BNR: Aurul României păstrat la Banca Angliei este integral parte din activul Băncii Naţionale

S.B.
Bănci-Asigurări / 10 septembrie 2024

BNR: Aurul României păstrat la Banca Angliei este integral parte din activul Băncii Naţionale

Banca Naţională a României a emis astăzi o clarificare cu privire la afirmaţiile din interviul cu prof. dr. Nicolae Ţăran şi senatorul AUR, dr. Andrei Dîrlău, publicat de Activenews.ro, în cadrul căruia au fost făcute o serie de afirmaţii greşite legate de rezerva de aur a României, aflată în contul deţinut de Banca Naţională a României la Banca Angliei.

"În data de 30 august, pe site-ul Activenews.ro, prof. dr. Nicolae Ţăran, în interviul acordat senatorului AUR, dr. Andrei Dîrlău, face o serie de afirmaţii greşite legate de rezerva de aur a României, aflată în contul deţinut de Banca Naţională a României la Banca Angliei. Domnul prof. dr. Ţăran consideră în mod eronat că, odată cu acceptarea ţinerii în custodie a aurului la Londra, BNR a oferit Băncii Angliei (BOE) dreptul de a-l introduce în propriile active şi în consecinţă nu mai poate utiliza această rezervă în interesul propriu. Afirmaţia este complet falsă.

Banca Naţională a României este titularul contului de la Banca Angliei (BOE) unde sunt depozitate aproximativ 60 de tone din rezerva de aur a României. Lingourile aflate în custodie pot fi identificate în orice moment, după numărul unic al barei, greutate şi titlul de fineţe al aurului. Efectuarea de operaţiuni printr-un astfel de cont se realizează numai în baza instrucţiunilor transmise de BNR către Banca Angliei, aurul deţinut în acest cont neputând fi utilizat sub nicio formă de către custode. Acest cont a fost deschis înainte de anul 1990. BNR comunică lunar evoluţia stocului de aur şi valoarea la zi a rezervei totale, care se menţine din anul 2007 la 103,6 tone de aur (61,2 tone în străinătate şi 42,4 tone în ţară).

Situaţiile financiare ale BNR, inclusiv cele privind rezervele de aur din contul de la BOE, sunt audiate de o firmă de audit internaţional, pe baza standardelor internaţionale recunoscute. Pe baza acestor verificări şi evaluări, BNR îşi poate îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, inclusiv cele de garant al obligaţiilor externe ale statului român şi ale convertibilităţii leului care fac posibile plăţile internaţionale publice şi private ale României. Orice altă interpretare legată de acest cont este complet greşită" se arată în comunicatul BNR.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Aducetil inapoi si dati aurul tari angliei nu spuneti ca aurul e al tarii e minciuna dar zacamintele de aur exploatate de engleji tot a BNR sunt ei nu platesc nimic statului ca jefuiesc aurul

    Cantitate de aur mai mare în afara țării decât în visteria țării, bravos națiune, bravos stimați conducători, praful să se aleagă de voi !

    Minciuni ale lui Manole.

    Ați furat! 

    1. Cine si ce a furat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb