BNP Paribas Personal Finance Bucureşti emite primele carduri realizate din plastic reciclat

G.D.
Companii / 19 iulie 2022

BNP Paribas Personal Finance Bucureşti emite primele carduri realizate din plastic reciclat

BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucureşti, prin marca sa comercială Cetelem, anunţă emiterea începând de luna aceasta a primelor carduri Cetelem realizate din plastic reciclat (rPVC), prietenoase cu mediul, conform unui comunicat remis redacţiei. În urma acestui proces, banca estimează o reducere a amprentei de carbon cu aproximativ 3,5 tone. Această acţiune se desfăşoară sub umbrela programului Positive Impact, un demers prin care este promovat accesul la un consum mai responsabil şi sustenabil al clienţilor şi partenerilor Cetelem.

Potrivit sursei citate, obiectivul Cetelem este ca până în anul 2025, întregul portofoliu de carduri să fie realizat din plastic reciclat şi elemente biodegradabile. Producerea cardurilor de acest tip va avea loc gradual, cele vechi urmând a fi înlocuite pe măsura expirării, odată cu epuizarea stocurilor existente.

Noul plastic conţine material reciclat în proporţie de 85,5% şi foloseşte soluţiile Greenpay - PVC de la IDEMIA. Mai mult, o parte din gama de cerneluri folosite sunt biodegradabile. Tehnologia reprezintă cel mai recent demers al experţilor în cercetare şi dezvoltare din cadrul IDEMIA şi are la bază o atenţie deosebită acordată selecţiei materiilor prime, proceselor de fabricaţie şi asamblare, pentru a asigura menţinerea calităţii înalte a cardului. Noua versiune a cardului va păstra funcţionalităţile prezente, posesorii putându-le folosi la fel ca până acum.

"Grija faţă de utilizarea resurselor este una dintre cele mai mari provocări pe care societatea modernă le întâmpină în ziua de azi. Un comportament responsabil, inclusiv din punct de vedere al consumului, ne va ajuta să conservăm resursele naturale, să reducem amprenta de carbon şi să facem diferenţa la o scară mai largă. Continuăm să sprijinim tranziţia către un viitor verde, iar emiterea noului tip de carduri realizate din plastic reciclat este o acţiune ce contribuie la binele mediului înconjurător şi, de aceea, ne încurajăm clienţii să aleagă variante de plată prietenoase cu mediul. Doar împreună putem sprijini şi, în acelaşi timp, îmbunătăţi calitatea vieţii pe termen lung", spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucureşti.

În calitate de bancă ce activează pe piaţa cardurilor de credit, cu aproximativ 400.000 de carduri în portofoliu, BNP Paribas Personal Finance Bucureşti se află constant în topul primilor trei emitenţi de astfel de carduri şi se bucură să dezvolte soluţii alături de parteneri cu principii şi obiective comune în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi impactul pozitiv asupra mediului, subliniază sursa citată.

BNP Paribas Personal Finance Bucuresti este o bancă responsabilă care alege să se implice în programe de sustenabilitate, iar protejarea mediului este una dintre priorităţile sale. De-a lungul timpului, banca a demarat diferite mişcări în acest sens, precum Creditul Verde, care constă în finanţarea proiectelor care au grijă de sănătatea mediului, oferind o dobândă avantajoasă, mai mică decât oferta standard, acţiuni de reciclare sau plantarea a sute de copaci, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb