BURSA Analytics

Bitcoin atinge noi recorduri istorice

A.I., F.D.
BURSA Analytics / 12 martie

Bitcoin atinge noi recorduri istorice

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 MARTIE 2024

Bursa din Londra va accepta solicitări pentru admiterea ETN-urilor pe Bitcoin şi Ether începând cu al doilea trimestru al acestui an, conform CNBC

Bitcoin atinge noi recorduri istorice, depăşind pragul de 72.000 de dolari, după ce Marea Britanie a deschis calea lansării produselor tranzacţionabile bazate pe cripto, conform CNBC.

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie a anunţat, ieri, că nu va avea obiecţii faţă de solicitările burselor recunoscute să creeze un segment de piaţă britanic pentru aşa-numitele Exchange-Traded Notes (ETN) pe criptomonede.

Conform publicaţiei menţionate, bursele trebuie să se asigure că au un control suficient de strict, astfel încât tranzacţionarea să fie ordonată şi să se asigure o protecţie adecvată investitorilor profesionişti. Instrumentele vor trebui să îndeplinească toate cerinţele privind listările din Regatul Unit, să emită prospecte şi să facă informări continue.

În urma anunţului făcut de autoritatea britanică, chiar Bursa de Valori din Londra a comunicat că va accepta solicitări pentru admiterea ETN-urilor pe Bitcoin şi Ether începând cu al doilea trimestru al acestui an.

Autoritatea britanică a clarificat că doar investitorii profesionişti vor putea cumpăra ETN-uri. În prezent, Regatul Unit nu permite investitorilor de retail să cumpere ETN-uri sau derivate legate de criptomonede, deoarece sunt prea riscante pentru consumatori, mai precizează sursa citată.

ETN-urile reprezintă un tip de instrument de creanţă listat la bursă pe principii similare acţiunilor companiilor listate sau ETF-urilor, conform XTB.

Pe lângă vestea venită din Marea Britanie, piaţa cripto aşteaptă aşa-numita "înjumătăţire" din aprilie a Bitcoin, care reduce cu 50% recompensele pentru minerii de Bitcoin-voluntari ce folosesc echipamente specializate pentru a valida tranzacţiile în reţeaua blockchain şi a crea noi jetoane. Scopul "înjumătăţirii" este reducerea numărului de unităţi noi de Bitcoin lansate în piaţă, ceea ce înseamnă că oferta scade. Or, teoretic, o ofertă mai redusă şi o cerere cel puţin constantă duce, de obicei, la creşterea preţurilor.

Indici - BET s-a apreciat cu 1,82%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 1 - 8 martie 2024, cu 1,82%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,29%, în intervalul 1 - 8 martie 2024, în vreme ce indicele BET-XT a crescut cu 1,74% în perioada menţionată.

Casa de Bucovina - Club de Munte - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Cu o creştere de 32,61%, în intervalul 1 - 8 martie 2024, în raport cu moneda euro, acţiunile Bucovina - Club de Munte se situează pe prima treaptă în topul randamentelor de la BVB. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Energopetrol, cu o apreciere de 17,61%, iar pe locul al treilea se află titlurile Condmag, ce au urcat cu 14,30%.

Fonduri de investiţii - randament de 7,59% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 februarie - 7 martie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 7,59%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat FDI TehnoGlobinvest, ce a înregistrat un avans de 2,3%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile EFT BET Patria-Tradeville, care au urcat cu 2,1%.

Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Păcănele, dar unii se umplu de bani!

    Dacă aș câștiga ( nu am însă curajul să joc)aș rămâne cu satisfacția câștigului și atât! Conștient însă că în alt caz o dau în bară! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb