Bravva Angels a investit aproape 800.000 de euro

D.R.
Companii / 6 iulie 2023

Bravva Angels a investit aproape 800.000 de euro

Bravva Angels, comunitatea de investitori business angels care investesc ȋn start-up-uri scalabile, cu focus pe susţinerea fondatoarelor femei, a anunţat astăzi că o parte din investitorii din comunitate au investit aproape 800.000 EUR ȋn 8 companii de la ȋnfiinţarea sa în urmă cu un an, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Ȋn 2023 au investit ȋn OutDID,Profluo, Spark School, Vintello, Zitamine, Vent D'Est, iar ȋn 2022 ȋn Glow2Go şi Charger.ro. Investitorii din comunitatea Bravva au participat la runde de finanţare de tip pre-seed sau seed alături de fonduri de venture

capital şi de investitori business angel experimentaţi.Ȋnfiinţată în iulie 2022, comunitatea Bravva Angels numără în prezent peste 500 de membri, ȋn principal investitori şi fondatoare de start-up-uri, alături de care s-au ȋnscris mentori, consultanţi, parteneri ȋn fonduri de investiţii early stage şi private equity, organizatori de programe de accelerare, jurnalişti. Peste 200 de membri cu experienţă de business s-au ȋnregistrat ca angels, şi doresc să se informeze despre oportunităţile de investiţie şi evenimentele de

networking şi educaţie organizate pentru comunitate.

Ȋn 2023, investitorii din comunitatea Bravva au realizat investiţii în următoarele companii tech: OutDID, Profluo, SparkSchool, Vitello,Zitamine, Vent d'Est.

"Ne propunem să continuăm acest ritm al investiţiilor şi pȃnă la final de an să sprijinim cȃt mai multe investiţii în start-up-uri tech inovatoare, scalabile şi fondate pe principii de business solide. Vom crea un hub de resurse, ȋn special de IT dar si de business development, vom atrage mentori şi investitori cȃt mai diversi şi cu dorinţă de contribuţie nu doar financiară, şi vom căuta şi co-investi ȋn startup-uri cu produse unice, care rezolvă probleme reale. Avem un apetitdeosebit pentru produsele cu impact major ȋn crearea unei vieţi mai bune pentru oameni", a declarat fondatoarea Bravva Angels, Ilinca Paun.

Studiul recent al peisajului antreprenorial din Romania lansat de Bravva Angels ȋn parteneriat cu Impact HubBucharest si ING Romania, arată capacitatea femeilor antreprenor de a produce o rată a profitabilităţii mai mare, folosind resurse şi capital mai mici. Ȋn acelaşi timp, companiile fondate de femei se extind mai puţin rapid pe plan internaţional şi se dezvoltă ȋn mod precaut.

"Ȋncă de la lansare, Bravva a identificat nevoia fondatoarelor de mentorat şi acces la comunităţi antreprenoriale, de aceea le susţinem şi le încurajăm să ȋşi gândească companiile cu curaj şi ambiţie, acceptȃnd eşecuri pe drum dar depăşindu-le cu rezilienţă. Comunitatea noastră pune la dispoziţia fondatoarelor un grup de investitori cu experienţă si un cerc de oameni de ȋncredere cu care se pot sfătui ȋn momente critice, şi care le pot oferi soluţia şi ȋncurajările de care au nevoie", a precizat Ilinca Păun.

Pe lȃngă susţinerea femeilor fondator, Bravva are misiunea să susţină femeile care doresc să devină investitori, pe care le ajută să ȋnveţe despre investiţii, să participe la oportunităţi de finanţare şi să devină mentori şi advisori.

"Anul acesta e un an special, cu ȋncetinirea apetitului pentru investiţii dar cu mult apetit din partea investitorilor pentru ȋnvăţare. Intenţionăm să creştem comunitatea şi să oferim evenimente unde investitorii să poată ȋnvăţa, ȋmpărtăşi şi gestiona cȃt mai bine riscul unei investiţii de tip venture capital", a adăugat fondatoarea Bravva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb