BOGDAN AURESCU: "Eu nu cred că Federaţia Rusă doreşte în mod real să ajungă la o pace cu Ucraina"

F.D.
Politică / 5 noiembrie 2022

"Eu nu cred că Federaţia Rusă doreşte în mod real să ajungă la o pace cu Ucraina"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a făcut o evaluare a conflictului din Ucraina şi a precizat că evoluţia conflictului depinde de ceea ce se întâmplă în teren. După părerea lui Arescu, Federaţia Rusă îşi doreşte, în acest moment, pace cu Ucraina, însă, de cealaltă parte, Ucraina nu va dori să încheie o pace până în momentul în care îşi va elibera teritoriile de sub ocupaţia rusă, potrivit News.ro.

Bogdan Aurescu a explicat, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni TV, că este greu de prognozat evoluţia războiului din Ucraina.

"Este foarte greu de prognozat în acest moment evoluţia acestui conflict. Conflictul depinde în mod evident de situaţia din teren, de situaţia militară. Ce vedem în acest moment este o serie de contra-ofensive ucrainene care au succes, care au avut un moment destul de bun acum câteva săptămâni, care acum sunt cumva uşor mai încetinite, evoluţiile sunt un pic mai lente, vedem Rusia aflată în defensivă, vedem faptul că îşi planifică o anumită retragere din anumite teritorii pe care le considerase deja ca parte a Federaţiei Ruse, în urma unor referendumuri trucate pe care le-a organizat. Vedem, de asemenea, că rezultatul mobilizării parţiale nu este unul satisfăcător, doar o parte din numărul celor pe care Federaţia Rusă dorea să îi mobilizeze a fost adusă la arme, ca să spun aşa, iar foarte multă lume a plecat din Rusia din acest motiv - sunt cifre care ajung la peste 1.000.000 de persoane care au fugit din Rusia în urma anunţului mobilizării parţiale, în diverse zone din lume sau trecând diverse frontiere ale Rusiei spre alte state. Vedem dificultăţi ale Federaţiei Ruse de a se aproviziona cu armament, cu muniţie sau de a-şi reface stocurile prin forţe proprii şi atunci cumpără armament şi muniţie din state cum ar fi Iran, în cazul dronelor, sau, mai recent, din Coreea de Nord, chestiuni care sunt extrem de grave, dar în acelaşi timp indică slăbiciunea pe care o are Federaţia Rusă în acest moment. Nu este imposibil să vedem apeluri din ce în ce mai, să spunem, frecvente la negociere din partea Federaţiei Ruse, pe care însă cred că trebuie să le luăm cu foarte multă rezervă, pentru că ele pot fi eventual utilizate doar ca o pauză pentru refacere operaţională din partea Federaţiei Ruse. Mai departe, evoluţia depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla concret în teren, iar în acest moment aş spune că, dacă mă întrebaţi care sunt şansele reale la negocieri adevărate, "pe bune", aş spune că sunt foarte mici. Eu nu cred că Federaţia Rusă doreşte în mod real în acest moment să ajungă la o pace cu Ucraina", a declarat Aurescu.

Întrebat dacă o pace între Ucraina şi Rusia se poate face cu Vladimir Putin, Aurescu a explicat că acest război este unul împotriva securităţii europene.

"Este o foarte bună întrebare. În acelaşi timp, Ucraina nu va dori să încheie o pace cu Federaţia Rusă până când nu îşi va elibera teritoriile. Aceasta este o linie roşie pentru Ucraina şi depinde de Ucraina să decidă momentul la care va dori să înceapă o negociere de pace. Iar sustenabilitatea acestui proces de negociere, în primul rând, şi apoi sustenabilitatea rezultatului acestor negocieri, în mod clar nu va depinde doar de cele două părţi implicate. Pentru că, până la urmă, războiul ăsta este un război împotriva securităţii europene, a securităţii euroatlantice, deci ne interesează pe toţi. Cele două părţi vor sta cu siguranţă la masă atunci când, în primul rând, Ucraina va decide că trebuie să stea la masă. Dar este clar că sistemul de garanţii construit în jurul unui eventual tratat de pace va trebui să fie foarte bine gândit de comunitatea internaţională în ansamblu, pentru că acest rezultat ne interesează pe toţi", a declarat Bogdan Aurescu.

Aurescu a adăugat că este greu de răspuns dacă un acord încheiat cu Vladimir Putin ar fi de încredere.

"Repet, este o bună întrebare. Este o foarte bună întrebare. Este greu de dat un răspuns pozitiv la o astfel de întrebare", a precizat ministrul de Externe.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. "Cele două părţi vor sta cu siguranţă la masă atunci când, în primul rând, Ucraina va decide că trebuie să stea la masă"

     

    Sa fie dat afara si Aurescu. Ca o ia pe urmele lui Dincu. Iar unii ziaristi au considerat ca Dincu a plecat din aceasta cauza (o asertiune falsa si chiar caraghioasa).

    Eu am aflat de la presa de propaganda NATO ca Ucraina aproape a invins, ca mai are doar un pic si ii arunca pe rusi in mare si ca Rusia trebuie sa capituleze, ca este deja infranta. 

    1. Oricum, concluzia articolului este ca "Rusia isi doreste pacea".... 'Ucraina nu va dori să încheie o pace". Asta ca sa fie clar in acest moment ca Ucraina nu vrea pace, desi comediantul caraghios de la Kiev zicea pe dos.

      Comediantul nu face concesii teritoriale mafioțilot fesebiști. Vă trimite la matcă, iar după asta se va rezolva și problema enclavei din Transnistria. Da, vă mutați!

    Rusii in mare parte si-a au atins obiectivele,

    deci pacea este o varianta reala 

    1. Și-au distrus armamentul și au pierdut tot, nici pufoaică nu mai au. Să înceapă negocierile!

    aurescu vrea sa spuna ca america nu doreste pace cu rusia, cine e ucraina?!

    1. Si cine e Aurescu?

      dar mai ales cine esti tu, anonimule? :P

    Eu cred ca dupa ce ucrainenii vor elibera teritoriile ocupate inclusiv crimeia isi vor dori pacea . Desigur tratativele trebuie sa stabileasca urmatoarele:

    1- RUSIA ESTE STAT TERORIST 

    2-PUTIN SI ACOLITII SAI SA FIE DECLARATI CRIMINALI SI TERORISTI ,SA FIE ARESTATI SI SA FIE DEFERITI UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL 

    3- RUSIA SA FIE OBLIGATA SA PLATEASCA DESPAGUBIRI UCRAINEI IN CUANTUM DE1000 TRILIOANE EURO 

    4-RUSIA SA FIE DEZARMATA DEARMELE ATOMICE SI DE TOT ARMAMENTUL CLSIC PT O PERIOADA DE 50.000 ANI .5-SINGURELE ARME PE CARE ARMATA RUSA VA PUTEA SA LE DETINA SA FIE ARCUL CU SAGETI SI PRASTIA. 

    Cam asa consdera analistii de renume mondial ca putem vorbi de o pace durabila si corecta.

    1. Colectie de propaganda occidetal,

      Soros plateste bine ptr.ele 

      E logică elementară.

      Drept ca Soros plateste bine,

      "E logică elementară" 

      Ai rămas fără pufoiacă?

      Romanii ar lapida un judecător ca dv,care judecă un litigiu,acuzând doar o parte.Ce ticăloși și romanii ăstia ?De ce Ucraina a provocat războiul ?Ori ea or Rusia sunt din secolul 1,când litigiile se soluționau la baionetă/lănci,cuțite și arcuri/.Nu vă e frică de energia atomică ?Nu v-au convins americanii în Japonia ?Cu politicieni ca ai nostrii,sprijiniti de anonimimi,poate aflăm si noi dacă există rai,pentru națiune ,domnul ministru !Ne despăgubesc rusii ,după calculul anonimului !

    Domnilor,Ucraina este un pion in jocul de sah la ruși al SUA,care vrea sa domine singura lumea.Ea a acaparat economia totală a Ucrainei si folosec un alogen,care urăste poporul,pentru a promova politica agresivă,a SUA.Toata lumea sprijină exportul de ceriale din Ucraina,dar producația este a americanilor,care plâng de tările sărace că nu au ce mânca.Să-i fi dat singura cu cicanul în C..?Frontierele Ucrainei cu Rusia n-au fost negociate la lovitura de stat impotriva URSS,ele provin din abuzurile lui Stalin și Hrusciov.Pe ce criterii se stabilesc ,Wâsinscky zicea ca a avut un creion neasctit...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb