Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical îşi declară susţinerea faţă de Uniunea Sindicală MediaSind în protestul acesteia împotriva proiectului de modificare a Legii 41/1991 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Televiziune iniţiat de deputaţii Raluca Turcan şi Cristian Rădulescu.
"Ca şi colegii noştri de la MediaSind, considerăm că cei doi deputaţi au făcut un gest incalificabil prin promovarea unui proiect de modificare a legii, în ciuda faptului că membrii Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă, partidele politice, CNA, Uniunea Sindicală MediaSind, Clubul Român de Presă şi principalele organizaţii profesionale au stabilit realizarea unui proiect comun de modificare a Legii printr-o dezbatere naţională", sus-ţin reprezentanţii Blocului Na-ţional Sindical, într-un comunicat de presă remis redacţiei.
Blocul Naţional Sindical este hotărît să-i sprijine pe sindicaliştii de la MediaSind, într-o primă etapă prin informarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Comisiei Europene şi Confederaţiei Europene a Sindicatelor, întrucît acest proiect este considerat un atac la drepturile şi libertăţile fundamentale ale lucrătorilor consfinţite în Convenţiile OIM şi Directivele UE.
Sindicaliştii sînt de părere că acest proiect de modificare a Legii nr. 41/1991 nu soluţionează problema depolitizării Consiliilor de Administraţie din serviciile publice de radio şi televiziune. "Iniţiatorii proiectului au înţeles prin < depolitizare > reducerea numărului reprezentanţilor partidelor politice în cele două consilii doar cu o persoa-nă. În schimb, este redus nu-mărul reprezentanţilor salariaţilor în Consiliile de Adminis-traţie - adică cei direct interesaţi de bunul mers al instituţiilor în care lucrează, fără nici o legătură cu sfera politicului, se precizează în comunicat.
Reprezentanţii BNS mai declară că dacă se va decide reluarea acţiunilor de protest, Blocul Naţional Sindical se va solidariza cu membrii Uniunii Sindicale MediaSind.