BERD acordă un împrumut de 50 milioane de euro pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii din România

F.D.
Bănci-Asigurări / 5 octombrie 2022

BERD acordă un împrumut de 50 milioane de euro pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii din România

BERD acordă un împrumut de 50 de milioane de euro către UniCredit Leasing Corporation pentru a sprijini clienţii de tip întreprinderi micro, mici şi mijlocii (IMM) din România. Împrumutul va sprijini aceste companii să îşi păstreze accesul neîntrerupt la finanţare, diversificând în acelaşi timp baza de finanţare a clientului şi ajutându-l să devină mai competitiv şi mai rezilient, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, linia de credit va contribui la extinderea finanţării prin leasing către companiile din România, încurajându-le să investească în standarde, tehnologii şi servicii de înaltă performanţă, permiţându-le să devină mai competitive şi mai eficiente din punct de vedere energetic.

O parte din utilizarea împrumutului va fi aliniată la obiectivele verzi ale BERD. În cadrul abordării BERD privind tranziţia la economia verde, Banca îşi propune să îşi alinieze până la 1 ianuarie 2023 toate activităţile la obiectivul Acordului de la Paris privind limitarea schimbărilor climatice la 1,5°C şi să atribuie o componentă verde la cel puţin jumătate din investiţiile sale până în 2025.

Acest împrumut face parte din Cadrul Intermediar Financiar (FIF) al BERD. Prin împrumuturi bancare, programe de creditare pentru IMM-uri, investiţii în capitaluri proprii şi sprijin pentru alte servicii financiare cum ar fi asigurările şi leasingul, BERD cooperează cu furnizori de servicii financiare, cunoscuţi ca şi intermediari financiari, pentru a dezvolta sectoarele financiare din regiunile sale şi pentru a stimula antreprenoriatul, arată sursa citată.

UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. este cea mai mare companie de leasing care operează în România. Cu extinderea sa regională vastă, UniCredit Leasing este bine poziţionată pentru a oferi finanţare IMM-urilor şi pentru a atrage noi clienţi.

BERD se concentrează în România pe finanţarea infrastructurii, în special în regiuni, pe creşterea productivităţii sectorului privat şi pe continuarea dezvoltării sectorului financiar şi a pieţelor de capital. Până în prezent BERD a finanţat 497 de proiecte în România cu un total de peste 10 miliarde de euro, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb