Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital / 14 martie 2019

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Alexandru Drăgoi, preşedintele SIF Banat - Crişana (SIF1), a fost propus pentru un post de administrator independent în Consiliul de supraveghere al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), în locul lui Ioan Cuzman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţiei al SIF1, căruia îi expiră mandatul, se arată într-un raport al instituţiei bancare transmis Bursei de Valori Bucureşti (BRD).

Totodată, acţionarii BRD sunt chemaţi în şedinţa din 18 aprilie să reînnoiască mandatele administratorilor Petre Bunescu şi Phillipe Laurent Charles Heim, cât şi să o aleagă pe Liliana Feleagă, decan al Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de gestiune din cadrul ASE Bucureşti, pentru un mandat plin de administrator independent.

Petre Bunescu a renunţat recent la postul de director general adjunct-finanţe/trezorerie, în locul domniei sale fiind numit Mihai Selegean.

Mandatele sunt valabile pe o perioadă de patru ani, preluarea funcţiei fiind condiţionată de obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României (BNR).

Pe ordinea de zi a adunării se mai află aprobarea distribuirii către acţionari a unui dividend brut de 1,64 lei/acţiune, care, raportat la preţul de închiderea de miercuri a acţiunii BRD, respectiv 12,5 lei, poartă un randament brut de puţin peste 13%.

În 2018, BRD - Groupe Societe Generale a obţinut un profit net de 1,54 miliarde de lei la nivel de bancă, cu 12% peste cel din 2017, când instituţia de credit a raportat un profit record de 1,38 miliarde de lei. Astfel, cota de distribuţie a profitului sub formă de dividende este de circa 74%, potrivit calculelor Ziarului BURSA.

La adunarea generală a acţionarilor BRD din aprilie 2018, SIF Banat - Crişana deţinea un pachet de 1,95% din BRD, în timp ce restul SIF-urilor aveau o participaţie cumulată de circa 5,9% din instituţia de credit.

Valoarea de piaţă a BRD la bursa locală este de circa 8,71 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acest om are un caracter infect! Este lipsit de scrupule , de moralitate și de educație . Veți vedea cum va ajunge la puscarie la fel ca Balteanu pentru ca este de 1000 de ori mai corupt decât el!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb