Bill Gates inaugurează Centrul Global de Suport Tehnic

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 februarie 2007

Bill Gates inaugurează Centrul Global de Suport Tehnic

Specialiştii estimează că valoarea investiţiei se ridică la 12 milioane de euro

Bill Gates, cel mai bogat om din lume şi co-fondatorul companiei Microsoft, va inaugura astăzi, împreună cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, Centrul Global de Suport Tehnic pe care compania Microsoft îl va deschide la Bucureşti. Cu ocazia vizitei sale în România, Bill Gates va anunţa şi lansarea programelor Windows Vista, Office 2007 şi Exchange Server 2007 în România.

Microsoft Support Center - centrul de suport tehnic - de la Bucureşti va oferi servicii şi suport tehnic clienţilor Microsoft din Europa, în special celor din Franţa şi Germania. Deocamdată valoarea investiţiei de la Bucureşti nu a fost anunţată, dar specialiştii estimează că se ridică la 12 milioane de euro.

"Microsoft" vrea să vândă de cinci ori mai multe licenţe Windows Vista decât Windows 95

Grupul american Microsoft Corp., cel mai mare producător de software din lume, a estimat, ieri, că numărul de copii ale noului sistem de operare Windows Vista vândute în primul an de la lansare va fi de două ori mai mare decât numărul de licenţe Windows XP, precedenta versiune a sistemului de operare Windows, comercializată în anul 2001, transmite Rompres. O astfel de creştere a cifrei de vânzări pe piaţa sistemelor de operare ar fi aproximativ similară cu creşterea înregistrată pe piaţa mondială de computere personale, întrucât, în acest an, vânzările de PC-uri sunt estimate să atingă un nivel de două ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în 2001.

"Pentru Vista, ţintim o creştere a vânzărilor de două ori ori mare comparativ cu Windows XP", a declarat directorul regional pentru China de la Microsoft, Alex Huang, cu prilejul ceremoniei de lansare a noului sistem de operare Windows Vista în Taiwan. În plus, Huang a subliniat că Microsoft vrea să vândă de cinci ori mai multe licenţe Windows Vista decât Windows 95.

Cabinetul de consultanţă IDC a estimat că în acest an pe piaţa mondială vor fi vândute aproximativ 255 milioane PC-uri, aproximativ dublu comparativ cu cele 136 milioane unităţi livrate în anul 2001. Comparativ, în anul 1995, an în care şi-a făcut debutul pe piaţă Windows 95, la nivel mondial au fost vândute aproximativ 59,7 milioane computere personale.

Microsoft a anunţat că Windows Vista este cea mai importantă versiune a popularului sistem de operare Windows, utilizat de peste 95 la sută din computerele din întreaga lume, de la introducerea pe piaţă a versiunii Windows 95. După mai multe amânări, grupul fondat de Bill Gates a lansat marţi Windows Vista pentru consumatorii din 70 de ţări din întreaga lume. Analiştii apreciază însă că efectul lansării Windows Vista nu va fi resimţit pe piaţa PC-urilor decât în a doua jumătate a acestui an.

Vizita lui Bill Gates în România reprezintă o recunoaştere a dezvoltării pieţei româneşti de IT şi a industriei noastre de profil, a declarat, ieri, directorul general al Microsoft România, Silviu Hotăran. "Prezenţa lui Bill Gates este o încurajare pentru sectorul tehnologiei informaţiei, deoarece acesta reprezintă cea mai mare oportunitate pentru viitor. România are toate condiţiile pentru dezvoltarea în continuare a pieţei, fiind un deţinător inclusiv de creiere în acest domeniu. Vizita fondatorului Microsoft înseamnă, de asemenea, o recunoaştere a contribuţiei sectorului românesc de IT la piaţa mondială", a spus Hotăran, care va fi prezent la inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic pe care compania Microsoft îl va deschide astăzi la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb