Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu

M.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 29 iulie 2016

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu

Olteanu a primit 1 milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vântu, conform procurorilor

Acesta a primit banii "în sediul unui partid"

---------

Actualizare 20:45 Avocatul lui Bogdan Olteanu: "O decizie pe care doamna preşedintă a considerat-o corectă, nu pot să comentez"

Decizia instanţei este cea pe care preşedintele completului de judecată a considerat-o corectă şi care nu poate fi comentată, a precizat Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.

"Este o decize pe care doamna preşedinte a considerat-o corectă, adecvată la situaţia de fapt. Nu am cum să comentez această decizie. Este opţiunea domniei sale. Se va comunica această decizie atât Parchetului, care are posibilitatea de a formula contestaţie în termen de 48 de ore. Şi noi am contestat-o deja, considerăm că cel mult controlul judiciar se impunea. În condiţiile în care nu înţelege de ce i se petrece acest lucru, nu are cum să fie decât bulversat emoţional, fizic, psihic. Nu se aştepta la acest lucru. La expirarea ordonanţei de reţinere va fi plasat în arest la domiciliu, în Snagov. Este foarte jenat de situaţia în care se află, niciodata nu se gândea că poate să fie într-o astfel de situaţie" a declarat, avocatul viceguvernatorului, potrivit unor surse din presă.

(G.F.)

-------

Actualizare 19:55 Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins astăzi cererea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit unor surse din presă.

Decizia nu este definitivă.

(L.B.)

--------

Actualizare 19:15 Alina Gorghiu: "Cred că Olteanu e un om corect; sunt mâhnită că unii oameni folosesc politic nefericirea altora"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat vineri că Bogdan Olteanu este un om corect, dar că rămâne ca ancheta să stabilească dacă acesta se face sau nu vinovat de acuzaţiile care i se aduc.

"Cred că este un om corect, rămâne ca ancheta să stabilească foarte clar care sunt concluziile. Nu pot eu să mă pronunţ pe ele, însă sunt mâhnită când văd că unii oameni folosesc politic nefericirea altora. Nu ştiu cum se va solda speţa Bogdan Olteanu, dar să arunci cu noroi în alţii doar pentru faptul că îţi dă ţie bine preţ de 24 de ore pe pagina de Facebook mi se pare o mârlănie, ca să nu o cataloghez mai dur", a spus Gorghiu, la Antena 3.

Ea a precizat că nu a comentat niciodată dosare în curs şi nici nu o va face, pentru că nu ştie ce conţin acestea şi pentru că un lider politic nu este nici analist, nici avocat şi ar trebui să aibă cumpătare maximă în privinţa justiţiei.

"Este nevinovăţia nu doar a lui Bogdan Olteanu, ci a oricărui om care merge într-o instanţă să-şi arate această nevinovăţie până la o sentinţă finală. Să ştiţi că dacă plouă afară este vina Alinei Gorghiu, că ninge afară este tot vina Alinei Gorghiu, dacă Ponta are o problemă tot vina Alinei Gorghiu este şi indiferent cine are pe lumea aceasta ceva în neregulă vina îmi aparţine tot mie din perspectiva lui Ponta. Nu mă aştept să treacă 24 de ore să nu mă pomenească, ar fi revelaţia deceniului să nu aibă Ponta numele Gorghiu pe buze", a susţinut liderul PNL.

Gorghiu a arătat şi că în 2008, când nu era liderul PNL, nici nu făcea parte din staff-ul de campanie şi nici nu era parlamentar, era colegă şi asociată cu Bogdan Olteanu într-o societate de avocatură.

(G.F.)

--------

Actualizare 18:05 Bogdan Olteanu va demisiona din funcţia de viceguvernator al BNR

Bogdan Olteanu va demisiona, luni, din funcţia de viceguvernator al BNR, a precizat avocatul acestuia, transmit surse din presă.

"Luni, domnul Bogdan Olteanu îşi va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu doreşte ca această instituţie respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târâtă în mod nejustificat într-un scandal mediatic, pe care nu numai că nu şi l-a dorit, dar nici nu îl merită", a declarat astăzi avocatul.

(G.F.)

-------

Actualizare 16:50 Adrian Vasilescu, despre numirea lui Bogdan Olteanu la BNR: "O dată la cinci ani, independenţa BNR este transferată Parlamentului"

Banca Naţională a României se delimitează de scandalul în care este implicat viceguvernatorul ei. "Imaginea Băncii Centrale nu va avea de suferit" a declarat consilierul guvernatorului.

Adrian Vasilescu a explicat de ce a făcut această declaraţie: răspunderea revine Parlamentului, cel care face numirile în conducerea băncii centrale, potrivit Digi 24.ro.

"Acum în discuţie apare dacă este o lovitură de imagine pentru Banca Naţională. În spaţiul public s-a afirmat că BNR este victima unui risc reputaţional. O asemenea afirmaţie o pot face cei care nu cunosc legea. Deşi Banca Naţională este o instituţie independentă şi această independenţă a Băncii Centrale este recunoscută prin lege, o dată la cinci ani, când se schimbă Consiliul de Administraţie, această independenţă este practic transferată Parlamentului. Parlamentul decide o dată la cinci ani cine conduce BNR. E treaba Parlamentului cum se rezolvă această numire. BNR nu are absolut nicio implicare în a face propuneri, asta nu se întâmplă numai în România, se întâmplă în multe alte ţări, inclusiv în SUA", a arătat consilierul guvernatorului BNR.

"Nu are nicio legătură cu activitatea de la BNR, este inculpat pentru o faptă din 2008", a mai spus Adrian Vasilescu. "Întâmplarea sau neîntâmplarea au făcut ca aceste consilii de administraţie ale BNR şi conducerile efective ale BNR au funcţionat profesional", a mai spus consilierul BNR.

(L.B.)

----------

Actualizare 16:21 Referatul DNA: Vîntu susţine că Bogdan Olteanu i-a cerut 2 milioane de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu că guvernator al Deltei Dunării

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi a susţinut, în faţa procurorilor, că viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, la acea vreme şef al Camerei Deputaţilor, i-a cerut două milioane de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu la conducerea Deltei Dunării, un milion fiind în interes personal, informează HotNews.ro.

Procurorii arată în referat că interesul lui Vântu în Delta era în primul rând economic, legat de faptul că o parte din proprietăţile sale imobiliare se aflau în Deltă, şi, totodată, aici petrecea o mare parte a timpului, exprimându-şi intenţia de a transforma Delta într-o destinaţie de turism exclusivist.

Procurorii arată că întâlnirea decisivă între Vântu şi Bogdan Olteanu ar fi avut loc în Deltă, unde Olteanu a fost adus cu elicopterul lui Vântu.

DNA susţine că remiterea banilor s-a făcut astfel: Vîntu a dispus transferul a un milion de euro dintr-o firma a sa din Cipru într-un off-shore din Delaware (SUA), care avea un cont bancar în Bulgaria. Milionul a fost retras din Bulgaria în 28, 29 şi 30 octombrie 2008. După câteva zile, intermediarul Ionuţ Adrian Eftimie i-ar fi dus banii lui Olteanu în biroul acestuia, arată procurorii.

DNA susţine că Vântu i-a oferit lui Olteanu şi servicii de consultanţă politică şi de sondare a opiniei publice în campania electorală din 2008, prin intermediul unei firme pe care o controla. DNA arată că Olteanu a beneficiat de aceste servicii, în valoare de câteva zeci de mii de euro, fără să le plătească.

Informaţiile sunt conţinute în referatul procurorilor DNA, consultat de HotNews. În referat se arată că Bogdan Olteanu a recunoscut că a discutat în 2008 cu Călin Popescu-Tăriceanu despre numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, însă a susţinut că a făcut acest lucru din convingere, nu în schimbul unor foloase materiale pe care le-ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Conform sursei citate, Olteanu a recunoscut şi faptul că în anul 2008 a avut periodic întâlniri cu Sorin Ovidiu Vîntu, care i-a cerut să-l susţină pe Liviu Mihaiu, iar solicitarea omului de afaceri a coincis cu propriile sale opinii asupra persoanei care ar fi trebuit numită în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

(I.S.)

----------

Actualizare 15:52 Iohannis, reacţie dură la adresa lui Tăriceanu şi Băsescu: "Declaraţiile unor persoane trimise în judecată nu au credibilitate"

Preşedintele Klaus Iohannis îi răspunde preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta i-a cerut să-i demită pe Laura Codriţa Kovesi, şefa DNA, şi pe Florian Condrea, şeful operativ al SRI. Şeful statului îl critică pe Tăriceanu pentru afirmaţiile la adresa instituţiilor, dar şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu, scrie Stiripesurse.ro.

"În România, statul de drept este funcţional, iar declaraţiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate. Sunt încrezător în ceea ce fac instituţiile statului şi, alături de întreaga opinie publică, aşteptăm efectele pozitive ale activităţii acestora. În acelaşi timp, etichete de tip "stat mafiot" pot afecta imaginea României în lume, pot conduce la decredibilizarea unor instituţii şi, nu în ultimul rând, dovedesc incapacitatea unor persoane care deţin sau au deţinut funcţii publice importante în statul român să-şi asume rolul pentru care au fost numite sau alese", a precizat Iohannis, într-un răspuns oferit la solicitarea Stiripesurse.ro.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:10 Bogdan Olteanu, adus la ICCJ

Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, a fost adus, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, transmit televiziunile de ştiri.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:40 Traian Băsescu: "Acţiunea DNA, cel puţin pentru mine, este credibilă şi exclude suspiciunea unui joc politic"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a apreciat astăzi acţiunea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind reţinerea viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu ca fiind una credibilă, lipsită de suspiciunea unui joc politic.

''Bogdan Olteanu, un "trofeu major" reţinut de DNA. Fără documente din dosar date presei; fără spectacolul sosirii la DNA transmis în direct; fără spectacolul ieşirii din DNA încătuşat şi transmis în direct de toate televiziunile de ştiri; un comunicat sec despre acuzaţii şi fără... "cu sprijinul SRI"; nu s-au regizat condiţii pentru ca acuzatul să fie "judecat de popor", să se creeze presiune pe judecători în vederea arestării preventive, acuzatului i s-au respectat dreptul constituţional la apărare şi dreptul la imagine; de aceea, acţiunea DNA, cel puţin pentru mine, este credibilă şi exclude suspiciunea că DNA face un joc politic. Vor trece ani mulţi până când pseudo-justiţia de sub sigla de pe sediul DNA, practicată în 2015 şi începutul lui 2016, să fie ştearsă de pe obrazul justiţiei, chiar dacă poporul a aplaudat frenetic'', a scris vineri Traian Băsescu pe Facebook.

(G.F.)

------

Actualizare 14:30 Tăriceanu îi cere lui Iohannis să verifice afirmaţiile lui Băsescu privind transformarea României în stat mafiot

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, face un apel public, într-un comunicat de presă, la şeful statului, Klaus Iohannis, să verifice la nivel instituţional veridicitatea unor afirmaţii făcute de liderul PMP, Traian Băsescu, potrivit cărora ţara noastră s-a transformat într-un stat mafiot.

"Cu câteva zile în urmă, fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut o serie de afirmaţii care pun sub semnul întrebării tot ceea ce credeam că am reuşit să construim în România pe baza valorilor democraţiei şi statului de drept. Ieri, fostul preşedinte a reiterat şi întărit aceleaşi idei. De mai bine de un an, sunt unul dintre cei mai critici politicieni în privinţa abuzurilor, care au transformat DNA şi lupta anticorupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor incomozi, şi în privinţa amestecului ilegal al SRI în Justiţie şi, mai nou, în activitatea ANAF. În perspectiva celor spuse pe 24 iulie de fostul preşedinte al României, criticile mele apar ca o palidă reflectare a realităţii", spune Tăriceanu în comunicatul publicat pe site-ul formaţiunii ALDE.

Potrivit preşedintelui Senatului, afirmaţiile lui Traian Băsescu au descris "o situaţie inacceptabilă, în care DNA şi SRI sunt scăpate de sub orice control civil".

"Afirmaţiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situaţie inacceptabilă, în care DNA şi SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat şi exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituţiilor democratice alese de cetăţeni", declară preşedintele Senatului.

Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu face apel la preşedintele Iohannis să verifice la nivel instituţional veridicitatea afirmaţiilor făcute de Traian Băsescu.

"Acest comunicat de presă s-ar fi putut intitula 'Apel către preşedintele Iohannis'. În condiţiile în care Comisia de supraveghere a activităţii SRI din Parlament este total ineficientă şi nu dispunem de niciun alt instrument juridic, fac un apel public la preşedintele României să-şi folosească întreaga autoritate şi toate pârghiile de care dispune pentru a verifica la nivel instituţional veridicitatea gravelor afirmaţii făcute de fostul preşedinte al României", arată Tăriceanu.

Acesta spune că spera ca preşedintele Iohannis să ia "o poziţie fermă" privind afirmaţiile lui Traian Băsescu, fără vreun impuls din exteriorul Administraţiei Prezidenţiale.

"Am aşteptat câteva zile, înainte să dau publicităţii acest comunicat, în speranţa că preşedintele Iohannis va lua o poziţie fermă, va iniţia un demers fără vreun impuls din exteriorul Administraţiei Prezidenţiale. Aşa era normal să facă pentru ca oamenii să cunoască adevărul şi pentru apărarea reputaţiei statului român şi a instituţiilor sale în cazul în care fostul preşedinte al României a mistificat realitatea prin cele declarate. Din păcate, preşedintele Iohannis a rămas pasiv, aşa cum s-a întâmplat şi în alte situaţii, când ar fi trebuit să acţioneze. Continuarea acestei pasivităţi ar confirma tacit realitatea înfăţişată de Traian Băsescu şi ar reprezenta o complicitate la perpetuarea condiţiei României de stat mafiot", arată Tăriceanu.

Preşedintele Senatului îi cere totodată lui Iohannis ca, în cazul în care afirmaţiile lui Traian Băsescu se vor dovedi adevărate, "să-şi asume responsabilitatea demiterii şefilor celor două instituţii".

"În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, preşedintele României va trebui să-şi asume responsabilitatea demiterii şefilor celor două instituţii, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetăţenilor şi libertăţile lor nu sunt la discreţia procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, şi a adjunctului SRI, Florian Coldea", mai afirmă Tăriceanu, conform sursei citate.

Tăriceanu a publicat acest "apel" în contextul în care numele său apare în dosarul în care viceguvernatorul BNR Ioan Olteanu a fost reţinut pentru trafic de influenţă.

(M.I.)

--------

Actualizare 12:55 Gheorghe Piperea, despre Bogdan Olteanu: "Fără acceptul lui Isărescu, numirea unui politician, fără studii economice, ca viceguvernator nu s-ar fi întâmplat"

După reţinerea lui Bogdan Olteanu, va trebui anchetat modul în care a fost ales un politician, "fără studii economice şi cu studii juridice precare", în funcţia de vice-guvernator al BNR, consideră avocatul Gheorghe Piperea, care subliniază faptul că fără acceptul lui Mugur Isărescu, numirea lui Olteanu nu s-ar fi întâmplat.

"Probabil că v-aţi întrebat de ce nu am reacţionat până acum la reţinerea în vederea arestării a lui Bogdănel Olteanu, specialistul în banking islamic care, de la înălţimea funcţiei de vice-guvernator al BNR, ameninţa public parlamentarii cu plângeri la DNA pentru că au îndrăznit să voteze în două rânduri o lege favorabilă consumatorilor. Vă mărturisesc că am savurat un pic momentul.

Ştiu, sună răutăcios, dar nu cred că vă veţi supără niciunul dintre voi, cei pe care Bogdănel v-a urât şi v-a dispreţuit. Şi, în plus, cred că am dreptul să mă bucur un pic - individul, alături de camarila de la BNR a domnului Isărescu, a pus umărul la înlăturarea mea de la conducerea UNPIR (notă: nu îi duc dorul acestei poziţii, mă simt mult mai bine acum decât atunci), iar pe nevastă-mea au persecutat-o şi au degradat-o pe motiv de legături periculoase cu mine, coşmarul băncilor delincvente (pentru asta urmează să introduc plîngeri penale). Ce, credeaţi că nu au fost pagube/victime colaterale în războiul nostru cel de toate zilele?", a scris astăzi Gheorghe Piperea, pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că există şansa ca, în dosar, să dobândească calitatea de apărător al uneia dintre persoanele implicate şi că intenţionează să accepte mandatul.

Domnia sa a mai scris: "Reţinerea domnului Bogdan Olteanu deschide o cutie a Pandorei, consecinţele fiind incalculabile în acest moment. În primul rând, va trebui anchetat modul în care a fost ales un politician, fără studii economice şi cu studii juridice precare, în funcţia de vice-guvernator al BNR, fiind transformat, peste noapte, în tehnocrat. Fără acceptul domnului Isărescu, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

În al doilea rând, deşi fapta de care e acuzat domnul Bogdan Olteanu este anterioară mandatului sau la BNR, deci nu ar trebui să aibă imunitate pentru ea, sunt foarte probabile şi alte fapte în timpul mandatului (spre exemplu, omul are credite bancare la vreo 6 bănci, banii împrumutaţi fiind investiţi în două srl-uri, unul imobiliar, altul IT). Să vedem dacă, în acest caz, operează sau nu imunitatea de răspundere penală din Legea statutului BNR. Domnul Vasilescu spunea că nu, avocaţii ar putea spune că da.

În al treilea rând, denunţul lui Vântu va face posibile şi alte multe denunţuri. Omul a fost acolo unde trebuie şi atunci când ANRP s-a constitutit şi a căpuşat bugetul naţional cu miliarde de euro puse în buzunare private, şi atunci când s-a constituit Fondul Proprietatea, iniţial un vehicul de despăgubire a celor care nu îşi mai puteau recupera imobilele naţionalizate, ulterior un vehicul de investiţie a unor fonduri originate în SUA, care deţine controlul asupra a peste 30% din economia naţională. Pentru asemenea cadouri trebuie să fie şi nişte contra-prestaţii sau nişte consecii reciproce.

În al patrulea rând, şi asta e cel mai important dintre toate cele de mai sus : dacă am înţeles eu bine ce a făcut Vântu, îmi rezultă că Bogdan Olteanu este unul dintre crapii pe care Vântu îi prinsese în cârlig şi îi ţinea la apă pentru a se folosi de ei la nevoie; Vântu aruncase de mult nada milioanelor de euro, iar o sumedenie de crapi muşcaseră; ei bine, Vântu nu făcea asta din 2008, o făcea încă de prin 1995-96, când se ocupa cu acţiuni, tranzacţii pe valută, fonduri de "investiţii" de tipul FNI, FNA (în realitate, nişte scheme Ponzi de păcălit sute de mii de naivi); pentru a face aceste lucruri şi a scoate atât de mult profit, cu care să controleze mare parte din economie, Vântu a avut nevoie de informaţii din sistem, iar pentru ele a plătit alte milioane; cu siguranţă că Vântu are crapi şi de pe acea vreme agăţaţi în cârlig; să nu uităm că FNI a fost posibil pentru că CEC a semnat o garanţie cu care cei 250 de mii de păgubiţi au fost momiţi să îşi bage economiile în fond şi să doarmă liniştiţi, că FNI lucra pentru ei; iar în 2000, când FNI şi mai multe bănci au dat faliment, un anume personaj era şi guvernator şi premier. Sper ca Vântu să fie sănătos şi lucid până la capăt".

Avocatul Piperea subliniază faptul că, pentru BNR, urmările reţinerii lui Bogdan Olteanu sunt majore şi argumentează: "Domnul Bogdan Olteanu era şeful departamentului de rezoluţie bancară (=cvasifaliment bancar) din BNR; rezoluţia bancară, printre altele, presupune şi un bail-în, adică o confiscare a depozitelor bancare pentru salvarea băncii zombi; dacă astfel de oameni se ocupă de chestiuni atât de complexe şi delicate în BNR, e grav;

- domnul Bogdan Olteanu nu e un simplu angajat al BNR, e chiar vice-guvernator; prezenţa sa acolo a fost/este un risc sistemic sever adevărat, nu unul forţat şi pictat în culori de înmormântare, aşa cum a fost prezentată chiar de domnul Olteanu legea dării în plată;

- domnul Bogdan Olteanu a fost, cu sau fără voia băncilor comerciale, unul dintre principalii lobby-işti anti-consumatori, purtător de mesaj al băncilor în lupta contra consumatorilor, judecătorilor «nespecializaţi» în banking, parlamentarilor, avocaţilor consumatorilor, ANPC (atunci când aceasta şi-a făcut treaba şi nu a dormit în cucuruz); cum să îţi pui un astfel de portdrapel, asta e întrebarea pe care, dacă nu vor să dispară ca business în România, trebuie să şi-o pună băncile delincvente;

-FMI, Banca Mondială, BCE, Comisia Europeană, au preluat mesaje şi au andosat poziţionări anti-consumatori ale domnului Bogdan Olteanu; cred că avem dreptul la nişte scuze din partea acestor instituţii;

-în fine, BNR a declarat întotdeauna că e plină de tehnocraţi, care fac bine ţări, care nu sunt populişti şi care ar putea fi oricând, la nevoie, un guvern bun, eficient; dacă ăştia sunt tehnocraţii lucraţi de BNR, a se scuti".

Avocatul mai consideră că Mugur Isărescu va scăpa cu bine şi din acest scandal şi anticipează faptul că un sondaj de opinie, "bine făcut", va apărea în scurt timp pe piaţă, confirmând că guvernatorul se află, în continuare, în topul credibilităţii.

"Culmea ironiei este că domnul Isărescu, ajutat de presa aservită lui, va putea să iasă din nou bine din treaba asta - o să spună că e treaba personală a lui Olteanu ceea ce i se întâmplă acum, că el nu l-a vrut, dar că i s-a impus politic (bine, treaba asta nu o s-o spună direct, ci pe ocolite, că nu dă bine faţă de perspectiva de a fi demis de Parlamentul care va fi votat în decembrie). O să vedeţi câte osanale i se vor ridica sub formă de stirifierbinti sau 24deoredigitale. Şi cum va fi scos rapid pe piaţă un sondaj proaspăt, bine făcut, din care să rezulte că domnul Isărescu este, în continuare, cel mai credibil român în viaţă. Şi, în treacăt fie spus, cred că lumea în BNR e mulţumită de ceea ce i se întâmplă lui Olteanu, pentru că omul îşi dorea să fie guvernator, iar lumea din BNR - nu.

PS. Acord tuturor prezumţia de nevinovăţie. Dar nu despre asta e vorba, ci despre etică şi despre credibilitate. Din acest punct de vedere, domnul Olteanu, domnul Isărescu, vocile BNR de care nu mai scăpăm ca de râie, toţi sunt vinovaţi. Se impun demisii de urgenţă", conchide Gheorghe Piperea.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:50 Crin Antonescu: "Întrebaţi-l pe Mugur Isărescu de ce nu a fost acceptat Dăianu pentru funcţia de viceguvernator"

Crin Antonescu a explicat, în perioada în care Bogdan Olteanu a fost nominalizat de PNL pentru a face parte din conducerea BNR, că el nu a fost de acord cu numirea lui Olteanu. Un rol important l-au avut jocurile făcute în Parlament precum şi rolul pe care l-a jucat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Antonescu îl susţinerea pe Daniel Dăianu pentru funcţia de viceguvernator, însă jocul din Parlament şi implicarea lui Mugur Isărescu l-au propulsat pe Bogdan Olteanu în această funcţie, conform ştiripesurse.ro.

"Propunerea iniţială pentru BNR a fost Daniel Dăianu, dar a fost respinsă în comisiile de buget finanţe. Prezenta lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită şi îmi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calităţi, şi sunt convins că activitatea sa va fi una bună, dar lipsa experienţei de vârf în sistemul bancar este un argument mult prea puternic împotrivă", afirma Crin Antonescu pentru Hotnews în octombrie 2009.

(M.I.)

--------

Actualizare 11:10 Evenimentul Zilei: Denunţătorul lui Bogdan Olteanu nu este Sorin Ovidiu Vântu

Cel care a livrat informaţiile procurorilor, în dosarul în care Bogdan Olteanu a fost reţinut pentru trafic de influenţă, este un fost angajat al lui Sorin Ovidiu Vântu, Ionuţ Eftimie, care i-ar fi dus banii de şpagă liberalului, potrivit unor surse citate de pagina online a Evenimentului Zilei.

Prin urmare, nu Sorin Ovidiu Vîntu e cel care a făcut denunţul despre afacere, aşa cum a scris presa iniţial. Omul de afaceri nu va beneficia, astfel, de nicio înţelegere cu procurorii, mai scrie EVZ.

(S.A.)

---------

Actualizare 10:50 PNL: "Justiţia trebuie să-şi facă datoria în cazul oricărei persoane"

Justiţia trebuie să-şi facă datoria în absolut orice situaţie şi în cazul oricărei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar, transmite Partidul Naţional Liberal (PNL), referindu-se la Bogdan Olteanu, printr-un comunicat de presă trimis redacţiei.

"Partidul Naţional Liberal a sprijinit şi va sprijini instituţiile statului în lupta împotriva corupţiei. PNL consideră că justiţia trebuie să-şi facă datoria în absolut orice situaţie şi în cazul oricărei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar. Toţi oamenii sunt egali în faţa legii, iar cine a greşit trebuie să plătească", se arată în sursa citată.

(M.I.)

---------

Actualizare 10:30 Reacţia BNR: "Atribuţiile lui Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii executive"

Atribuţiile lui Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii executive, a transmis astăzi, într-un comunicat, Banca Naţională a României (BNR), care a precizat că ancheta în care este cercetat Olteanu vizează activitatea acestuia desfăşurată înainte de preluarea mandatului de viceguvernator al instituţiei.

"În legătură cu reţinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Naţională a României precizează că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie vizează activitatea acestuia desfăşurată înainte de încredinţarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menţionează că activitatea instituţiei se desfăşoară normal, atribuţiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalţi membri ai conducerii executive", precizează comunicatul publicat de BNR pe site-ul său.

(S.A.)

----------

Actualizare 09:00 DNA confirmă reţinerea lui Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost pus sub urmărire penală şi reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, a anunţat DNA prin intermediul unui comunicat de presă.

Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: "În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării".

Procurorii anticorupţie susţin că banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

"Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", se mai arată în comunicat.

Potrivit presei, este vorba numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii i-au adus lui Bogdan Olteanu la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile articolului 309 Cod de procedură penală.

Astăzi, Olteanu urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(S.A.)

-----------

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut în această dimineaţă de procurorii DNA. El este acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost pus deja sub învinuire Sorin Ovidiu Vântu. Olteanu va fi prezentat mâine instanţei în faţa judecătorilor ÎCCJ pentru un mandat de arestare pentru 30 de zile. El fusese dus cu mandat la audieri în jurul orei 16:00 în cursul zilei de ieri, informează ştiripesurse.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Bogdan Olteanu (preşedintele Camerei Deputaţilor la data săvârşirii faptelor) ar fi recunoscut că s-a dus la Sorin Ovidiu Vântu pe tema numirii Guvernatorului Deltei Dunării, dar nu a recunoscut şi că ar fi dat banii, conform sursei citate.

Aceleaşi surse susţin că procurorii au documentat deja că banii ar fi fost duşi prin intermediar. Ar fi vorba de o sumă de 2 milioane de euro. Banii ar fi fost pentru campania PNL din 2008.

Banii au fost duşi la Bogdan Olteanu cash printr-un intermediar al lui Vîntu. Pe lângă suma de bani se face referire şi la sprijin electoral, servicii de marketing şi consultanţă pentru traficarea influenţei în vederea numirii guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea interese economice, mai susţin sursele, citate de ştiripesurse.ro

Opinia Cititorului ( 84 )

  1. Goooood news!

    1. Începe curățenia și la BNR.

      În sfarsit 

      aceasta miscare pune sub semnul intrebarii toata activitatea lui Bogdan Olteanu in calitate de viceguvernator BNR. cum a fost posibil ca un om necinstit, onest, corupt sa fie portavocea BNR in probleme foarte delicate, precum DIP. cati ca el mai activeaza la BNR? mai este BNR institutia credibila, legitima, profesionista asupra careia proiectam cele mai bune ganduri? sau a devenit o institutie gaunoasa, corupta, ilegitima, neprofesionista?

    Cele doua bulioane de ieuro de la Vantu la Olteanu, reprezinta o mica picatura din banii cu care au fost finatate campaniile PNL. Nastase a facut puscarie in dosarul calitatii pentru o suma infima in comaratie cu ce au invartit astia pe la PNL/PDL si totusi nimeni de la PNL nu pateste nimic.

    Nu le spune nimic procurorilor despre efectele legii dării în plată?

    Bogdan Olteanu și traficul de influență? Nu pot să cred!!! Credeam că e, cum zice Băsescu, tehnician!!! 

    1. Cred ca rade Zamfir de se prapadeste... Lolecii si Bolecii astia intangibili, s-au curentat :))))) Alo, postacu ANONIM, dormi, bre? Ti se duce spatele si te sparg astia la mufarina :)))))))))))))))

      il deranjeaza rau baietii la panselutza...

      Alooo, boss paros, scandalul e in barcuta PNL, cu comanda de la onor sotul tovarasei presedinte, care l-a matrasit pe unul de-al lor ca sa puna mana pe un scaunas cald la BNR. Sa-l vedem pe Lucica la BNR, sa vezi ce va da cu flit la toti. In rest, nu spuneati voi postacii GCCC ca treburile de la DNA nu au treaba cu activitatea profesionala? Asa spuneati atunci cand Zamfir a fost prins cu mata-n sac la faza cu banii sifonati de la buget prin "afaceristii" lui bulgari. Merg si eu dupa principiul vostru, spagile si furtisagurile n-au legatura activitatea profesionala si sociala. Oricum, magareata a picat pe partidul "cinstit" din care face parte "cinstitul" Zamfur.

      Inteleg ca v-au venit banii de la un anumit partid ca sa dati in altii, vad ca activitatea e in toi pe FB. Mai aud ca unii dintre voi o duceti fff bine, cautati bone pe la copii, sunteti plecati prin vacante in Creta, ma rog, lucruri pe care si le permit toti "amaratii furati de camatari".  

      "O" venit unsoarea!

      Baga mare! 

    Astia ne-au condus 26 de ani: niste nesimtiti,spagari (...)

    1. iar restul populatiei care ia validat (votat) de fiecare data cum sunt?

    Tineretea nu face bine in Bnr.

    Locomia te omoara. Cineva trebuia sa ii spuna la Olteanu degetul care opreste sa intre mana pana la cot in sac. 

    Nu ma mira de ce avea Olteanu ticuri nervoase la tv, zbateri de degete, intrerupea omul in discutie.

    Nu dormea linistit pe perina, daca stiam de milion ii recomandam sa citeasca Crima si pedeapsa. 

    Vai, nu-mi vine sa cred! Un om atat de onest si cinstit, profesionist desavarsit care a aparat mereu interesele nationale si cetatenesti! Cu siguranta este o inscenare...

    1. rusine, sorin ovidiu vantu!

      Mai trage si cativa dupa el pe sistemul "uda-i apa".

      Sa-ti fie rusine Patriciu 

      Rusine Patriciu. 

    Cristiiii, bai Cristii !?!

    Chemati-l pe Cristi, va rog! 

    1. de ce ai venit pe aici mai prostac debitard chf?

      aici este despre mita in pnl, nu despre banci, nu despre bnr

      Viceguvernatorul BNR a fost reținut. Poate n-ai înțeles, viceguvernatorul BNR a fost reținut.

      pentru o fapta din 2008 pe cand nu era in bnr si facuta in cadrul pnl, mai prostac chf

      pai nu PNL l-a trimis la Banca Nationala? nu politicul il tine in brate si pe Isarescu? ma rog, vestigii ale politicului si securitatii...

      BNR sa se curete! 

      N-am nicio treaba cu francul elvetian. Bogdan Olteanu este viceguvernator BNR din octombrie 2009.

      A avut timp pentru niste trafic de influenta. 

      si ce? la BNR s-a pocait? acelasi Olteanu care a luat mita in 2008 a activat si la BNR! nu altul! acelasi corupt a fost trimis in fata noastra sa ne expuna motivele pentru care bancile ar trebui protejate in fata creditatilor. am spus inca de atunci ca nu este deloc ok ca un om care are 11 credite la banci sa lucreze la institutia care ar trebui sa supravegheze bancile, ca este in grav conflict de interese! repet, acelasi Olteanu care a luat mita de la Vantu a aparat bancile din postura de viceguvernator BNR. daca a facut-o si pe asta contra cost sa afle procurorii

      atunci sa ne bucuram ca bnr scapa de un corupt, baiat destept

      dar opinia bnr despre ldp ramane, indiferent cine a prezentat-o, olteanu, voinea, isarescu sau altii 

      Anonim ramai.

      Pentru unul cu mintea incetosata, asa de dimineata, daca ai luat mita o data, exista toate premisele sa iei si a doua oara. Chiar daca prima oara ai fost la PNL si apoi la BNR. 

      Eu imi exprim speranta ca Bogdan Olteanu sa fi fost retinut din greseala. Si, pana la proba contrarie, este nevinovat. Justitia se pronunta. 

      Pe final, ca tot ma jignesti fara sustinere si fara drept, iti dau voie sa refulezi cat vrei tu, atata timp cat curajul raspunderii este lipsa si te ascunzi sub "anonimat".

      Dar vad ca nu esti acel Cristi pe care il chem eu. Acela are un pic de respect si se semneaza. 

      ei na! acum il disociati pe Olteanu de BNR dupa ce l-ati impins in fata sa apere bancile la TV! stiati cine este Olteanu de cand a venit la BNR si nu v-ati rusinat cu el. imbratisati-l e al vostru, beneristilor! era al vostru cand exprima opinia BNR, este al vostru si cand il tine dna in beci ca a luat mita de la vantu

      Numirea lui Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator al BNR, în ciuda lipsei pregătirii economice pe care a cerut-o Mugur Isărescu de la toţi candidaţii, a stârnit o reacţie foarte dură din partea mediului economic. "Este total nepotrivit pentru o asemenea funcţie într-un asemenea loc. Este rezultatul acestui proces continuu de politizare. Olteanu va fi un figurant. Cel mai probabil atribuţiile sale vor fi preluate de altcineva. Din fericire, BNR este o instituţie foarte puternică, solidă, iar Isărescu este foarte bun", a declarat pentru Gândul Bogdan Baltazar, analist financiar.

    Cand stai stramb si judeti drept acest Olteanu, domn nu mai pot sa il numesc, a semnat in numele meu imprumuturi la Fmi pe care eu sunt obligat sa le platesc, saracind.

    Cine imi garanteaza ca daca un pion a luat mita un milion regele si regina nu au luat inzecit? 

    Conducerea Bnr ar trebui sa isi dea demisia! 

    Cristi C. cred ca ai observat ca esti in sah-mat, am vazut bine ieri, scuze ca iti raspund azi si aici, raspunsul de ieri a fost de jos palaria.

    Astept o opinie azi! Cat de repede, una facuta pe genunchi la cald nu una rumegata. 

    1. nu le ai cu sahul si nici cu intelegerea

      ce treaba are mita din pnl cu legi bancare, postacule? 

      Legile sunt votate în Parlament, sub diverse influențe. Când ajunge toată populația la sapă de lemn din cauza creditării penale a bancherilor țepari reglementările sunt revizuite, iar hoții strigă hoții.

      Cine imi garanteaza mie ca daca a obisnuit sa umble la borcanul de miere nu a dat atacul la stup el fiind in stup trantor.

      Pnl e sifonat cahartia creponata dupa candidatul la Bucuresti. 

      atunci bnr va fi fericita ca a scapat de un ticalos, daca se confirma povestile lui vantu

      Omul lui Vantu anonime, citeste.

      olteanu era presedinte al camerei deputatilor cand ar fi primit mita

      deputat este si zamfir

      olteanu, zamfir, deputati corupti care dau legi precum ldp pe baza de mita si coruptie 

      Sa iei mita de la saraci, de la executati?

      Chf a crescut 800% din 89 de unde bani de mita? 

      Bogdan Olteanu este viceguvernator BNR din octombrie 2009.. Tot Bogdan Olteanu s-a exprimat impotriva LDP din functia de viceguvernator al BNR, deci nu era vorba de niciun deputat corupt, ci de un viceguvernator corupt.

      vorbesti prostii

      un om care a luat mita intr-o functie nu s-a pocait cand a schimbat domeniul. un corupt e corupt oriunde ar fi

      BNR are mai multi de care sa scape, dar de ce nu "scapa"?

    Sunt sume foarte mari.

    Dna felicitari! 

    1. ce inseamna politicul sa conduca ca si cum stie totul... Olteanu, politician pentru interesele proprii, pus la BNR. Nimic nu ma mai mira in Romania. Infractor! Sigur va ajunge alaturi de finantator Ovidiu.. Intrebarea mea Basescu, Tariceanu, Antonescu, Geoana, Ponta, Bica etc. nu au primit nimic de la Vantulet, care a fraudat o tara intreaga?

      Nici in Bnr dar nici in Parlament nu dai concurs.

      Mergi ca sofer dai concurs, il iei cat rezisti. 

      Uni au 80 de ani si ne conduc.

      Alti se uita la filme xxx in Parlament, dorm, citesc presa si nimic nimic. 

    Megaescrocheria CEC-FNI s-a derulat sub guvernarea lui Cizmarescu la BNR, deci așteptăm cu mare interes următorul denunț al lui Vântu.....si pe Mugurel la brutărie!

    1. Mergi si iti plateste rata in chf, mai prostac debitard chf. Stai la ghiseu, politicos, da buna-ziua, plateste, semneaza si pleaca la munca.

      te-ai intors, cumetre, de la dna, unde ai livrat banane si tigari?(...)

      multumim BNR pt comunicat, chiar imi faceam griji ca nu are cine sa preia atributiile lui Olteanu, care in virtutea unei traditii familiale de comisar stalinist, sa infiereze creditatii in CHF si sa preamareasca bancile spre propasirea neamului.

      vorbeai cu mine? da, sunt creditat CHF si lupt pentru mine impotriva nelegiuitilor din BNR si din banci. sunt si postac? daca vrei tu...pentru ca te sperie si te ingrijoreaza ca neplatit fiind de nimeni pentru asta si doar in interes propriu m-am desteptat in probleme bancare si imi expun opinia liber aici. si poti sa ma injuri cat vrei, nu-mi pasa pentru ca dintre noi doi, eu m-am calit in lupta asta.

      Vedem, poate v-o dau in plată☺

      nu te-ai desteptat in probleme bancare

      esti la fel de incompetent ca inainte acum doar crezi ca trebuie sa fii luat in brate si ocrotit si altii sunt responsabili de prostiile tale. 

      Te asteptam cu drag. La preturile actuale, vom scoate un profit bunicel. Dar sa o eliberezi in 24 de ore fara sa o distrugi.

      e prostia mea ca m-am imprumutat in CHF? ok, pot sa accept asta, ca m-am lasat prostit de banca. am platit 8 ani pt asta. cred ca BNR sau Credit Europe Bank sunt responsabili de prostia mea? nu. dar cred ca ar fi trebuit sa fi actionat, ambele institutii. BNR apara CEB, iar CEB nu admite sa isi reduca dobanda, comisioanele, soldul, orice ca sa faca rata acceptabila pentru mine. deci te inseli. nu cer protectie. cer dreptate, cer impartirea poverii. am discutat si ietri cu un reprezentant CEB, mi-au spus ca nu negociaza si m-au incurajat sa dau in plata. asta as categorisi eu drept incompetenta. sa iti omori clientul care iti aduce bani. succes!

      Pentru prostiile bancherilor tepari sunt facuti responsabili deponentii.

      ceb nu este o banca onorabila

      ai luat credit de la turci, du-te si intelege-te cu turcii 

      ce vrei sa spui ca nu e banca "onorabila"?

      Nici Volksbank nu e dar a avut girul Bnr!

      eu nu lucrez la supraveghere la BNR. daca CEB nu era banca onorabila, atunci BNR e de vina ca nu a actionat. si da, in aceasta situatie consider ca responsabilitatea este la BNR si as fi indreptatit la compensatii

      Normal

      Uni nu au luat Aspacardin!

      onorabil este peste legal

      bnr supravegheaza ce este legal

      onorabilitatea nu o gasesti nici la ceb, nici la piperea 

      Trebuie sa fii cat de cat onorabil pentru a-l judeca pe Piperea.

      atunci in ce consta onorabilitatea in sistemul bancar?

      trebuie sa fii citit ca sa vezi aberatiile piperesti

      Poate ai amabilitatea sa ne spui si noua de ce unul care vrea sa isi cumpere o casa anul asta trebuie sa fie fortat sa mai astepte 4,5,6 luni pe o piata blocata de o lege care te ajuta NUMAI pe tine care spui ca "poti sa accepti faptul ca ai facut o prostie acum 8 ani cand te-ai increzut in bancheri"? Asta care mai pierde niste bani prin chirii luni bune de acum incolo,care trebuie sa isi amane planurile lui de familie, de viata, asta ce vina are????

      bati campii, vorbesti numai prostii. nici macar nu ma mai obosesc sa te combat, scrii numai aberatii. sper sa il urmezi pe Olteanu

      piata imobiliara e moarta si ingropata, fondul locativ ceausist se va deprecia masiv, iar tinerii care abia asteapta sa se inhame sclavi la banci risca sa cumpere la preturi mai mici acele catastrofe pe care mai apoi sa le plateasca intr-o perioada mai scurta.

      Bancile sunt singurele care pierd miliarde euro profit din adoptarea LDP. Recuperatorii nu pierd nimic pentru ca nu mai exista. :D 

      Hahaha

      Tare . 

      Piata e blocată pentru ca samsarii de case țin de preț.  

      Când o sa se întâlnească cererea cu oferta o sa se deblocheze.  

      Problema e ca statul prin prima casa a ținut preturile sus în mod artificial.

      Acum o sa vedem o piata funcțională.  

    La ce spune domnul avocat si domnul Crin?

    De acord, in Bnr fara doctorat cel putin in economie nu avea ce sa caute. 

    Mai sunt sefi de banca sportivi de performanta la Raiffaisen, la Unicredit un domn trecut de varsta pensionari.

    Pe acest sistem poti termina zoologia si sa lucrezi in banca. 

    Sf ii administreaza o palmaca guvernatorului cu salariul.

    Cine e avocatul lui Olteanu?

    Auzi ca sunt doi milion de euroi ca si cum ar fi doua mere doua pere intr-o tara cu minim pe economie majorat 250 de euro. 

    Ca tabloul sa se coloreze putin.

    Gandul are o poza tare a lui Olteanu.

    Concluzia Bnr poate si fara un om ca Olteanu sa isi desfasoare activitatea normal, deci a fost nesemnificativ in Bnr. 

    pe cand se va ajunge si la lulache

    Tariceanu se simte incoltit?

    1. Delaționistul i-a dat șpaga lui Bogdan Olteanu, în prezent viceguvernator BNR. Procurorii ar vrea să ajungă la Tăriceanu însă șpaga a ajuns la Bogdan Olteanu, în prezent viceguvernator BNR.

      Nu vezi ca a inceput sa apere DNA..,SRI....ca doar vezi doamne ...simte ceva.

    Ce spune presa internationala despre Olteanu?

    Asta nu-i stire de ora 5 sau de pagina 5! 

    pica si zirul Bnr!

    Pokemon din bomba lu' VÂNTU în bnr ...

    Cei care sunt acuzati ar trebui sa isi dea demisia!

    1. Dar cum traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

      N-ai sa vezi. 

    Vasilescu a aparut si la tv, Digi 24, s-a delimitat de Olteanu.

    Aps este invitata sa cumpere npl-urile lui Olteanu peste exact 90 de zile.

    Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut joi noaptea de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit în 2008 un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, are, potrivit declaraţiei de avere, o casă de peste o mie de metri pătraţi, un autoturism Lexus, aproape 15.000 de lei în conturi, acţiuni la E-boda Buildings şi E-boda Electronics, dar şi credite de aproape un milion de euro, scadente în anul 2019.

    Conform declaraţiei de avere completate în 7 iunie 2016, Bogdan Olteanu are o casă de locuit în Ghermăneşti, judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de 1.057 de metri pătraţi, construită în anul 2014. El deţine şi un autoturism Lexus fabricat în anul 2007. 

    În aprilie, Olteanu a vândut acţiuni la Unicredit S.A. în valoare de 12.625,07 lei. 

    Viceguvernatorul are conturi deschise la BRD şi Banca Transilvania, în care avea, la data completării declaraţiei de avere, 14.953,06 lei şi 39,55 euro. 

    Bogdan Olteanu deţine 50% din acţiunile E-boda Buildings şi E-boda Electronics. El a împrumutat E-boda Buildings cu 155.061 lei şi E-boda Electronics cu 6.000 de lei. 

    Olteanu are un credit imobiliar de 474.812,01 lei şi un credit cu garanţie imobiliară de 495.161,76 lei, ambele contractate la Banca Transilvania în anul 2015, cu scadenţă în anul 2019. El mai are credite de 80.000 de lei la Bancpost şi Banca Transilvania acumulate pe carduri de credite. 

    Bogdan Olteanu a încasat dividende de la E-boda Buildings SRL, în ultimul an fiscal încheiat, de 30.000 de lei, aceeaşi societate rambursându-i şi o parte din împrumutul acordat, respectiv 61.299 lei. 

    Olteanu a mai încasat venituri în calitate de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional Bucureşti şi Paris, în sumă de 173.220 lei. 

    Veniturile pe care le încasează în calitate de viceguvernator al BNR nu sunt publice.

    1. cine este constantin gurghiu, avocatul lui Olteanu? pare inexistent pe net...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb