Bomba ticăie la ASF

A.D.
Anticorupţie / 11 iunie 2020

Bomba ticăie la ASF

Ziarul Naţional a publicat ieri articolul "DNA intră în ASF! Banii de asigurări, "sifonaţi" în Bulgaria!" sub semnătura lui Cătălin Tache, care dezvăluie malversaţiuni în activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe piaţa asigurărilor.

Articolul survine celui publicat cu o săptămână în urmă, de ziarul BURSA, sub titlul "ASF: Organigrama coruptiei" (4 iunie), care a dezvăluit o parte dintre relaţiile de rudenie şi interes prin care numeroşi lucrători ai ASF au fost angajaţi şi promovaţi acolo.

în aceastaă perioadă, ASF se afla în mijlocul unor incendii pe care incompetenţa lucrătorilor săi (dar, probabil şi corupţia) le alimentează cu iresponsabilitate, atît în piaţa asigurărilor, aşa cum o arată şi articolul de ieri al lui Tache din Naţional, cît şi în piaţa de capital, aşa cum a arătat-o BURSA, de trei luni încoace.

Reamintim că luna aceasta este programată numirea unui preşedinte al ASF, care să curme interimatul prelungit al Doinei Dascălu, dar sindicatele din asigurări şi o parte a comunităţii pieţei de capital care nu este conectată la butoanele corupţiei din ASF, îşi doresc o curăţare completa a instituţiei devenite o colecţie de sinecuri şi schimbarea întregii conduceri.

BURSA

DNA intră în ASF! Banii de asigurări, "sifonaţi" în Bulgaria!

de Catalin Tache / ziarul National /10.06.2020

Documente absolut incendiare au intrat în posesia procurorilor anticorupţie, cei care tocmai sunt pe cale să declanşeze "ancheta secolului", în care sunt vizate nenumărate nume grele de la vârful Autorităţii de Supraveghere Financiară! Cei vizaţi în această primă fază a anchetei fiind, alături de prim-vicepreşedintele Elena Doina Dascălu, Florin Golovatic, Cristian Roşu, Gabriel Grădinescu, Ştefan Daniel Armeanu, Jozsfef Birtalan, Ioan Gheorghe Ţara şi Aura Gabriela Socol. Sursele noastre susţin că toţi aceştia vor urma să dea explicaţii cu privire la modul în care a fost tratat raportul de control realizat de ASF la societatea Euroins România Asigurare - Reasigurare SA.

Elena Dascălu- Cristian Roşu - Florin Golovatic, "triunghiul Bermudelor" unde s-a pierdut raportul Euroins

Dar mai ales de ce nu au fost sesizate şi organele de urmărire penală, mai- marii Autorităţii mulţumindu-se doar să "mângâie" părinteşte pe cap, cu o singură amendă, societatea care domină piaţa românească a asigurărilor!

Deşi din documentele intrate şi în posesia noastră reiese negru pe alb că sub forma unor tranzacţii "frăţeşti" în baza unor contracte REPO între Euroins România Asigurare -Reasigurare SA şi Starcom Holding, sume uriaşe au fost astfel "sifonate" în Bulgaria! Pista urmărită acum de anchetatori ducând direct în Sofia, pe strada Christopher Columbus nr. 43!

Fiind vorba de operaţiuni financiare efectuate chiar sub nasul autorităţilor române! La ambele capete ale "axei" Bucureşti - Sofia aflându-se asociaţii Assen Milkov Christov şi Kiril Boshov. Iar ancheta DNA se anunţă una cu atât mai explozivă, cu cât în afara documentelor interne ale ASF care demonstrează deja "clemenţa" cel puţin stranie arătată faţă de societatea de asigurare cu "firma mamă" în Bulgaria, procurorii verifică acum şi care ar fi putut fi "preţul corect" al controversatelor decizii luate la vârful ASF.

Axa Assen Christov - Kiril Boshov

Astfel, după cum reiese cât se poate de clar inclusiv din Decizia nr.199/20.02.2020 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară sub semnătura directorului Florin Golovatic cu privire la "traseul banilor" Euroins România către "firma mamă" din Bulgaria, "în cadrul investiţiilor realizate de societate s-au efectuat anumite tranzacţii în baza unor contracte REPO încheiate cu societatea Starcom Holding, din Sofia, cu sediul în str.

Christopher Columbus nr.43, instrumentele financiare tranzacţionate fiind acţiuni în societatea Eurohold Bulgaria. Assen Milkov Christov, membru al Consiliului de Administraţie la Euroins România deţine mai mult de 50% din acţiuni la societatea Starcom Holding şi este, împreună cu Kiril Boshov, administrator atât la societatea Euroins Romania, cât şi la societatea Starcom Holding. Toate contractele de împrumut (finanţare) încheiate de Euroins Romania cu Starcom Holding au fost semnate de Assen Christov, din partea Starcom Holding şi au vizat finanţări şi transferul temporar de acţiuni Eurohold (cu obligaţia răscumpărării acestora la scadenţa contractului)."! Însă conform prevederilor art.144 din Legea nr. 31/1990, alin.(1) şi(2) este interzisă creditarea de către societate a administratorilor, soţul sau soţia, rudele ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv al administratorului, sau dacă operaţiunea priveşte o societate la care una dintre persoanele anterior menţionate este administrator ori deţine, singură sau împreună cu una dintre persoanele sus-menţionate, o cotă de cel puţin 20% din valoarea capitalului social subscris! Iar cei doi membri ai Consiliului de Adminsitraţie, atât Assen Milkov Christov, cât şi Kiril Boshov au luat hotărâri şi în calitate de membri în Adunarea Generală a Acţionarilor, ca unici reprezentanţi ai acţionarilor! Fără să le pese astfel de prevederile art.125 alin (5) din Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale : " Membrii consiliului de administraţie, directorii, respectiv membrii directoratului şi ai consiliului de supraveghere, ori funcţionarii societăţii nu îi pot reprezenta pe acţionari, sub sancţiunea nulităţii hotărârii, dacă, fără votul acestora, nu s-ar fi obţinut majoritatea cerută."

Împuternicirea Milenei Miltcheva Guentcheva

Decizia ASF şi punctul 14 referitor la incompatibilitatea asociaţilor Christov şi Boshov Mai mult, chiar ASF recunoaşte că "în politica privind managementul riscului investiţional din cadrul societăţii se face referire la rapoarte detaliate care sunt prezentate Consiliului de Administraţie, cu toate acestea în documentele puse la dispoziţie în timpul controlului nu a fost identificată nicio analiză privind alocarea, calitatea, profitablitatea sau siguranţa

investiţiilor şi nici informări către Consiliul de Administraţie în ceea ce priveşte evoluţia, rentabilitatea sau calitatea portofoliului de investiţii. De asemenea, nici în rezoluţiile Consiliului de Administraţie nu se face referire la rezultatele unor evaluări interne privind calitatea, profitabilitaea sau siguranţa investiţiilor". Şi aceasta deşi conform prevederilor art.97 alin(2) din Legea 237/2015 toate activele, în special cele care îndeplinesc cerinţa de capital de solvabilitate şi cerinţa de capital minim se investesc astfel încât să asigure siguranţa, calitatea, lichiditatea şi rentabilitatea întregului portofoliu! În plus, conform prevederilor art.97 alin.(1) din aceeaşi lege, societăţile investesc numai în active şi instrumente ale căror riscuri pot fi identificate, măsurate, monitorizate, gestionate, controlate şi raportate în mod adecvat şi care pot fi luate în considerare la acoperirea necesităţilor globale de solvabilitate, determinate conform ORSA.

"Numai că din verificarea deciziilor şi rezoluţiilor Consiliului de Administraţie cu privire la investiţiile realizate în perioada verificată, inclusive împuternicirea dată directorului general adjunct, Milena Miltcheva Guentcheva de a duce la îndeplinire deciziile C.A., pornind de la valorile înregistrate şi raportate în raportările periodice transmise la ASF, rezultă că nu există o evidenţă clară a rezoluţiilor privind investiţiile aprobate de Consiliul de Administraţie"!

Dacă erau români?

Drept urmare a descoperirii acestor grave abateri de la legislaţie, ASF a dispus sancţioanrea cu amendă! Fără să anunţe însă şi Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor! Sau oricare altă instituţie sau structură a statului român care ar fi putut fi interesată de identificarea "traseului"pe care sunt "sifonaţi" banii de asigurări de la Euroins România în Bulgaria. Mai ales că vorbim de o societate care împreună cu City Insurance deţine o neverosimilă cotă de 80 la sută din totalul miliardelor de pe piaţa anuală a asigurărilor. Şi acum, să facem un mic exerciţiu de imaginaţie despre ce s-ar fi întîmplat dacă patronii ar fi fost români, ci nu bulgari! Oare tot la fel de "milostivi" s-ar fi dovedit mai-marii ASF, mulţumindu-se doar cu aplicarea unei amenzi? Oricum, firul întregii afaceri a fost deja luat, DNA urmând să descâlcească, mult mai curând decât se aşteaptă unii, "ghemul" transpartinic, cu interese financiare absolut halucinante de la nivelul ASF... Inclusiv cele de cinci şi respectiv op milioane de euro... Asta doar aşa deocamdată, să se ştie că se ştie şi că mai avem în ţara asta şi structuri contrainformative...

Ăsta nu e abuz în serviciu?

De asemenea, nu trebuie uitat că membrii Consiliului ASF sunt functionary publici! Şi atunci intră sub incidenţa Legii funcţionarului public, aceştia fiind numiţi de Parlament! Drept urmare, se naşte firesc întrebarea dacă mai- marii Autorităţi de Supraveghere Financiară nu au comis astfel abuz în serviciu, findcă nu au anunţat toate autorităţile statului, conform obligaţiilor funcţionarului public. Dar şi pentru că nu au sancţionat şi suspendat dn funcţie toate persoanele fizice de la Euroins, în special cei doi acţionari, aceştia fiind avizaţi chiar de către ASF! Drept urmare, se poate considera că ASF a greşit grav şi intenţionat atunci când a amendat doar firma, dar nu şi persoanele fizice. Mai ales că în total sunt 17 abateri, toate cu amenzi prevăzute. Dar s-a dat o singură amendă! Ca să nu mai vorbim că nici măcar nu s-a luat în disucţie suspendarea temporară a vânzării de poliţe

RCA a Euroins până la lămurirea şi îndreptarea abaterilor constatate chiar de către ASF.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Ce spuneati, piticilor?!

    Hai, spuneti acum de calendare cu fete dezbracate si spuneti acum de Sima! 

    Doamna MI7, ce mai zici acusica? 

    Zici mersi ca nu erai acolo?

    Lasa ca mascatii or sa ajunga si la tine si la seful tau de acum. 

    1. Pentru Lakis nu va fi decat o foarte mica schimbare: de afara, va intra inauntru.

      Dar, tot condamnat. 

      Puscaria n-o sa-l deranjeze pe Bogdan Dragoi sa-l tina pe Lakis drept consilier.

      Hai cu mascatii la Dragoi!

      Auziți, da tot ăștia doi, Dragoi și Lakis au și Euroins?

      Nu, Lakis si Dragoi au ASF.

      Hazlii securisti pe aici

      Nu ticăie nicio bomba. Îți tauie tie capul.

      Ce sa spunem Make? Ti-a sunat ceasul, ticaitul e de la el!

      Sa vorbim sa n-adormim. Mascatii intra la ASF si mi-a sunat mie ceasul. Baiete, pune si tu un pic de inteles in ceea ce spui...Altfel, daca nu poti, as fi silit sa spun ca esti timpit.

      Make, toate articolele tale cu SIF-urile, procesele lui Fercala, grupuri infractionale, abuz in serviciu, plangeri la DNA, DIICOT, parchete, parlament, Marte etc, s-au dovedit a fi un mare FÂS, pentru ca justitia a decis si nu a decis pentru Fercala. N-ai dovedit absolut nimic, doar dezinformare pura si manipularea celor care citesc ziarul Bursa. Acum ai schimbat macazul, ai lasat piata de capital si ai luat-o cu asigurarile. Ai citit si tu un articol si imediat l-ai preluat in ziarul tau.Poate de data asta iti iese. Unde sunt mascatii? Or fi ocupati cu Wlassopol, ca el nu-i in propozitie. Cam ciudat, nu? Poate ne spui tu de ce el nu va da cu subsemnatul, ca tot le stii tu pe toate.

      Bomba ticaie nu la ASF, ci in capul tau, cum a sugerat postacul anterior. Si sa stii ca nu suntem chiar toti tampiti. Vedem disperarea ta, nici n-ai publicat bine articolul ca ti l-ai si comentat singur! Jenant! 

      Il au pe pafaristul de Gradinescu. Cel mai incompetent si slab din istorie de la Menum0rut incoace. Omul are incapacitate cerebrala o calamitate pentru piata si mana cereasca pentru ai de l papuseaza.

      Da" de unde ai constatat tu incapacitatea cerebrala a lui Gradinescu? Il cunosti cumva personal, al lucrat cu el sau cu Ursache sau altii care au fost inaintea lui, ca sa faci comparatii? Stii tu cine, ce si cum semneaza el documentele? Ia spune, ce a facut Ursache sau altii in cinci ani de mandat si n-a facut Gradinescu intr-un an jumatate?? "Haosul" lui Make de pe piata de capital a fost provocat nu de Gradinescu, ci fix de Fercala si daca acesta a fost eliminat iar lucrurile au intrat pe un fagas normal, nu e bine domnule! Era bine cand Fercala se plimba pe holurile ASF-ului ca la el acasa ca asa i-a permis Ursache. In alta ordine de udei, in acest articol este vorba de piata asigurarilor si de Rosu, nu de piata de capital si de Gradinescu. Asa ca vezi sa nu-ti stearga Make tampenia de comentariu care nu respecta regulamentul! O zi buna domnule Ursache!

      Intrebare la radio erevan: de ce a fugit Gradinescu de la conferinta de la Londra si s-a dus la muzeul figurilor de ceara? Raspuns: Ca era singurul loc unde aia vorbeau mai putina engleza ca el si stiau mai putina piata de capital ca el.

      Nu a lucrat nimeni cu Gradinescu in afara de tine duduie. Din simplu fapt ca e cel mai pitit personaj.

      E atat de valoroasa semnatura lui pt voi incat aveti grija sa nu se mai "bucure" nimeni de el. 

      Din cele cateva interactiuni ale pietei cu el,concluzia este ca nu este neaparat prost dar nu se pricepe. Asta il face sa se bazeze 100% pe ce i se sufla in ureche si de aici o sa i se si traga.  

      Sunt convins ca a facut "foarte mult" , dar a facut ce i s-a spus.

      dar ce vehement esti tu sa I’ll aperi pe gradinescu. tu de unde I’ll stii asa de bine. Te-a servit asa-I? Te inteleagi bine cu el a facut ce trebuia asa-I? Cu ursache bag seama ca nu s-a putut ca prea il injuri. de unde stii tu unde umbra fercala in asf? Bogdane, Moldovane, voi sunteti ma? Gradinescu este pamant de flori un habarnist. Gradinescu=dancila

      Cum adica nu este neaparat prost? Incerci Poate nu e prost dar nu se pricepe zici tu. Auleu! Adica confirmi ca e incompetent.

      Amice anonim, procesele lui Fercala sint din capul meu? Plingerile sint din capul meu? Discriminarile operate de ASF sint din capul meu? Interventiile si deciziile ilegale ale ASF sint manipularea mea?

      Nu, toate astea sint reale. 

      Faptul ca Fercala a pierdut 3 procese din 30 pe tine te face sa spui ca tot ceea ce am scris este manipulare si un mare FAS. 

      Bun rationament! 

      Ziarul BURSA are publicul cel mai scolit din cite are presa scrisa, dar timpiti se strecoara, cind si cind si isi lasa timpeniile pe aici, printre comentarii, ca e libertate de ecprimare. 

      Fiind timpiti, nu inteleg Regulamentul comentariilor. 

      Pe unele comentarii de acest fel le sterg, pe altele le las.

      Pe al tau l-am lasat. 

      Mooooor de ras! Am vazut ce public scolit ai! Tu si cu Fercala si cu fecalezii tai.Ma lasi? Te lauzi cu procesele lui Fercala.Deocamdata toate pierdute, niciunul, NICIUNUL CÂŞTIGAT! Cand o sa castige Fercala vreun proces, atunci sa vorbesti Make!

      Deocamdata esti out si tu si Fercala. Si un mare mahalagiu.La stadiul asta ai ramas, de mahala! Mi-e mila de tine si de neputinta ta! Atata poti, atata duci! Si mori de draci cand ti se da block pe telefon! Stii tu de cine! 

    SE STRANGE LATUL!

    ce a fost de furat s-a furat deja, ce era de impartit s-a impartit. Frateste, stie si ASF cum s-au scurs banii din SIF1 si tot asa. Au aplicat o amenda, mica si aia. Apoi banii s-au intors tot cu stirea ASF curati spalati si au plecat in liechtenstein. Intre timp doamna dasclu se intreaba ce probleme sunt in piata de capital. Si ca sa se lamureasca il intreaba pe Laviniu. Pe Laviniu Beze de la AIPC. Laviniu ii explica si ea intelege. Si rezolva. Vai de steaua lor de functionari, nerusinare si prostie.

    Domnule Make, eu cred că exagerați! Anchete ale DNA la ASF au existat și în trecut. E normal să se ancheteze, iar oamenii corecți din ASF nu vor suferi și nu au nicio temere! Cum să se teamă majoritatea funcționarilor din ASF când ei au solide legături cu alte instituții ale statului, printre care și DNA! Dar dv. nu știți acest lucru și vă închipuiți că anchetele DNA se bazează exclusiv pe interceptări diverse și pe bârfe de alcov, deși, vă pot informa eu, că ele se bazează pe informații mult mai solide, provenite din interiorul... ASF. Păi ce credeați? Așa că funcționarii corecți din ASF nu se vor teme niciodată de anchetele DNA. Dimpotrivă, chiar vor să fie declanșate și finalizate cât mai urgent atunci când sunt indicii clare ale unor fraude! Că doar e în joc dezvoltarea financiară a României, care este și o problemă de securitate națională! Așa că există niște persoane care pot semnala prompt riscurile și amenințările legate de funcționarea piețelor financiare. Dar acestea sunt chestii de strategie națională de apărare a țării, nu „bombe” răsuflate declanșate de ziarul Bursa, care tot ticăie anemic și nu explodează!

    Iar știrea de astăzi nu se referă la vreo „bombă” pe care să o fi prezis-o ziarul Bursa. În articolul din Național se vorbește despre Euroins și despre niște contracte, subiect departe de subiectele dv. preferate: Fercală și Ciurezu, Lakis și Drăgoi sau Moldovan și Frățilă. Dar cum de ați ajuns să vă pricepeți acum și la asigurări ca Mafalda în prezicerea evenimentelor viitoare!? Eu înțeleg că vă pricepeți la piața de capital, la ziaristica de răcnet carpatin, la calendare cu fete sumar îmbrăcate, dar chiar și la asigurări? Să nu-mi spuneți că vă pricepeți acum și la mascați sau la investigarea criminalității economico-financiare că nu vă cred! Și nu vă cred pentru că acționați impulsiv și într-o manieră dâmbovițeană incompatibilă cu metodologia riguroasă și sistematică a investigațiilor profesionale. De ce sunteți impulsiv? Pentru că prea vă aruncați cu capul direct în piscina goală cu afirmația că vor ajunge mascații și la mine și la șeful meu! În primul rând, nu știți cine sunt, ceea ce vă descalifică grav, iar în al doilea rând la mine vin tot timpul mascații, în vizită, cu o cafea și, câteodată, cu un Macallan. Acum rămâne să reflectați intens dacă măștile sunt sau nu medicinale! 

    1. Deci Make a avut dreptate ca esti femeie!

      Iar n-ai zis nimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb