BURSA Analytics

Bitcoin testează pragul de 70.000 de dolari, după ce Trump şi-a afirmat susţinerea pentru criptomonedă

F.D.
BURSA Analytics / 30 iulie

Bitcoin testează pragul de 70.000 de dolari, după ce Trump şi-a afirmat susţinerea pentru criptomonedă

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 - 26 IULIE 2024

Bitcoin are o creştere de 60% de la începutul anului, în special pe fondul lansării unor ETF-uri bazate pe Bitcoin spot

Traderii dau ca sigură reducerea dobânzilor de către Fed, în septembrie

Bitcoin a tesat ieri pragul de 70.000 de dolari, după declaraţiile din weekend ale candidatului la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, făcute în cadrul unei conferinţe în Nashville, prin care acesta s-a angajat să facă din SUA "capitala cripto a planetei şi superputerea Bitcoin a lumii", dacă va fi ales în noiembrie, conform Business Insider.

Justin d'Anethan, şeful departamentului de dezvoltare pentru zona Asia-Pacific a market-maker-ului cripto Keyrock, a afirmat la The Block: "Declaraţiile pozitive cu privire la cripto din partea multor politicieni şi stakeholderi susţin sentimentul investitorilor. La Nashville, la conferinţa Bitcoin, o serie de speakeri respectaţi au vorbit despre importanţa cripto şi potenţialul alocărilor ulterioare către Bitcoin - scenariu în care, desigur, mulţi traderi vor să creadă şi să fie cu un pas înainte".

Cu ocazia conferinţei, Donald Trump a promis că, dacă va fi ales preşedinte, va crea o "rezervă strategică de Bitcoin" şi va opri Statele Unite să-şi vândă din deţineri. De asemenea, Trump a mai susţinut că îl va demite pe Gary Gensler, preşedintele Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA.

De la începtul anului şi până în prezent, Bitcoin are o creştere de aproape 60% în special pe fondul lansării unor ETF-uri bazate pe Bitcoin spot, care au facilitat achiziţiile şi au adus criptomoneda mai aproape de finanţele mainstream. De asemenea, pieţele aşteaptă începerea ciclului de tăiere a ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală, ceea ce, teoretic, ar favoriza activele riscante.

Traderii văd foarte puţin probabilă scăderea dobânzilor după întâlnirea Fed din această săptămână, dar sunt siguri că banca centrală a Statelor Unite va opera prima reducere la întâlnirea din septembrie, conform CME FedWatch Tool.

Indici - depreciere de 0,74% pentru BET - FI

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,52%, în perioada 19 - 26 iulie. Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,74%, în intervalul avut în vedere, iar indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a depreciat cu 0,59%, în perioada menţionată.

Condmag - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile Condmag se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 19 - 26 iulie, cu o creştere de 9,11%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea s-au clasat titlurile Transilvania Broker de Asigurare, cu o apreciere de 6%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile Zentiva, ce au urcat cu 5,64%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.

Fonduri de investiţii - randament de 4,38% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 18 - 25 iulie, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 4,38%. Titlurile BT Obligaţiuni s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 0,11%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest Obligaţiuni care au urcat tot cu 0,11%.

Cotaţia aurului a coborât cu 1,49%, în vreme ce cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană s-a apreciat cu 0,02% , în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. niste finantatori de-ai trumpului au niste crypto de deversat si ii dau biletele scrise trumpului sa pompeze btc-ul ....

    ce vedeti acum e un pump and dump clasic.  

    atentie cand incepe partea de ...dump.  

    bitcoin NU e mai special decat era acum 1 an sau 3 ani... e aceeasi vrajeala electronica trista care nu face 2 parale daca pica curentul datorita vreunei arme EMP (puls electromagnetic) in caz de razboi pe undeva prin lume.... sa vedeti voi cat de mult vor conta "fosnitorii" in mana (cash-ul) in vazul ala....  

    Ban.Cher.Vali

    1. Poate chiar si Trump are niste bitcoini si i-a pompat. Ca nu l-a apucat brusc dezineteresat dragostea de bitcoini. Asta nu misca un deget pana nu intreaba "what's in it for me?". Asa a intrebat cand a oprit armele pt Ucraina cand era el presedinte, "what's in it for me?" -eu ce castig? si nu le-a trimis. Rezultatul, il stim.

      Unii spun ca trump e finantat de rusi, are spala bani pt rusnaci prin apartamentele alea ce le vinde la rusnaci. Si asta nu de azi. 

      ...ca tu stai cu miile de cash la saltea ?! Si cum ai sa-i car tu pe toti aia "in caz de razboi" si vrei sa fugi. Ce vreau sa zic ca ar fi bine sa fie echilibru in ce se zice ..parerea mea de nimeni.

      nu ....trumpul nu are bitcoini sau alte crypto - ar fi trebuit sa ii declare, etc...interese comerciale, etc... e prea mare combinatia si democratii il vaneaza pentru orice detaliu....

      dar aia de sub el care il finanteaza, ii baga in gura diverse mesaje trumpului ca sa marcheze banutul ei acolo, sub paturica lor 

      Ban.Cher.Vali 

      n-am mii la saltea :))

      lol....  

      de fapt in cash nu am nimic acum (si nici in crypto).  

      am in real-estate (2 in Ro, una in Bg sofia si una in Gr). Ma uit si la Polonia in curand. Asa... de smecherie.  

      cum zicea viitorul mort in inchisoare pentru Revolutie si Mineriade... "Sarac si cinstit" :)))  

      Ban.Cher.Vali  

      pe actiuni nu am nimic, pe cash nimic, pe crypto nimic....

      curat ca poponeatza unui bebelush :))  

      Ban.Cher.Vali 

      p.s. vedeti ca la inceput de toamna urmeaza o uratenie pe burse... de aia NU AM NICI O ACTIUNE acum 

      e posibil sa vina ceva da da.

      Vine Sigur marea prabusire

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb