Bitcoin a depăşit nivelul de 57.000 de dolari, pentru prima dată din decembrie 2021

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie

Bitcoin a depăşit nivelul de 57.000 de dolari, pentru prima dată din decembrie 2021

English Version

MicroStrategy a raportat achiziţionarea a circa 3.000 de Bitcoin pentru 155 de milioane de dolari, conform CNBC

Greta Yuan, VDX: "Creşterea Bitcoin mai reflectă şi optimismul investitorilor în înainte de viitoarea « înjumătăţire» a criptomonedei"

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă a lumii, a depăşit ieri nivelul 56.000 de dolari, cotaţie nemaiatinsă din decembrie 2021, după o creştere de peste 10% în două zile, conform CNBC şi CoinMarketCap.

Evoluţia apare în condiţiile în care, firma de software şi investiţii cripto MicroStrategy a raportat achiziţionarea a circa 3.000 de Bitcoin pentru 155 de milioane de dolari. MicroStrategy, firmă americană cu sediul în Virginia, este compania publică cu cea mai mare deţinere de Bitcoin, raportările de la începutul acestei luni indicând circa 190.000 de criptomonede, echivalentul a peste 10,5 miliarde de dolari, scrie CNBC.

Greta Yuan, şeful departamentului de cercetare al platformei de active digitale VDX, este de părere că piaţa "a fost încurajată de «tauri» cripto precum MicroStrategy", precum şi de un nou record al intrărilor în ETF-urile pe Bitcoin".

În limbaj bursier, un taur reprezintă un investitor sau trader care are o perspectivă pozitivă pentru un anumit activ şi prin urmare cumpără.

În ansamblu întreaga piaţă cripto a crescut în ultimele zile, Ethereum a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare trecând ieri peste nivelul de 3.200 de dolari, record nemaiatins din primăvara anului 2022.

Conform şefului departamentului de cercetare al VDX, creşterea Bitcoin mai reflectă şi "optimismul investitorilor, în special în Statele Unite", înainte de viitoarea "înjumătăţire a Bitcoin" stabilită pentru a doua parte a lunii aprilie, conform CNBC.

Evenimentul implică reducerea cu 50% a recompenselor pentru minerii de Bitcoin-voluntari ce folosesc echipamente specializate pentru a valida tranzacţiile în reţeaua blockchain şi a crea noi jetoane. Scopul "înjumătăţirii" este reducerea numărului de unităţi noi de Bitcoin lansate în piaţă, ceea ce înseamnă că oferta se reduce. Or, teoretic, o ofertă mai redusă şi o cerere cel puţin constantă duce, de obicei, la creşterea preţurilor.

"Pe măsură ce reducerea la jumătate a Bitcoin se apropie, investitorii se grăbesc să se poziţioneze cât mai bine pentru eveniment. Noul record al volumului intrărilor în ETF-urile pe Bitcoin este un alt test al încrederii pentru investitori", a adăugat Greta Yuan, citată de CNBC.

Ieri, la ora 19:00, Bitcoin se tranzacţiona la 57.060 de dolari, echivalentul unei creşteri de circa 34%, în acest an.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. am semnalat “primavara” btcului…

    s c c r e t 

    1. Unde si cand? Proba vreau sa vad.

      iar face boom btc inainte de decompresare bonduri... exact in "criza"...

      e semnal ca lumea nu "produce" sta in casa... se pliaza de minune cu indexuri industriale in crash...  

      (mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2023, 17:09) 

      urca pe "naiba"!!! 

      Nu mai avem deflatie productiva ca in 2018-2021!! gata a trecut vrajeala!!!  

      Puterea veniturilo in unele economii dau semnale de scartiala!  

      Sa vedem totusi posibile deplasari de bani negrii sa impinga ceva ciclic in btc!  

      Plus ca unele banci nu se lasa din speculat cu levier btcul pe seama fondurilor cetatenilor!  

      Oricum am vazut ca nimeni nu a vorbit de bula in gram aur pe JPY cotatia!  

      s c cret  

      (mesaj trimis de anonim în data de 22.06.2023, 23:11) 

      btc in gold e pa! - fumat.. a fost furat aurul din el deja... 

      s c cret  

      (mesaj trimis de anonim în data de 30.08.2023, 20:24) 

      e deflat in ret aur! 

      bula este sparta!  

      mergeti la alta masa sa cantati!  

      s c c r e t  

      (mesaj trimis de anonim în data de 27.10.2023, 07:27) 

      “cresterea” sub bula trecuta = long crash inca! 

      e ca si cum ai spune Italia ap 2 camere 96 mii azi nici 36 mii  

      s c c r et  

      (mesaj trimis de anonim în data de 08.02.2024, 19:00) 

      Piata btc se afla in alta primavara inaite de "boom" acum sa vedem cat de amplu... 

      s c c r e t  

      PS: pretul nu este mereu = cu valoarea si nici valoarea = cu pretul! 

      s c c r e t 

      daca studiezi si comenturile salvate in comentul de mai jos se pliaza cu anotimplu emotional investitional... din acest motiv imi place sa salvezi articole, comenturi si postari... ele vor balansa emotional odata cu cele intamplate... si surpriza face ca se gaseste mereu o intersectare intre "emotie" si "actiune" apietei... adica poti sa ai inca comenturi sau postari "depresive" si actiuni "pozitive"... ce se contrazic... una fura startul alteia... ar emotica ind incepe iar sa alerge actiunea... se arde ciclic... cand actiunea incetineste sau se prabuseste... declansand iar emotia sa devina negativa.

      e o bucla infinita de comportament! 

      s c c r e t 

      emotia are intotdeauna un lag de 1-2 ani fata de o actiune desfasurata....

      in orice "specula" sau raliu... dureaza in medie 1-2 apropate 2,5 ani...ca sa angrenezi... in varful actiunii emotia e puternic pozitiva si angrenajul deja se reduce... la fiecare inceput de raliu emotia are inca lag depresiva ... ea continua in medie inca 1 si cv ani sa fie depresiva... si actiunea pozitiva trece fulgerator pe langa ea... 

      in specule e greu de urmarit cine le cauzeaza... pentru ca nu "cetatenii de rand" sunt cauza... ei sunt doar momeala... trebuie urmarita cauza... iar cauza e in domeniul it-tehnologie large cap market... ce impinge toata piata la cote ce oamenii de rand nu pot ajunge... se observa prin nimicirea treptata sau stagnarea cu anii a firmelor mici din economiile reale.... cand ai ciclu de balonare profituri si randamente "companii gigant" ele deplaseaza capital in diferite industrii... plus ca si fondurile si bancile au exces de capital ce nu il dores investit in "concurenta/piata reala firme mici -small cap".... este mai rapid sa faca profituri cu levier in indexur speculatie... cu riscul aferent si cu linistea ca bancile centrale le vor recaptaliza in buff... 

      nici pana azi btcul nu a indeplinit conditiile si promisiunile facute: 

      este usor de confiscat; este usor de urmarit tranzactia si sursa; este poluanta in drci tranzactia; este intermediata si comisionata cacalau; este unelta de specula... in detrimentul practicabilitatii mari promise... si ca orice tehnologie legea lui dublarea puterii de calcul la fiecare 2 ani... ar trebuii sa concureze cu timpul in jos pretul si nu in sus.... dar o piata restransa tine in parametrii de bula cotatia de pret... 

      plus ca sunt state pe glob unde energia te costa 1000-2000 de dolarisa minezi fara unitatea de procesare... adica in unele tari exista diferenta mare de cost - profit iar in altele au marja stoarsa de 5-10-12%.... nu e corecta treaba... undeva tre sa se regleze treaba... si cred ca invidia si altii urmeaza sa cada dupa un posibil boom final... 

      deja sunt fabricanti de componente it si soft ce si-au depasit ca marja produtia si vanzarea catre comportamente sociale de utilitate si nevoie imediata de consum / folosinta catre comportamente de speculare financiara si randamente din neant... unde o unitate de calcul btc produsa la fabrica nu costa nici 10% pretul de vanzare final... si ne intrebam de unde parasutara unor firme de procesoare si altele... iar ele angrenate in specula ca sa tina pretul sus la componente pariaza pe ascuns btcul sus... 

      e ca la bulbul de lalea... 

      o dracie de "fier" vechi ce are rol doar de a citii "pixeli" e transformata in mare "minunatie" de calcul.... minunatia aia era de mult pe piata... s-a gandit un itist sa o scoata din campul restrans de utilitate si sa o faca la scara larga... 

      s c c r e t 

    nu asa era vorba , ca nu are nici o valoare ?

    1. valoarea e data de plebe

      la fel si cu lalelelele..vorba cantecului ;) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb