Black Sea ClimAccelerator, accelerator din România şi Bulgaria dedicat start-up-urilor green, a selectat primii 16 finalişti, din categoria Early Stage, care merg mai departe şi vor beneficia de mentorat de specialitate, consultanţă, evenimente dedicate, dar şi de o finanţare individuală de 5000 de euro, potrivit unui comunicat de presă.
Conform sursei citate, programul continuă cu deschiderea înscrierilor pentru start-up-urile verzi din România aflate în proces de dezvoltare şi scalare.
Black Sea ClimAccelerator se află la cea de-a doua ediţie şi se adresează start-up-urilor dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. În 2022, acceleratorul pune la bătaie o finanţare totală de 300.000 euro, mentorat, consultanţă de specialitate şi pregătire pentru atragerea de investiţii. Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest cu sprijinul EIT Climate-KIC şi partenerii principali Raiffeisen Bank România şi OMV Petrom, GRF+ ca partener de consultanţă creativă precum şi Innovation Starter în Bulgaria.
Prima etapă a competiţiei, Early Stage, a fost deschisă tuturor antreprenorilor şi viitorilor antreprenori care au avut o idee de business cu scopul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin inovaţie, tehnologie şi instrumente de economie circulară. Peste 70 start-up-uri s-au înscris în program şi au trecut printr-un amplu proces de selecţie, iar cele mai promiţătoare au fost selectate de un juriu format din experţi în sustenabilitate, antreprenoriat şi comunicare.
16 finalişti din categoria Early Stage de anul acesta merg mai departe şi vor primi un grant individualîn valoare de 5.000 de euro, consultanţă şi mentorat de specialitate.
"Schimbările climatice sunt provocarea majoră a acestui secol, iar mediul de business are responsabilitatea dar şi puterea de a acţiona în prevenirea şi combaterea lor. Ediţia anterioară ne-a arătat o creştere accelerată a start-up-urilor green, dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. Ne bucurăm să observăm de la o ediţie la alta evoluţia comunităţii climatice active în România şi vom continua să investim în creşterea acestei comunităţi, prin granturi, conectarea cu experţi, mentori şi investitori, pentru a scala soluţiile identificate", a declarat Adina Creţu, Director Programs& Entrepreneurial Growth Impact Hub Bucharest
Start-up-urile care merg mai departe în program sunt din industrii variate, cum ar fi: agricultură, cleantech, industria farmaceutică şi alimentară, industria prelucrării sticlei, materiale de construcţie.
-Agramonia
-Agro GPSeste
-ALTRNTV
-Carbon Twin
-CompoGO
-E-Car
-Elpida Research INC
-Happy Treatseste
-Laura and Wineaduce
-Loomescu
-Nucim
-Rent it.
-The Climate Change Company
-UpTerra
-Urban Mining Solutions
Şase start-up-uri care au un proiectscos pe piaţă vor beneficia de o finanţare de 20.000 de euro şi de sprijin în atragerea clienţilor şi consultanţă de specialitate în funcţie de nevoile lor de dezvoltare.
Printre activităţile incluse în program se numără: consultanţă şi networking cu experţi şi oameni cheie din domeniu, mentorat 1 to 1, peer-sharing, participarea la Demo Day, unde îşi vor prezenta soluţia în faţa celor mai importanţi jucători din piaţă, se mai arată în comunicat.