Cancelarul german Olaf Scholz este lăsat în urmă de efortul internaţional de a ajuta Ucraina să facă faţă Rusiei şi nu are o cale evidentă de întoarcere în rândul ţărilor aliate, potrivit unei analize Bloomberg.
Social-democratul în vârstă de 63 de ani s-a opus furnizării directe de tancuri şi alte arme grele Ucrainei precum şi embargoului asupra petrolului şi gazelor ruseşti. Politicile sale îl pun într-un colţ strâns şi riscă să-i afecteze pe aliaţii Germaniei exact în momentul în care Rusia porneşte o nouă ofensivă în estul Ucrainei.
După ce a aliniat politica de apărare a Germaniei cu partenerii săi în primele etape ale invaziei lui Vladimir Putin, Scholz nu a reuşit să ţină pasul cu dinamica în schimbare. Dovezile crimelor de război comise de trupele ruse şi apărarea tenace a Ucrainei au condus la acţiuni mai ferme, în special din partea membrilor NATO din ţările baltice.
"Acum nu este momentul să stăm pe gard sau să arătăm un simplu sprijin simbol pentru Ucraina", a declarat miercuri ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis reporterilor, la o conferinţă de presă la Riga, lângă ministrul german de externe Annalena Baerbock.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2022, 16:56)
Neamtul e neamt.E bine sa pastrezi o anumita distanta atunci cand doi se bat.Daca Ruria e infranta America va incereca sa ne calareasca (noi R. suntem calariti rau de tot),iar prin retinerea manifestata demonstraza canu se aliniaza neconditionat imperativului american.daca castiga( R ) stie,de pe acum, ca exista o distanta fata de pretentiile ei hegemonice.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.04.2022, 07:01)
A stat prea mult in umbra lui Merkel.