BOGDAN FLOREA, CEO CONNECTIONS CONSULT: "Listarea are şi avantajul disponibilităţii instrumentelor de finanţare continuă"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2021

"Listarea are şi avantajul disponibilităţii instrumentelor de finanţare continuă"

"Vrem să ajungem să lucrăm la nivel global şi pentru a beneficia de talente din alte spaţii geografice"

Unul dintre motivele pentru care Connections Consult a optat pentru majorare de capital urmată de listare în vederea finanţării dezvoltării ţine de faptul că, odată listată, compania va avea la dispoziţie instrumente de finanţare continuă ale pieţei de capital, a precizat ieri Bogdan Florea, CEO-ul Connections Consult, cu ocazia evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare în piaţa AeRO a acţiunilor companiei.

Bogdan Florea a spus: "Trendul pozitiv al companiilor deja listate în momentul în care am luat decizia, beneficiile de imagine şi regulile de guvernanţă corporativă la care trebuie să ajungem, au format un conglomerat de factori care a plasat opţiunea listării la bursă pe primul loc. De asemenea, listarea are şi avantajul disponibilităţii acestor instrumente de finanţare continuă (...). Posibilitatea de a emite obligaţiuni, de a face majorări de capital foarte uşor, sunt mecanisme care ne fac să sperăm la finanţări ulterioare relativ rapid".

Compania a venit la bursă după ce, în luna iulie a acestui an, a derulat o majorare de capital printr-un plasament privat intermediat de TradeVille, prin care a reuşit să strângă de la investitori zece milioane de lei.

Connections Consult este specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, industrie în care salariile personalului calificat sunt ridicate, cererea este tot timpul mai mare decât oferta, astfel încât firmele se plâng adesea că nu reuşesc să găsească dar mai ales să ţină suficiente persoane specializate. Bogdan Florea spune că, pe lângă extinderea în Statele Unite şi dezvoltarea de noi produse, Connections va folosi o parte din fondurile strânse în plasamentul privat pentru atragerea de personal calificat.

"Lipsa personalului în tehnologie, în IT, este o problemă şi nu doar în România. Noi am avut şansa să construim o echipă şi un ecosistem prin care am reuşit să avem o retenţie mai bună. Viitorul va fi oricum altfel decât tot ceea ce a fost până acum în IT. Iar unul dintre motivele pentru care vrem să ajungem să lucrăm la nivel global nu sunt doar clienţii. Clienţii sunt doar o parte a ecosistemului (...). Vrem să lucrăm la nivel global şi pentru a putea beneficia de talente din alte spaţii geografice", a spus Bogdan Florea, care a conchis: "Este un avantaj competitiv extraordinar de important pe care încercăm să-l construim. Avem parteneriate cu companii de «talent management» din alte zone, din alte geografii, nu neapărat din Uniunea Europeană, în aşa fel încât să ne maximizăm şansele să avem cele mai bune resurse în momentul în care avem nevoie de ele".

Connections Consult face parte dintr-un grup de companii de tehnologie specializat în transformarea digitală a afacerilor care include de asemenea Connections Technologies şi Outsourcing Support Services. Compania operează patru centre de livrare, două în Bucureşti, unul în Belgrad şi unul în Sofia, şi gestionează reprezentanţi de vânzări în Germania, Arabia Saudită şi Serbia. Echipa CC oferă servicii de hiper-automatizare, dezvoltare de software personalizat, suport pentru operaţiuni de infrastructura IT şi externalizarea proceselor de afaceri cu suport tehnologic. Compania are peste 300 de angajaţi.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Connections Consult a raportat la nivel individual un profit net de 0,8 milioane de lei, cu 30% sub cel de la jumătatea anului trecut, în condiţiile în care cifra de afaceri netă s-a diminuat cu 12,2%, la 14,36 milioane de lei. La nivel de Grup, în prima jumătate a anului profitul net s-a ridicat la 1,17 milioane de lei, cu 51% sub cel din perioada ianuarie - iunie 2020.

Anul trecut, Connections Consult a avut o cifră de afaceri consolidată de aproape 36 milioane de lei, în creştere cu 14,6% faţă de cea din anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 2,39 milioane de lei, cu mult mai mare decât cel din 2019, de numai 0,17 milioane de lei, dar sub cel din 2018, când Grupul Connections Consult a obţinut un profit de 3,65 milioane de lei.

Din Grupul Connections fac parte Connections Consult şi companiile Outsourcing Support Services, Connections Technologies, Connections Consult Belgrad şi Connections Consult Sofia.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Baiatu de mai sus crede ca s-a intalnit h0tu' cu pr0stu'....s-or fi gasit poate la listarile din urma...

    "Trendul pozitiv al companiilor deja listate în momentul în care am luat decizia,..."trend pe care il vede doar dansul, ca din ce vedem in piata cam toate-s pe minus fata de PP, o fi "trend pozitiv" pentru cei ce au ciugulit banii munciti ai investitorilor de buna credinta(investitori mai putini versati in g0lanii) 

    "De asemenea, listarea are şi avantajul disponibilităţii acestor instrumente de finanţare continuă....." asta o crede tot dansul, sunt 100% convins ca cine s-a fript o data, zice pas majorarilor de capital cu drepturi de preferinta tranzactionabile(eventual mai ciuguleste si brokerul ceva, majoritarul le vine fraierilor si tot asa) si altor scheme de genu, 

    Dragi colegi, investitori banu' e la voi, si drept urmare cine are banu dicteaza ce se intampla si nu invers,cum cred toti potlogarii care se vad pe silicon valley  

    1. Toata piata cere noi emisiuni de obligatiuni negarantate si de actiuni la emitenti precum HUNT si BNET ca sa poata juca manajeria bani i la pacanele in plasamente si alte achizitii de 2 lei.

      Ia sa analizeze ASF daca nu cumva au manipulat pretul in prima zi de listare la noii emitenti pentru a descarca titlurile din plasament.

      Ieri la acest CC s-a facut o manipulare oribila inaintea deschiderii si trebuie vazut cui a servit ca sa verse actiunile. Daca nu se lamureste asta, orice participant in vreun plasament trebuie sa si puna singut stampila-sa zicem doar de kamikazut-in cap.  

      nu aveti bani de investitii si stati la barfa, saracia va paste

      A inceput piata de capital sa-i finanteze continuu fix de ieri dimineata, putintel dupa ora 10:00. Probabil ca prin "instrumente de finantare continuua" el se refera la mentalitatea romanului pasionat de pacanele, care apasa acum pe un buton, mai incolo pe alt buton, si se crede mare investitor.

      ce treaba ai tu daca noi vrem sa investim, daca nu ai bani stai pe margine la seminte, nu te mai lega de cei care sunt potenti

      Tocmai asta e ideea, ca sa eviti overtrading-ul si lasi banii sa lucreze pentru tine (vorba capitalistilor) trebuie sa stai la o shushanea.

    Domnule Florea, poate reusiti sa explicati cum v-ati permis sa veniti pe BVB la 82 de zile de la inchiderea semestrului fara sa binevoiti sa dati un Raport Semestrial.

    Din moment ce in Memorandumul intocmit cu multe zile in urma exista niste date, citate si in articolele de presa, inseamna ca era destul de simplu sa faceti ceea ce e obligat orice emitent.  

    Da, stim, e obligat pana la 30 Septembrie dar CC s-a listat doar cu cateva zile inainte si o firma nu se listeaza de 30 de ori. Cand o face, prezinta inainte tot ce poate ca investitorii sa detina cea mai fidela imagine.

    Cum aveati datele dar nu ati pus si Raportul, aveti idee cam ce perceptie ati ceeat? O mai spala 100 de comunicate gen PR?  

    1. E plin capturi de imagini, multe in engleza, ce sa se mai oboseasca sa faca ceva pentru piata locala. Cred ca pregateau o listare in sua, nu pe meleagurile noastre.

      Si tot saitul lor e in engleza de parca se listeaza la bursa americana.

      Aici sunt de vina si cei de la bvb. 

      nu stiti ingleza si vreti sa investiti in IT, vai de voi ce investitori mai sunteti

      Nu asta este ideea. Este vorba de respect si cand lipseste, devine problema de incredere.

      ce te doare pe tine de incredere ? trebuie sa creada cei care au bani si investesc, investitiile se fac cu bani nu cu comentarii pe internet

      exact.

      nu asta era ideea.

      uitate la rkot ca e in poloneza saitul lor. 

      Asa-i. Ai investit, ai actiuni, esti fericit. Ramai cu ele la infinit, deoarece eu nu am incredere sa ti le cumpar. Poate vei gasi alti fraieri.

    Au cam disparut cumparatorii (bid-ul e gol)...din pacate pentru cei care nu au apucat sa iasa ieri, ii asteapta o perioada lungaaaaa pana is vor putea scoate cashu la pret decent....sunt aproape 100% ca Hunt a iesit de ieri(marcat peirdere 10% si merge mai departe)...sa-i vedem pe ceilalti ce abordare vor avea....SAU poate vor participa la majorare de capital (cu discount) si vor duce in jos pretul mediu de achiztie....si asta e o solutie....PROASTA desigur

    1. alta la care era inghesuiala cica in plasament ALW

      pe primele doua paliere de Ask sunt actiuni de 3 ori mai multe decat tot Bidul pana la limita de variatie de -30%

      cine are de gand sa vanda ,daca nu o face cat mai are Bid s-ar putea sa se trezeasca in bidul gol 

      E absolut infricosator ce se intampla la nivelul AERO, practic cumpararea e evaporata. Vanzatorii tot asteapta sa le cumpere cineva actiunile dar pe zi ce trece nu mai are cine, indiferent ca pretul scade. Sunt toate conditiile create pentru niste corectii extrem de mari, dezrci de procente, mai ales ca avem si capitalizari enorme in jur de 150-200 milioane lei la companii de la care se tot spera in zadar sa se dezvolte accelerat.

      habar nu ai de investitii si ce inseamna sa cumperi la o companie in care ai incredere, poate esti tu infricosat care nu ai nici o actiune

    cred ca nici unul din cei are tot criticati pe aici nu detineti actiuni pe aero, sunteti rupti in fund si frustrati, habar nu aveti ce fac acele firme, doar dati din gura la fiecare articol invidiosi ca altii prefera aceasta piata isi permit sa investeasca, vai de capul vostru

    1. Eu suspectez ca e tocmai invers, esti pe minus grav la prima ta investitie la BVB, si incerci sa faci lobby ca poate poate mai cumpara vreun pr0st de la tine(voi), magnatii din PP...si colegii de mai sus nu critica pe nimeni, doar deschid ochii si celor mai putin informati sa nu cumpere toate mizeriile dein piata (probabil de asta te-ai activat, ca e frustrant cand realizezi ca esti galma si mai rau de atat altii din jurul tau avertizeaza acest lucru, esti stigmatizat si nimeni nu mai vrea sa cumpere de la tine:)))

      inca ma informez si vreau sa trec de pe demo pe cont real dar ma scarbesc comentariile voastre despre orice firma din Romania

      succes!!!

      Nu-i necesar ca toata lumea sa castige din investitii la bursa. Asa ca nu te mai agita, ca nu detii adevarul absolut.

      Eu fac bishnitza pe BVB din 2011, ma tratez cu ceaiuri de la Fares, Plafar si Dacia Plant, fac bine la scarba dar si altele.

      daca nu ai investit pana acum. Cauta firme cu ceva istoric si cu rezultate confirmate, de preferat in crestere pe cel putin 5 ani. Daca mai dau si dividende e si mai bine sau cel putin sa investeasca rentabil profitul daca sunt in crestere.

      asa am sa fac,multumesc de sfat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb