BOGDAN HOSSU: "Pensia minimă acoperă doar o treime din valoarea coşului pentru un trai decent"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 20 mai 2022

"Pensia minimă acoperă doar o treime din valoarea coşului pentru un trai decent"

Pensia minimă acoperă puţin peste o treime din cantitatea de bani necesară pentru un trai decent, a declarat, ieri, pentru DC News, Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

"Puterea de cumpărare a cetăţeanului a scăzut cu 30%. Coşul minim pentru un trai decent în luna martie, conform datelor furnizate de INS, şi încă nu are tot impactul legat de creşteri, pentru că facturile vin cu întârziere, arată că are un cost de 2848 lei net. Asta ar duce la un salariu minim brut de 4600 lei. Faţă de 2550 lei, este evident că diferenţa este substanţială. Faţă de o pensie minimă de 1000 lei, diferenţa este extraordinar de mare. Asta arată că pensia minimă acoperă puţin peste o treime din cantitatea de bani necesară pentru un trai decent", a afirmat Bogdan Hossu.

Preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa avertizează că, deşi ţara noastră are produse pentru a acoperi toate nevoile, asta nu înseamnă că românii şi le pot permite.

"Din punctul meu de vedere există o criză financiară pentru anumite continente care erau dependente de anumiţi producători de produse alimentare, şi care nu aveau susţinere proprie, cum este o parte din Asia, o parte din Africa. Dar în acelaşi timp, cel puţin pentru România, dacă nu facem ca pe vremea lui Nicolae Ceaşescu când exportam totul, avem suficiente produse pentru a acoperi nevoile interne. Dacă vom exploata gazele din Marea Neagră, nu înseamnă că dacă vom avea gaz va fi mai ieftin la cumpărare pentru utilizatorii casnici sau pentru servicii economice. Dacă va fi vândut la preţul bursei de la Viena, va fi acelaşi lucru. Şi asta se va întâmpla şi la produsele alimentare. În sensul în care nu că nu le avem, că dacă ne uităm în pieţe şi magazine ele există, dar preţul lor depăşeşte cu mult puterea de cumpărare a cetăţeanului şi capacitatea lui de a se aproviziona în aceeaşi cantitate", a punctat Bogdan Hossu, pentru sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb