BIBI Touroperator: Turiştii români au preferat staţiunile montane pentru petrecerea Sărbătorilor de Paşte

T.B.
Companii #Turism / 7 mai

BIBI Touroperator: Turiştii români au preferat staţiunile montane pentru petrecerea Sărbătorilor de Paşte

Una dintre cele mai dragi sărbători pentru români este Paştele, care în acest an a făcut o punte cu 1 Mai, turiştii români având posibilitatea de a se bucura de 6 zile de vacanţă neîntreruptă, cu ziua de 2 mai care va fi recuperată ulterior, se arată într-un comunicat al BIBI Touroperator, remis redacţiei.

Din perspectiva BIBI Touring Touroperator, printre destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de Paşte, pe primul loc s-a aflat Băile Felix, urmată de Bucovina şi Valea Prahovei pentru zona de munte-balneo-rural, Mamaia, Vama Veche şi Costineşti pentru litoral şi Sulina, Băltenii de Sus şi Crişan pentru Delta Dunării. În acelaşi timp Braşov, Timişoara şi Sibiu sunt printre favoritele românilor pentru city break-uri, târgurile de Paşte sporind interesul pentru aceste destinaţii, transmite sursa.

În proporţie de aproape 50% turiştii au rezervat la hoteluri de 4 şi 5 stele cu numeroase facilităţi şi servicii incluse. Unităţile de cazare cu ape termale şi facilităţi pentru turismul de sănătate au fost preferate de seniori, în timp ce destinaţiile rurale, cât mai aproape de natură, au constituit un bun prilej pentru familii să experimenteze turismul tradiţional, participând la obiceiurile locale. Evenimentele desfăşurate pe riviera românească au atras numeroşi tineri în căutare de distracţie şi good vibes, potrivit companiei.

Durata medie a sejurului faţă de perioada similară a anului trecut, a crescut de la 2,7 la 3,4 nopţi datorită celor 6 zile libere acordate bugetarilor şi a vacanţei şcolare, sporind dorinţa de a călători prin puntea creată între cele două sărbători, se arată în comunicat.

Faţă de anul trecut s-a remarcat o uşoară creştere de 5% a vânzărilor de Paşte pentru segmentul munte-balneo şi city break, procentul de rezervare fiind în medie de 70 - 85% în funcţie de destinaţie. Au fost unităţi de cazare în Bucovina sau Maramureş unde gradul de rezervare a fost de 100%. Pe litoral s-a înregistrat uşoară scădere faţă de anul trecut, iar gradul de rezervare în Mamaia, Mamaia Nord, Eforie Nord, Costineşti şi Vama Veche nu a depăşit 60% din totalul locurilor de cazare. La acest lucru a contribuit vacanţa prelungită cu puntea dintre cele două sărbători şi vremea extrem de capricioasă la începutul intervalului, cu ploi şi temperaturi scăzute, dar şi faptul că nu toate unităţile de cazare au fost deschise. Delta Dunării s-a bucurat de un interes major pentru vacanţa de Paşte, cât mai aproape de natură şi de specificul unic al Rezervaţiei Biosferei, vânzările crescând în medie cu 15% faţă de anul trecut. Rezervările last minute au fost preferate de către turiştii indecişi sau în aşteptare de reduceri pe ultima sută de metri, potrivit sursei.

Faţă de perioada similară a anului trecut, tarifele pachetelor turistice au înregistrat creşteri cuprinse între 10 si 20%, în funcţie de destinaţie şi de serviciile oferite. Mare parte dintre turişti au ales să rezerve încă din toamna anului trecut prin programul "Înscrieri Timpurii", cu reduceri consistente, care practic au anulat majorările de tarife. În plus, aproape 30% din pachetele achiziţionate au fost achitate cu vouchere de vacanţă, prin acelaşi program. Au prezentat interes hotelurile cu oferte tematice, meniuri pascale, vânătoare de ouă pentru cei mici, muzică live, acces gratuit la toate facilităţile unităţii, precizează compania.

Tarifele au început de la 475 lei / cameră pentru 3 nopţi la un hotel de 3 fără servicii de masă pe litoral şi au ajuns până la 5000 lei / cameră pentru 3 nopţi la un hotel de 5 din Băile Felix cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, acces la Aquapark şi programe artistice live, conform datelor din comunicat.

"Practic, o dată cu minivacanţa dublă, de 1 Mai - Paşte, a început sezonul turistic estival 2024. Turiştii merg în România, în tot mai multe localităţi turistice care s-au dezvoltat în ultimii ani. Fie sunt fideli staţiunilor în care merg de ani de zile, fie "vânează" noutăţile care apar an de an, hoteluri, restaurante sau centre spa noi, festivaluri, sau atracţii interesante de agrement. Litoralul e meteo dependent de vremea frumoasă. Turiştii vin la mare, dar evenimentul bate vremea", a declarat Adrian Voican, preşedinte Bibi Group4Travel.

Gastronomia autentic românească, tradiţiile populare, atracţiile turistice şi evenimentele locale au fost printre preferinţele celor care au ales să petreacă Sărbătorile Pascale în România, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb