

      din moment ce nu au aparut haterii inseamna ca rezultaiele sunt ok. si chiar sunt

      Stai linistit poate nu a vazut de data asta articolul domnul cu CapsLock, gramatica originala si informatii inventate. Totusi ce fac toti cei care le stiu pe toate, au plecat in vacanta? Macar de stiu ca scap de dezinformarea lor in vacanta de scoala.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb