Binance Research: Tendinţele din Cripto - Mai 2024

R.S.
Piaţa de Capital / 17 mai

Binance Research: Tendinţele din Cripto - Mai 2024

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piaţa criptomonedelor, capitalizarea totală de piaţă înregistrând o scădere de 11,3% odată cu inversarea tendinţei pozitive din lunile anterioare, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, unii dintre factorii principali care au contribuit la această schimbare au fost modificările aşteptărilor privind reducerile ratelor dobânzilor, riscurile geopolitice şi încetinirea fluxurilor către ETF-urile cu Bitcoin fizic.

Cu toate acestea, au existat şi evoluţii pozitive pe parcursul lunii. Şase noi ETF-uri bazate pe criptomonede fizice au început să tranzacţioneze în Hong Kong pe 30 aprilie, după aprobarea autorităţilor de reglementare. În plus, oferta totală de stablecoin-uri legate de USD a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Rezervele de USDT şi USDC sunt în creştere constantă, indicând fluxuri susţinute de capital către piaţa criptomonedelor.

Majoritatea monedelor din top 10 după capitalizarea de piaţă au închis luna pe teritoriu negativ. TON şi BNB au reuşit să arate o rezistenţă relativă, cu un câştig de 1,0% şi, respectiv, o scădere uşoară de 1,4%. Performanţa de top a lui TON poate fi atribuită tracţiunii pe care ecosistemul său a câştigat-o recent, atingând maxime istorice în aprilie, în ceea ce priveşte numărul lunar de adrese active şi valoarea totală blocată (TVL) din reţea. BNB a continuat să fie unul dintre cei mai buni actori ai pieţei din ultimele luni.

Atât ETH, cât şi BTC au înregistrat scăderi de aproximativ 8% în aprilie. Cu toate acestea, aprobarea a trei ETF-uri cu Bitcoin fizic şi trei ETF-uri cu Ethereum fizic în Hong Kong a marcat o etapă pozitivă pentru cele două criptomonede de top. XRP şi SHIB au experimentat scăderi mai mari ale preţului, înregistrând un declin de 17,1%, respectiv 19,2% pe parcursul lunii. DOGE, ADA, SOL şi AVAX au demonstrat cele mai slabe performanţe din grupul de lideri, scăzând cu aproximativ 30% până la sfârşitul lunii.

Finanţe descentralizate (DeFi), se menţionează în comunicat.

Aliniat cu tendinţele generale ale pieţei, aprilie a fost o lună liniştită pentru sectorul DeFi, care a înregistrat o scădere de 0,7% a TVL. Dintre primele zece blockchain-uri, Merlin Chain, o soluţie nativă Bitcoin layer-2, a crescut cel mai mult, cu un câştig lunar de 1000% şi o valoare totală blocată (TVL) care a depăşit 1 miliard de dolari. În ceea ce priveşte protocoalele, actorii notabili au inclus Pendle şi Hyperliquid. TVL-ul Pendle a ajuns la 5 miliarde de dolari, iar volumul cumulativ de tranzacţionare a depăşit 15 miliarde de dolari. TVL-ul Hyperliquid a depăşit 435 de milioane de dolari, peste Aptos, Near şi Cardano, se precizează în comunicat.

Jetoane Fungibile (NFT-uri)

Piaţa NFT-urilor a scăzut şi în aprilie, înregistrând o descreştere lunară de 21% a volumului total al vânzărilor, la 1,11 miliarde de dolari. Colecţiile Bitcoin au continuat să fie în centrul atenţiei, patru dintre primele cinci după volumul vânzărilor din luna respectivă fiind bazate pe Bitcoin. Aceste colecţii, numite Ordinals, PUPS, WZRD şi NodeMonkes, au înregistrat, cumulat, un volum de vânzări de 423 de milioane de dolari. Sentimentul faţă de colecţiile Ethereum a rămas relativ slab.

În ceea ce priveşte volumele de vânzări NFT pe principalele blockchain-uri, Bitcoin a condus, cu 567 de milioane de dolari, urmat de Ethereum, cu 241 de milioane de dolari şi Solana, cu 153 de milioane de dolari. Procentual, Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% a volumului total, în timp ce Ethereum şi Solana au înregistrat scăderi semnificative de aproape sau peste 50%, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb