Birourile virtuale reduc costurile imobiliare

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 aprilie 2009

Birourile virtuale reduc costurile imobiliare

Companiile afectate de recesiune încearcă să îşi diminueze costurile imobiliare, astfel că un număr tot mai mare de întreprinderi îşi echipează angajaţii cu Blackberry-uri şi laptopuri şi îi mută din sedii pentru a-şi reduce cheltuielile. Compania Regus Group, furnizor de soluţii pentru spaţii de lucru, înregistrează o creştere a numărului de contracte pentru birouri virtuale, în parte datorită acestui nou trend corporativ.

Mark Dixon, CEO al Regus Group, a declarat că firmele au creat o nouă generaţie de angajaţi mobili care nu au nevoie în permanenţă de un birou. Programul Birouri Virtuale s-a dovedit popular printre companiile care doresc să îşi diminueze costurile operaţionale.

Echilibru între munca la birou şi telelucru

Pentru a accelera acest proces, companiile îşi ajută angajaţii să îşi amenajeze birouri acasă şi le oferă posibilitatea de a utiliza birouri virtuale în loc să se deplaseze până la sediu. Astfel, companiile îşi pot diminua costurile ridicate asociate spaţiilor de birouri, iar angajaţii îşi reduc semnificativ cheltuielile aferente transportului şi îşi sporesc productivitatea.

Potrivit calculelor realizate de Regus, companiile îşi pot diminua costurile imobiliare cu până la 60-80% prin implementarea strategiilor privind spaţiile de lucru flexibile.

Prezenţă internaţională - Companiile testează noi pieţe cu un risc minim

Birourile virtuale sprijină companiile în reducerea costurilor imobiliare, constituind în acelaşi timp o resursă pentru companiile care doresc să testeze pieţe noi fără ca acest lucru să implice costuri sau riscuri suplimentare. Bluefish Pharmaceutical AB, o companie suedeză ce a înregistrat o creştere rapidă, foloseşte birourile virtuale Regus pentru a urmări noi oportunităţi de afaceri.

"Pentru un cost lunar fix, birourile virtuale ne permit să ne extindem pe pieţe din întreaga Europă, cum ar fi Franţa, Spania, Ungaria, Polonia, Portugalia, România şi Irlanda, în afară de cea pe care o avem deja în Austria", a declarat Olof Nord, CFO Bluefish Pharmaceuticals. "Datorită soluţiilor de birouri virtuale oferite de Regus, ne-am dezvoltat în mai multe locaţii noi, fără a fi nevoiţi să risipim timp investigând diferite zone şi fără să ne asumăm vreun risc investiţional. În plus, beneficiem de adrese strategice unde este indicat să ai birouri în orice piaţă".

"După salarii, costurile imobiliare au ponderea cea mai mare în cadrul cheltuielilor fixe. Companiile care adoptă practici flexibile de lucru îşi vor putea diminua treptat cheltuielile imobiliare. Capitalul economisit poare fi reinvestit în afacere," a afirmat Mark Dixon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb