Berlinul condamnă agresiunile sexuale comise la Koln şi respinge orice "instrumentalizare" ce ar viza refugiaţii

Adina Lateş
Internaţional / 5 ianuarie 2016

Berlinul condamnă agresiunile sexuale comise la Koln şi respinge orice "instrumentalizare" ce ar viza refugiaţii

Actualizare 18:20

Guvernul german a condamnat astăzi cele aproximativ o sută de agresiuni sexuale comise la Koln în noaptea Sfântului Silvestru şi atribuite de poliţie unor bărbaţi de origine nord-africană, însă a respins orice fel de "instrumentalizare" ce i-ar viza pe refugiaţi, transmite AFP.

Cazul, care a luat amploare pe măsură ce s-au multiplicat plângerile din partea victimelor, a suscitat o puternică emoţie în Germania, dat fiind o "dimensiune nouă" a acestor acte care implică "peste o mie de persoane" ce ar fi agresat sau i-ar fi protejat pe agresori, potrivit ministrului german al justiţiei, Heiko Maas.

"Este vorba de o nouă formă de criminalitate organizată şi va fi nevoie să analizăm, să ne gândim la mijloacele care ar trebui puse în aplicare pentru a face faţă situaţiei", a subliniat Maas astăzi, în faţa presei.

În condiţiile în care martori au descris mai mulţi suspecţi ca fiind "de apartenenţă arabă sau nord-africană", potrivit poliţiei, ministrul justiţiei a atenţionat împotriva oricărei "instrumentalizări" a acestui caz în cadrul dezbaterii privind afluxul de imigranţi în Germania.

Aparenţele acestor agresori "nu trebuie să ducă la o suspiciune generală la adresa refugiaţilor, care, indiferent de originea lor, vin să caute protecţie la noi", a întărit ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere.

Agresiunile, atribuite unui grup de 20-30 de tineri în stare de ebrietate care îşi încercuiau victimele, au avut loc în special în jurul Catedralei şi a gării centrale din Koln, însă poliţia a semnalat de asemenea zeci de plângeri la Hamburg.

(S.A.)

-----------

Actualizare 18:00 Autorităţile din Koln discută măsuri după un recent val de agresiuni sexuale

Primarul şi poliţia din Koln se reunesc astăzi pentru a lua în discuţie reacţia autorităţilor la un recent val de agresiuni sexuale comise în ajunul Anului Nou în zona gării centrale şi a celebrei catedrale din acest oraş german, incidente care au şocat şi alarmat opinia publică şi oficialităţile, transmite DPA.

La întâlnire participă primarul Henriette Reker, care a ţinut prima pagină a ziarelor în luna octombrie după ce a fost înjunghiată în timpul campaniei electorale din cauza poziţiei sale pro-refugiaţi, şi reprezentanţi ai poliţiilor locală şi federală.

Poliţia a înregistrat 90 de sesizări de agresiuni sexuale, inclusiv un caz de viol. Potrivit victimelor, atacatorii proveneau dintr-un grup de aproximativ 1.000 de bărbaţi care se aflau în apropierea gării centrale din oraş, care aveau "trăsături arabe sau africane", a declarat, luni, şeful poliţiei Wolfgang Albers. Victimele au mai precizat că bărbaţii acţionau în grupuri mici de cinci indivizi, înconjurând femei pentru a le agresa sexual şi ale fura bunurile personale.

(S.A.)

-----------

Germania: Atac armat asupra unui centru de refugiaţi

Tensiunile cresc în Germania, cel puţin asta indică ultimele evenimente în care refugiaţii au fost fie atacatori, fie victime.

Cel mai recent incident este un atac armat asupra unui centru de primire şi găzduire a refugiaţilor din Dreieich, la sud de Frankfurt. Din fericire un singur bărbat de 23 de ani a fost rănit uşor, în timp ce dormea, în condiţiile în care peste 30 de persoane se aflau în centrul pentru refugiaţi, informează stiripesurse.ro.

Poliţia afirmă că are puţine indicii cu privire la suspect sau suspecţi. Atacul ar putea fi motivat rasial, potrivit forţelor de ordine, citate de Euronews.

Mai multe atacuri au avut loc asupra lor, dar au fost şi situaţii, că cea din nopatea de Anul Nou de la Kholn, unde 1000 de refugiaţi au violat şi jefuit mai multe femei.

Şeful poliţiei din Koln a declarat că respectivii indivizi s-au organizat în grupuri şi s-au adunat în împrejurimile gării oraşului. Acolo ei au comis agresiuni sexuale, fiind consemnat cel puţin un caz de viol, a mai menţionat responsabilul citat, care a calificat aceste fapte drept ceva complet nou pentru zona centrală a unui mare oraş german, scrie agenţia EFE.

Poliţia din Koln a arestat în cursul dimineţii de 1 ianuarie mai multe persoane acuzate de furturi mărunte şi încearcă acum să determine dacă acestea fac parte din respectivele grupuri. Între timp au fost înregistrate 60 de plângeri din partea victimelor acestor delicte, iar autorităţile locale se aşteaptă că numărul plângerilor să crească în zilele următoare.

Poliţia din Koln afirmă că în noaptea de Anul Nou a fost prezenţa în zona unde s-au produs respectivele agresiuni, dar din cauza numărului mare al celor care sărbătoreau în stradă şi a zgomotului produs de artificii poliţiştii nu şi-au putut da seama ce se întâmplă.

Germania găzduieşte peste un milion de migranţi şi refugiaţi din 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb