BP: Costurile dezastrului din Golful Mexic au ajuns la opt miliarde de dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 septembrie 2010

Grupul britanic BP a anunţat că remedierea dezastrului ecologic cauzat de scufundarea unei platforme petroliere din Golful Mexic a costat, până în prezent, aproximativ opt miliarde de dolari, transmite AFP, conform Mediafax.

Costurile includ cheltuielile efectuate de grup pentru ţinerea sub control a mareei negre, pentru forarea de puţuri secundare şi sumele vărsate statelor riverane şi autorităţilor federale, se arată într-un comunicat al BP.

Grupul a amintit că a convenit cu autorităţile americane să înfiinţeze un fond de 20 de miliarde de dolari destinat plăţii de depăgubiri victimelor poluării cu petrol. Din acest fond, peste 400 de milioane de dolari au fost deja alocate ca răspuns la 130.000 de cereri de despăgubire.

BP a anunţat la sfârşitul lunii iulie că va vinde active de 30 de miliarde de dolari în următoarele 18 luni pentru a face faţă angajamentelor.

Vicepreşedintele BP America, David Nagle, a criticat, într-un interviu acordat New York Times, decizia autorităţilor americane de a interzice forajele în Golful Mexic.

"Dacă nu vom putea menţine active aceste puţuri, aceasta va avea un impact substanţial asupra veniturilor", a afirmat el.

Platforma Deepwater Horizon, exploatată de BP, a explodat la sfârşitul lunii aprilie provocând moartea a 11 persoane. Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat producând cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA.

BP a retras joi pâlnia imensă care a permis stoparea scurgerilor de ţiţei care au cauzat mareea neagră. Grupul continuă să foreze un puţ de deviere destinat colmatării finale a puţului distrus, opraţiune care s-ar putea finaliza până la mijlocul lunii septembrie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb