Biroul Naţional de Turism al Marocului: "Hotelurile nu au fost afectate de cutremurul din 8 septembrie"

E.O.
Internaţional / 22 septembrie 2023

Biroul Naţional de Turism al Marocului: "Hotelurile nu au fost afectate de cutremurul din 8 septembrie"

Toate hotelurile din Maroc sunt obligate să deţină un certificat de conformitate care să arate că structura clădirilor este intactă

Hotelurile din Maroc nu au fost afectate de cutremurul devastator din 8 septembrie, acestea fiind construite conform standardelor de construcţie rezistente la cutremure, transmite Biroul Naţional de Turism al Marocului. Acesta susţine că, în Marrakech, cea mai vizitată zonă turistică din ţară, "situaţia este sub control".

"Epicentrul cutremurului din data de 8 septembrie a fost localizat în satele din regiunea muntoasă şi rurală a comunei Ighil, la 150 de km de Marrakech - acolo au avut loc cele mai mari pagube şi unde au fost cele mai multe victime", informează sursa citată, arătând că autoritatile au identificat foarte puţine clădiri aigurate care au fost avariate. Aeroporturile din Maroc sunt deschise şi funcţionează normal, toate zborurile către şi din aceasta destinaţie fiind menţinute, adaugă Biroul Naţional de Turism al Marocului. Acesta transmite că, în toată ţara, restaurantele, magazinele, spaţiile culturale, locurile publice şi muzeele sunt deschise, iar turismul continua în toate regiunile Regatului.

În plus, toate hotelurile sunt obligate să deţină un atestat de stabilitate, adică un certificat de conformitate care să arate că structura clădirilor este intactă şi că pot acomoda turişti fără eventuale probleme, informează reprezentanţii Christian Tour.

În aceste zile, o delegaţie a turoperatorului cu acţionariat 100% românesc au efectuat o deplasare în Maroc, pentru a realiza toate verificările necesare astfel încât programele turistice pe Maroc să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

"Toate unităţile de cazare pe care le vom utiliza pe programele Christian Tour au avut parte de o inspecţie tehnică din partea unei comisii de specialitate, în urma căruia au primit o autorizaţie de funcţionare plus eliberarea unui certificat de siguranţă", ne-au transmis reprezentanţii agenţiei de turism.

În data de 30 septembrie este programat primul charter care va pleca din România către Maroc, acesta fiind operat de Christian Tour.

Cristian Pandel, Chairman of the Board Memento Group (grupul din care face parte agenţia de turism Christian Tour), a subliniat, în cadrul conferinţei de lansare a charterului România-Maroc: "Este o premieră pentru România. Au mai încercat de-a lungul timpului diverşi operatori să organizeze zboruri directe către Maroc, dar nu s-a concretizat nimic, pentru că este destul de mare riscul. Întrucât zborul este mai lung de patru ore şi jumătate şi având în vedere că cererea este foarte mare pentru Maroc, trebuie să contractezi hotelurile şi să asiguri cazarea din timp. De exemplu, anul acesta au fost 13 milioane de turişti în Maroc şi toate cazările sunt vândute din timp. Noi lucrăm la proiectul acesta de şase luni şi abia în 30 septembrie va fi primul charter, în extra sezonul nostrum. Avem suportul Ministerului Turismului din Maroc, ca să avem preţuri bune. Avem suport agreat cu ei pentru aceste zboruri, pentru că şi ambasada, şi guvernul marocan îşi doresc ca o piaţă nouă, cum este România, să opereze la ei. Zborul va fi săptămânal, la început, în acest moment fiind în ofertă până în ianuarie, dar vom prelungi probabil pentru tot timpul anului. Vom zbura cu Boeing 727-800 operat de TAROM".

Cristian Pandel ne-a mai spus că există patru tipuri de pachete pentru cei care doresc să viziteze Marocul, pentru gusturi şi posibilităţi diferite: "Sunt patru tipuri de pachete pe care le avem, pentru toate buzunarele şi pentru orice tip de clienţi.

Pentru clientul care este doritor de cultură, atingem toate cele patru capitale imperiale ale Marocului, care, practic, arată esenţa ţării. Se stă cam două nopţi în fiecare zonă. «Maroc - Once in a Lifetime» este cel mai alergat program, dar cel mai complex, şi în general se adresează, ca circuit, clienţilor care doresc acest lucru.

Mai avem un pachet care este un combo între Casablanca şi Marrakech - stai trei nopţi în Marrakech, trei nopţi în Casablanca şi încă o noapte la întoarcere în Marrakech ca sa prinzi zborul şi ai opţionale în zonă, adică este mult mai lejer. Avem acest program şi la patru stele, şi la cinci stele - cel la patru stele este un program pentru toate buzunarele.

Al treilea program - «Magia Deşertului» - este unul destul de exotic, cu deşert, în care vezi Marrakech, partea culturală, dar dormi şi trei nopţi în deşertul marocan, unde vizităm oraşele marocane şi vedem oazele din deşert.

Ultimul program este Senior Voyage, se stă într-un loc-maxim două şi se fac opţionale. Este un program foarte lejer, cu socializare, program artistic, aşa cum i-am obişnuit pe seniorii care merg cu noi".

Pachetele includ biletul de avion zbor charter Bucureşti - Marrakech şi retur, transportul cu autocarul aeroport-hotel-aeroport, şapte nopţi de cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele, cu demipensiune şi însoţitor pe traseu.

Maroc este o ţară situată în Africa de Nord, la sud de Spania, cu o populaţie de aproape 33 de milioane de locuitori şi o suprafaţă de 446.550 km5. Capitala politică este Rabat, iar cel mai mare oraş este Casablanca, alte oraşe importante fiind Marrakech, Tetouan, Tanger, Sale, Fes, Agadir, Meknes şi Oujda.

Amintim că, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, în Maroc a avut loc un cutremur devastator, cu pierderi materiale şi umane însemnate. Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a anunţat, atunci, că seismul a avut o magnitudine de 7 pe scara Richter, având epicentrul în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul turistic Marrakech. Institutul american pentru geofizică, USGS, a evaluat magnitudinea de moment a cutremurului la 6,8, subliniind că seismul s-a produs la o adâncime mică, de numai 18,5 kilometri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb