Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet

S.B.
Companii / 3 iulie 2020

Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet

Conducerea companiei americane Boeing Co. a decis să nu mai producă avioane 747 jumbo jet, punând capăt unei cariere de 50 de ani pentru modelul care a lansat conceptul de avion de mari dimensiuni, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Boeing 747 este un model emblematic pentru industria aeronautică începând de la intrarea sa pe piaţă în anul 1970. Denumit "Queen of the Skies", Boeing 747 are un design original marcat de "cocoaşa" anterioară.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, angajaţii Boeing nu au fost informaţi încă, dar conducerea companiei ar fi decis că după ce vor fi terminate cele 15 aparate comandate, ultimul 747-8 va ieşi de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Seattle peste aproximativ doi ani.

Rivalul european Airbus a anunţat încă de anul trecut că va pune capăt programului A380, urmând să mai producă şi să livreze doar 17 aeronave de acest fel până în 2021.

Sfârşitul Boeing 747 şi Airbus A380 se datorează faptului că liniile aeriene s-au îndreptat spre avioane cu două motoare care sunt capabile să zboare pe distanţe lungi. În plus, pandemia de Covid-19 a pus producătorii de avioane mari în situaţia în care trebuie să caute cu disperare cumpărători, potrivit Agerpres.

"S-a dovedit că numărul rutelor pentru care ai nevoie de avioane ultra mari este incredibil de mic", a declarat Sash Tusa, analist la Agency Partners.

Timp de trei decenii, Boeing 747 a fost cel mai mare avion de pasageri din lume şi până acum au fost livrate peste 1.571 de exemplare. Însă ritmul de producţie pentru acest model a scăzut de la 1,5 aparate pe lună în luna iunie 2015, până la şase exemplare pe an începând din 2016. În aceste condiţii, analiştii estimează că Boeing a pierdut 40 de milioane de dolari pentru fiecare avion 747 pe care l-a construit începând din 2016.

"Dacă construieşti o jumătate de avion pe lună cel mai probabil acesta nu este cel mai profitabil program al tău", spune George Dimitroff, de la firma de consultanţă Cirium.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb