Borsa Italiana vrea o piaţă "federală" a acţiunilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie 2006

Euronext îmbrăţişează ideea

Consiliul de administraţie al Borsa Italiana (Bursa de Valori din Milano) l-a împuternicit, la finele săptămânii trecute, pe directorul executiv Massimo Capuano, să lanseze discuţiile pe marginea planului de aliere cu pieţele europene de acţiuni, în vederea creării unei burse "federale". Oficialii pieţei acţiunilor din Italia declară că eventuala bursă "federală" din Europa va fi deschisă, pe viitor, alianţelor internaţionale.

Piaţa pan-europeană Euronext, care reuneşte bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles şi Lisabona, este de acord cu propunerea rivalului său mai mic, Borsa Italiana, privind crearea unei pieţe "federale" pe continent. "Extinderea modelului Euronext în Europa a fost de la bun început dorinţa noastră şi vedem că este împărtăşită în mod real de toată lumea", declară Antoinette Darpy, purtător de cuvânt al Euronext. "O piaţă pan-europeană va fi consolidată de o alianţă internaţională, aşa cum este cea dintre Euronext şi NYSE", a precizat Darpy.

Luna trecută, Euronext a acceptat oferta de preluare, în valoare de 8,1 miliarde de euro (10,4 miliarde de dolari), primită de la "NYSE Group", respingând propunerea de fuziune cu Deutsche Börse. Potrivit presei străine, şi Deutsche Börse este interesată să intre într-o piaţă "federală".

Amintim că reprezentanţii Euronext s-au mai întâlnit cu cei ai Bursei de Valori din Milano, urmărind să-i convingă să se alăture proiectului de fuziune cu New York Stock Exchange. Printr-o eventuală achiziţie a Borsa Italiana, Euronext ar obţine o poziţie mai solidă în consiliul de administraţie al entităţii pe care o va forma cu NYSE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb