Bento rapotează venituri şi profit net în primele nouă luni din 2023 de 39 de milioane de lei venituri şi 12,1 milioane de lei profit net

A.F.
Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2023

Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento şi Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie

Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento şi Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie

Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 39 de milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o creştere cu 103% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 12,1 milioane de lei, o apreciere cu 246% comparativ cu primele nouă luni din 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Anul 2023 a fost unul de consolidare pentru Bento, demonstrând capacitatea noastră de a ne adapta şi de a excela chiar şi într-un mediu economic în continuă schimbare. Creşterile înregistrate la nivelul indicatorilor cheie în primele nouă luni ale anului reconfirmă strategia noastră de dezvoltare, precum şi angajamentul faţă de inovaţie la nivelul serviciilor şi soluţiilor pe care le furnizăm clienţilor noştri. Totodată, performanţa la nivelul rezultatelor financiare din primele nouă luni ale acestui an reprezintă rezultatul eforturilor susţinute ale echipei Bento şi al parteneriatelor valoroase pe care le-am cultivat de-a lungul timpului", a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.

Conform comunicatului, cifra de afaceri a companiei a contribuit cu 27,8 milioane de lei la veniturile din exploatare, în creştere cu 77%, în timp ce veniturile din producţia de imobilizări necorporale s-au ridicat la 10,4 milioane de lei, o majorare cu 203%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste venituri reprezintă investiţiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene al Bento, în valoare totală de 25 de milioane de lei.

În primele nouă luni ale anului, divizia "Dezvoltare Software" (DEV) a contribuit cu 38% la cifra de afaceri aferentă perioadei analizate. În cadrul DEV, veniturile aferente etapelor de dezvoltare şi implementare a proiectelor software au avut o contribuţie de 70% la nivel de cifră de afaceri, iar veniturile aferente serviciilor de mentenanţă şi evoluţie, care au un caracter recurent, au contribuit cu 30%. Divizia, "IT, Infrastructură şi Cloud" (IT), ce furnizează atât servicii de proiectare şi implementare IT, cât şi revânzare de echipamente şi software, a contribuit cu 62% la cifra de afaceri generată în primele trei trimestre din 2023.

"Rezultatele obţinute în primele nouă luni ale anului 2023 reflectă nu doar creşterea numerică a companiei noastre, dar şi maturizarea strategică a Bento. Investiţiile în dezvoltarea de produse proprii şi implicarea noastră în proiecte din sectoare diverse, reprezintă fundamentul viziunii noastre şi al încrederii pe care clienţii o acordă expertizei Bento", a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie.

Având în vedere activitatea dinamică din acest an şi implicarea companiei în proiecte complexe cu companii din multiple industrii, precum utilităţi, energie, fotovoltaice, telecomunicaţii, distribuţie, media, FMCG sau producţie de alimente, în luna octombrie a acestui an, compania a revizuit bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2023.

Revizuirea bugetului pentru 2023 a fost realizată în contextul analizei efectuate de conducerea companiei în ceea ce priveşte impactul contractului semnificativ, anunţat în luna septembrie, precum şi de stadiul în care se află derularea proiectelor şi contractelor existente pentru restul anului 2023. Astfel, anul acesta, Bento vizează venituri din exploatare de 55,8 milioane de lei, o creştere cu 20% faţă de estimarea iniţială şi un profit net de 12,3 milioane de lei, o apreciere cu 33% faţă de cel prognozat iniţial.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piaţă de 129 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Greu de explicat cum Bento la asa profituri pe care le face inca din a doua jumatate a lui 2022 a ajuns cu descoperit de cash 0,7 M lei!Am citit explicattile lor ca 30 sept a cazut sambata,ca aveau de incasat si s-a produs luni in T4 si ca au ajuns in tertoriu pozitiv.Totusi la asa profit in CPP te-ai astepta sa aiba cash chiar mult,daca nu macar decent.Nu sa fie doar putin in teritoriu pozitiv.

    Daca maine ar incasa toate creantele(si aici vad ca scriu ca 0,5 milioane fac provizion neincasare)nu le ajung decat 3 Trimestre sa plateasca salarii si colaboratori.Au ajuns in T3 sa plateasca doar salarii 5 milioane lei si cine stie cat colaboratorii. 

    In afara de veniturile exploatare nerambursabile au totusi o cira de afaceri mica pentru asemenea fond de salarii. 

    Am fost foarte atent la ce declara si baietii au spus ca sunt foarte surprinsi de cresterea actiunii.Si inca nu ajunsese unde e azi.

    Asa ca atunci cand vor aparea mari corectii si la asa free cashflow e imposibil sa ramana atat de sus evaluarea,strict in cazul de fata nu e cazul de dat vina pe ei.Au dat o indicatie pentru cine are urechi de auzit,probabil stiu ce o sa poata livra in anii urmatori ca proiectele se termina maxim in februarie. 

    1. stai linistit ca te intelegem

      nu au cash deoarece au investit, nu vezi +10 milioane la imobilizari ?

      a crescut mult numarul angajatilor  

      e alta firma acum, alta diomensiune

      sa vezi cand mai anunta un contract mare ca au produse proprii si ies la extern cu ele  

      adio divid. consistent cu asa FCF

      tot anul 2022 au dat 9.400.000 la 62 salariati si ziceau ca au pana la 75 cu colaboratorii 

      anul asta ajung spre 20.000.000 la 99 sal+colab sa presupunem ca 85 sunt salar. 

      se vede din avion din cresterea medie salarii ca sa traga grantul adica asa cum se face in IT cu granturile

      deranjul vine dupa ce dispare garnt ca ramane 'produs' care genereaza venituri doar cat sa nu faca statul corectii pe proiect 

      Adica e SAFE copie 1:1

      au de incasat 28 milioane si datorii pe termen scurt doar 8 milioane

      le ramane cash destul si de diviedende

      stiu ca daca nu ai actiuni cauti ceva negativ dar nu merge aici  

      proiectul nu are nici o legatura cu profitul

      nici la safe nu avut

      ;a BENTO au alte contracte si acum incepe sa vanda produsul si in afara tarii  

      Practic tot ce incaseaza din creante la termenele contractuale merge pe salarii,impozite si furnizori,de unde fcf,foarte riscant la cum s a stricat treaba in software

      nu vezi ca au creante de 28 milioane si la furnzori au doar vreo 5 milioane ? salariile sunt platite la zi

      raman cu zeci de milioane cash

      te iei dupa toti frustratii ? 

      CA 9L 28 si creante tot 28 joac-o p-asta sau si astia fac agricultura sau avioane

      creantele sunt de la contract cu electrica in parte, banii se vor incasa integral

    asta e o firma care se dezvotla rapid si la ce crestere are afacerea merita cred ca merita cel putin dublu

    1. Buchetul de 3, n am gasit alta rima

    Avem un top performer pe indicatori, care a depasit estimarile fara mari surprize (cu exceptia de noi contracte) si a fost transparent cu actionarii in toate aspectele, dar care pare ca nu multumeste pe toate lumea - cred ca avem si concurenta in public (asa suna la cum se pune problema la pct. 1 si 1.3).

    Raportari pozitive, constante, fara ambiguitati si confirmat ca incheie anul bine pe plus. Chiar daca la anul dispare grantul, sunt puse toate bazele sa mearga bine tot pe crestere sanatoasa si in viitor (nici nu e nevoie sa fie de 3 cifre). 

    Ar cam trebui sa mai lasam hate-ul si sa validam ce merge bine (macar alea 2, 3 care confirma), gen Bento si Arctic Stream. 

    1. lasa-i sa fiarba de ciuda

      nu vezi ca la fiecare companie mai mica ce da rezultate bine apar hateri de nu mai ai loc de ei ? 

      ramane sa vedem ce ne zic prin t1.24 cand pretul actiunii o sa fie pe la 15

      Cand aud de unu care striga hate zici ca e din grupul de la Gradinitza

      din comentarii cu baza pe cifre aflam unde sa citim in docs bento si la tine aflam ca ast si bento bune si restu naspa in rest limba de lemn - o sa fie bine-, - indicatorii buni-, - sunt puse bazele-. Macar bento le zice pe cinstite in docs

    mi-a atras atentia compania asta cu aplicatii de IT, au o retea sociala care va rupe, deja sunt multi influenceri care sunt acolo, se numeste HOMELAND

    este foarte apreciata  

    Daca alegeti o companie din IT in care se investiti pe care o preferati?

    BENTO, SAFE,AROBS, AST, CC, LIH,CODE? 

    1. Ce zici ca iese pe aici daca se incepe cu recomandarile de cumparare,eventual sa se arunce si cu tot felul de target price

      Bnet > glumesc !

    Nu știu cum interpretați voi, dar mie mi se pare ca își propun cu adevărat ca prețul sa crească spre un Target. De ce nu, 14 lei, prețul de la plasamentul privat. Dețin Bento ca principala acțiune în portofoliu, cu aprox 8 k euro plasați. Am cumpărat în august ca unor comentarii la un articol din Bursa. Nu știam nimic de Bento, de AST, LIH, CC. Va mulțumesc! În aceste companii am 15 k euro.

    De ce cred ca influențează prețul, cu anumite "surprize" f bine gândite. Au cu ce!  

    1. În ziua de dinainte de ex.date dividend, când aveau și Ziua Investitorului, publica BVC revizuit, deși nu era obligatoriu. Prețul sare cu 15% în 2 zile.  

    2. Acum, în ziua de dinainte de raportarea la 9 luni, oferă 3.37% acțiuni gratuite. Cotația ajunge la 10.

    Sunt clare acțiunile lor și cred ca au menirea sa tempereze revendicările salariaților. Cotația ajunge sus, vor face un Sop, iar salariații vor primi preturi f bune 

    1. Tu ai bagat 15k eur, o buna parte din portofoliu din ce inteleg, in niste companii romanesti din IT despre care nu stii nimic??

      Esti "viteaz" daca asa ai facut! 

      În august am aflat de ele, am consultat rapoarte, am citit toate analizele din urma, am făcut o analiza financiara și am cumpărat. Am început cu 2k la Bento la 5.4-5.5, am mai cumpărat de câte 2k înainte de fiecare raportare, dividend, 2k ieri etc. Am ajuns la 8k în prezent. Cost mediu de 8.2, randament de 2400 euro la închiderea de astăzi. Am cele 4 firme IT, plus ATB, DN, Compa, Efo. Am și rateuri, dar câștigul net este substanțial. Tot IT a fost cumpărat din câștigul de pe urma Socep și Comvex. Am început cu bursa acum 6 luni, cu 330 de acțiuni H2O, plu pariuri Socep și Comvex. Apoi am vândut H2O pt a mari expunerea la cele 2 portuare, unde ajunsesem la 10 k euro fiecare. Am marcat câștig la moment ok și am investit câștigul în Bento, AST, CC, ATB, DN. Toate achizițiile numsi pe baza de comentarii cititori Bursa +știri + analiza financiara + rapoarte. Mulțumesc încă o data! Sunteți o foarte bună sursa de inspirație!

      au spus la ziua Investitorului ca în 2924 profitul creste peste 2023, asa ca poate sa ajungă la 9este 20 de milioane și acțiunea la 30 lei pentru ca este companie de creștere

      sansele se maresc de la ora la ora, odata pompa amorsata stropeste vapori halucinogeni care napadesc stropitorul

      Unii chiar halucineaza.

      Insa, in contextul 'potrivit', a se vedea BVB si alegerile pentru consiliul de administratie, pretul unei actiuni poate lua o turnura halucinanta fara insa sa aibe fundament, desigur. 

    astea trei au sanse mari sa mai creasca, mai ales CC care are niste contracte bomba cu ministerul justitiei, o consider cea mai subevaluata

    Reconfortant ca s-au reactivat pump&dump care au distrus credibilitatea AERO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb