BP, anchetată în SUA pentru manipularea pieţei gazelor

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 februarie 2011

Acordul cu "Rosneft" a fost blocat de o instanţă londoneză

Autorităţile din SUA anchetează câteva divizii ale companiei petroliere britanice BP Plc pentru manipularea pieţei gazelor.

"Comisia federală pentru reglementarea domeniului energetic (FERC) şi Comisia pentru operaţiuni futures cu mărfuri (CFTC) anchetează mai multe entităţi BP cu privire la unele tranzacţii de pe < piaţa pentru ziua următoare > a gazelor naturale de la Houston Ship Channel, derulate în octombrie şi noiembrie 2008", a anunţat compania britanică. FERC analizează posibilitatea chemării în instanţă a BP pentru manipularea pieţei gazelor.

Reprezentanţii BP au afirmat că operaţiunile companiei sunt realizate conform legii şi, în plus, au cooperat pe deplin cu autorităţile SUA în această anchetă, arătând că societatea nu a fost implicată în vreo activitate ilegală.

BP a mai fost investigată de justiţia americană pentru acuzaţii similare în 2006, când a plătit o amendă de aproximativ 300 de milioane de dolari ca să evite un proces în acest sens. La acel moment, BP a fost anchetată pentru manipularea pieţei propanului.

Amintim că imaginea BP este afectată şi de dezastrul ecologic pe care l-a produs anul trecut în Golful Mexic. Totodată, compania se confruntă cu probleme în Europa, unde justiţia britanică a blocat acordul încheiat săptămâna trecută de BP cu grupul petrolier rus de stat "Ros-neft" pentru explorări în zona arctică.

Partenerii ruşi ai BP din societatea mixtă TNK-BP s-au adresat unui tribunal britanic, solicitând blocarea acordului cu "Rosneft", pe motiv că înţelegerea încalcă prevederile unui alt angajament al grupului britanic faţă de "Alfa Access Renova" (AAR), holdingul înfiinţat de aceştia pentru afacerile cu BP. Acordul cu "Rosneft" presupune un schimb de acţiuni.

Justiţia britanică a dat câştig de acuză AAR, apreciind că BP ar fi trebuit să se consulte cu partenerii săi înainte să intre în noi acorduri de explorare în Rusia.

Cele două părţi s-au angajat în faţa instanţei să rezolve disputa prin arbitraj, până în 25 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb