BERD sprijină găsirea unei soluţii pentru criza din piaţa asiguărilor din ţara noastră

A.I.
Bănci-Asigurări / 5 aprilie 2023

BERD sprijină găsirea unei soluţii pentru criza din piaţa asiguărilor din ţara noastră

Consiliul Euroins Insurance Group, sprijinit de BERD, a comandat o analiză actuarială independentă a Euroins România, se arată într-un comunicat al băncii

"Analiza nu oferă o bază pentru revizuirea punctului de vedere al BERD cu privire la situaţia financiară solidă a Euroins România", se menţionează în document

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este îngrijorată de criza din piaţa asigurărilor din România, şi sprijină găsirea unei soluţii fără costuri suplimentare pentru deţinătorii de poliţe sau contribuabili, se arată într-un comunicat la instituţiei.

"În urma unui proces de due-diligence, în octombrie 2021 BERD a investit în Euroins Insurance Group din Bulgaria (EIG), societatea-mamă a Euroins România Asigurare-Reasigurare (EIRO). În calitate de acţionar, împreună cu Consiliul EIG, BERD s-a angajat să îmbunătăţească în continuare operaţiunile şi performanţa grupului, în special în România", se menţionează în document. "BERD a luat act de anunţul autorităţii de reglementare financiară din România, ASF, din data de 17 martie, conform căruia licenţa EIRO a fost retrasă din cauza deficienţelor percepute în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă. Acest lucru a apărut în lumina unui Raport permanent de capital (PCR) publicat de ASF în data de 2 februarie, care a identificat un deficit de capital de peste 400 de milioane de euro".

Conform comunicatului, ca urmare a Raportului permanent de capital, Consiliul EIG, sprijinit de BERD, a comandat o analiză actuarială independentă a EIRO de către un expert actuarial de renume la nivel mondial. "Analiza nu oferă o bază pentru revizuirea punctului de vedere al BERD cu privire la situaţia financiară solidă a EIRO din momentul retragerii licenţei", se menţionează în document.

În comunicat se adaugă: "BERD este angajată activ cu toate părţile implicate pentru găsirea unei soluţii la perturbarea pieţei cauzată de retragerea licenţei EIRO, despre care Euroins România a dezvăluit că a declanşat clauze ce efectiv au eliminat o serie de acoperiri de reasigurare pentru daunele de asigurare din România. BERD sprijină găsirea unei soluţii fără costuri suplimentare pentru deţinătorii de poliţe sau contribuabili şi, împreună cu EIG, a înaintat către ASF o propunere de rezoluţie, pe marginea căreia în prezent se poartă discuţii constructive".

Conform documentului, Euroins Insurance Group (EIG) rămâne unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, cu poziţii de lider în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, având şi o prezenţă importantă în alte ţări precum Polonia, Grecia, Ucraina şi Georgia. BERD va continua să lucreze cu managementul EIG şi cu celelalte părţi interesate pentru a găsi o soluţie viabilă în România, în beneficiul companiei, al poporului român şi al pieţei de asigurări din România, se a

BERD este un investitor pe termen lung în România, fiind deţinută şi guvernată de peste 70 de ţări, inclusiv România şi Uniunea Europeană, se mai arată în raport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb