BILANŢUL MINISTERULUI FONDURILOR EUROPENE Rata de absorţie a fondurilor europene a ajuns la 28%

V.D.
Politică / 26 aprilie 2019

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a prezentat astăzi, la finalul mandatului, bilanţul Ministerului Fondurilor Europene în care se arată că în ţara noastră au intrat 8,6 miliarde de euro, pe lângă cele 6,6 miliarde euro plăţi directe către fermieri, cifră care ne situeză, cu 28 la sută absorbţie, imediat lângă media europeană.

Rovana Plumb a declarat: " Am deschis linii de finanţare de 25 miliarde euro, reprezentând 91% din banii care ne-au fost alocaţi în perioada de programare actuală. Valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanţare este de 41,7 miliarde euro, iar valoarea contractelor de finanţare pe care le-am semnat se ridică la 21,7 miliarde euro. Rata de contractare a crescut astfel de 15 ori, de la 5%, cât era în 2016, la 75,3%. Cifrele sunt elocvente. Dar, dincolo de cifre, a fost mereu o echipă. O echipă de profesionişti alături de care am reuşit să deblocăm fondurile europene, scoţând România din sintagma "zero absorbţie" şi făcând posibile toate realizările amintite. Am gândit şi acţionat, prin toate măsurile pe care le-am pus în aplicare, după principiul cum putem îmbunătăţi vieţile oamenilor, folosind banii europeni. Am demarat cel mai amplu proces de simplificare a legislaţiei pentru sprijinirea beneficiarilor şi accesul românilor la banii europeni. Am eliminat barierele existente, care îngreunau inutil absorbţia. Am renunţat la unele suprareglementări impuse de legislaţia naţională în plus faţă de prevederile regulamentelor europene. România a obţinut rezultate apreciate de partenerii noştri europeni, prin închiderea a 90 dosare legislative cu un uriaş impact în viaţa noastră, a tuturor. Un astfel de rezultat ne face mândri pe toţi cei care am contribuit la acest succes.

Îmi asum o plecare ce va fi de fapt o extensie a tuturor obiectivelor enumerate. Le voi continua din viitoarea mea ipostază profesională".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb