Boc: Exclud scenariul plăţii raţionalizate a pensiilor şi a salariilor

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 28 iulie 2010

Boc: Exclud scenariul plăţii raţionalizate a pensiilor şi a salariilor

Premierul Emil Boc a subliniat, ieri, că exclude scenariul plăţii raţionalizate a salariilor şi pensiilor, după ce, în ultimele zile, s-a vehiculat că această variantă ar fi fost discutată de către guvernanţi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

"Repet, acest scenariu este unul pe care îl exclud"", a declarat Emil Boc, întrebat de jurnalişti despre posibilitatea plăţii raţionalizate a salariilor şi pensiilor.

Poziţia premierului a fost împărtăşită şi de consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasiles­cu, care a declarat, ieri, că nici anul acesta, nici anul viitor, ţara noastră nu va trebui să apeleze la raţionalizarea pensiilor şi salariilor.

Adrian Vasilescu a menţionat că a auzit formula de "raţionalizare a salariilor şi pensiilor", dar, deocamdată, consideră că "a fost o vorbă aruncată pripit pe piaţă".

"Sunt convins că nici anul acesta, nici la anul, nu vom avea, probabil, nevoie să recurgem la astfel de măsuri, iar spre sfârşitul anului viitor vom putea vorbi despre ieşirea din recesiune", a afirmat Adrian Vasiles­cu, citat de Agerpres.

Partidele de opoziţie au taxat în termeni duri Guvernul pentru zvonul că s-ar putea să se ajungă la plata raţionalizată a pensiilor şi a salariilor.

Deputatul PNL, Ciprian Dobre, a precizat că, în contextul în care mediul de afaceri se confruntă cu o instabilitate fiscală, de la acest Guvern se aşteaptă "la orice".

Ciprian Dobre a declarat: "Cred că din faptul că ei în permanenţă lucrează sub presiune, că ei orice decizie o iau în disperare de cauză, nimic bun nu se poate întâmpla. (...) Nu mă aştept la nimic bine din partea acestui Guvern. Dacă ei nu mai au soluţii, să-şi dea demisia şi atunci venim noi cu soluţiile. De câte ori se vor mări taxele, în orice ţară din lume, nu numai în România, de atâtea ori încasările la buget vor scădea. Este o lege nescrisă a economiei. Ori de câte ori statul nu se comportă relaxat cu propriii contribuabili, va da greş. Un stat sau un Fisc isteric, ce vrea să jupoaie totul, va da din nou greş".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb