Berceanu, mulţumit de lucrările la DN 72

F.A.
Companii #Construcţii / 5 august 2009

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat mulţumit de lucrările la DN 72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, după vizita efectuată, miercuri, pe acest şantier şi a anunţat că lucrările vor fi gata mai devreme decât termenul de trei ani stipulat în contract.

""Am dat drumul la lucrări la sfârşitul lunii iulie şi se vede ce se poate face când este un constructor care are forţă şi ştiinţă şi vrea să lucreze. Pe de altă parte, sunt pregătite toate lucrurile încât să aibă bani, tot ceea ce trebuie. Anul acesta se vor finaliza lucrările care ţin de circulaţie. Vor rămâne unele lucruri care ţin de poduri, podeţe care sunt ca timp mai lungi, din cauze tehnologice, ci nu că vrea sau nu cineva sau că sunt sau nu bani"", a precizat ministrul Transporturilor.

Ministrul Berceanu a anunţat că anul acesta au fost alocate 30 de milioane de lei pentru investiţia de pe DN 72. Oficialul a precizat că banii sunt insuficienţi, dar constructorii vor fi înţelegători.

""Lucrarea este mult mai mare, dar constructorii care au relaţii cu noi au mai multe lucrări, noi alimentăm mai multe zone aşa că se poate lucra chiar dacă suma nu e neapărat egală cu ceea ce se lucrează. O să vedem, poate în discuţiile de după vizita FMI o să mai fie şi o rectificare de buget. Nu neapărat că o să avem bani mai mulţi dar o să mai putem muta bani de pe anumite lucrări pe altele, de la anumite tipuri de investiţii care nu au mers aşa de bine pe investiţiile în drumuri, autostrăzi care de mult au cheltuit tot ce aveau la dispoziţie. Sunt convins că vom putea susţine financiar această investiţie fără probleme"", a afirmat Radu Berceanu.

Contractul de reabilitare a Drumului Naţional 72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, ce prevede o investiţie de peste 47 de milioane de euro, a fost semnat în luna noiembrie 2008. Firmele care au câştigat licitaţia de reabilitare a DN 72 sunt Spedition Umb - Tehnostrade - Carena Spa Impresa di Construzioni şi Consitrans.

Termenul de execuţie este de trei ani şi se va lucra alternativ pe câte un sens de mers, din cauză că nu sunt rute ocolitoare.

DN 72 nu a mai fost modernizat din 1963, astfel că, în ultimii 46 de ani, nu s-a mai intervenit pe acest drum decât cu tratamente la covorul asfaltic. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte spuncă DN 72 s-a degradat foarte mult în ultimii ani, este plin de gropi, iar structura de beton este degradată în proporţie de aproape 90 la sută.

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la şantierul de pe DN 72, a venit pe acest drum de la Ploieşti şi s-a oprit la Răzvad, judeţul Dâmboviţa, unde lucrările sunt în desfăşurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb