Bravva Angels caută startup-uri pentru finanţare

S.B.
Companii / 7 septembrie 2022

Bravva Angels caută startup-uri pentru finanţare

Bravva Angels a anunţat astăzi că a lansat platforma www.bravva.ro, unde pot aplica startup-urile interesate de finanţare şi de programe de pregătire pentru investiţii.

Procesul include intrarea ȋn comunitatea Bravva, iar apoi parcurgerea opţiunilor de educaţie, mentoring şi investiţie. Grupul de business angels intenţionează să investească tichete de pȃnă la 250.000 EUR per companie, ţintind suma de 10 milioane EUR investită ȋn următorii 5 ani.

Bravva oferă oportunităţi de finanţare, educaţie şi networking pentru startup-uri fondate de femei şi anunţă că nu va organiza o competiţie de departajare pentru obţinerea fondurilor pre-seed pe modelul acceleratoarelor, ci propune un proces individual şi personalizat de acces la investiţii, ȋn contextul unei comunităţi. Un element diferenţiator este modul ȋn care fondatorii şi investitorii discută despre business şi ȋnvaţă ȋmpreună prin participarea la ȋntȃlniri cu startup-uri şi la evenimentul lunar de networking şi educatie pentru membrii comunităţii Bravva. Alt element de valoare este alegerea investitorilor pentru fiecare startup pe baza potenţialului de resurse şi impactului ȋn creşterea companiei.

Un interes deosebit este acordat soluţiilor digitale la probleme din sănătate, educaţie, energie verde, mobilitate, productivitate, management financiar sau parenting, businessuri cu potenţial de creştere regională.

Bravva este o comunitate de business angels fondată de Ilinca Păun, co-fondatoare a Entrepreneurship Academy şi investitor Business Angel, cu misiunea de ajuta investitorii să ȋntȃlnească fondatoare cu idei noi, un plan de execuţie excelent şi valori puternice. În echipa de membri fondatori ai comunităţii se găsesc nume cu reputaţie în business şi cu impact în societate - Raluca Fiser, Sonia Năstase, Carmen Sebe, Nevenca Doca, Nina Brătfălean, Simona Lăpuşan, Carmen Ivan şi Ana Maria Andronic - care vor ghida fondatoarele spre soluţia potrivită. Accesul în comunitate al investitorilor se realizează printr-un abonament anual ce oferă acces la evenimente şi oportunităţi de educaţie şi investiţie, mentoring şi networking. Investitorii pot investi ȋntre 5.000 EUR şi 50.000 EUR în schimbul unor pachete de acţiuni. Fondatorii Bravva doresc să creeze o comunitate de 300 de angels şi să invite anual 30 de fondatoare ȋn procesul de pregătire şi finalizare a unei investiţii ȋn faza iniţială de dezvoltare a afacerii. Cei interesaţi pot trimite aplicaţiile pe www.bravva.ro.

"Bravva Angels este visul unor femei de a construi o reţea de investitori pentru companii fondate de femei. Am învăţat în timp că cea mai bună modalitate de a da înapoi societăţii este să transmitem mai departe din experienţa şi din succesul nostru, împărtăşind valorile şi competenţele acumulate cu o nouă generaţie de antreprenoare. Femeile excelează atunci când fac afaceri într-un mediu al responsabilităţii, generozităţii şi colaborării. Aş dori să încurajez oamenii de afaceri din Romania să ni se alăture în acest demers şi să ȋşi creeze un portofoliu de investiţii cu randamente foarte bune. Obiectivul nostru este să identificăm cȃt mai multe startup-uri valoroase pe care să le creştem ȋmpreună, nu să le departajăm prin competiţii. Vrem să plasăm capital de risc care să genereze impact pozitiv şi să dezvolte sustenabil ecosistemul antreprenorial", a declarat Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels.

Misiunea Bravva este validată global de multe studii, printre care un studiu realizat de un fond de venture capital din SUA ȋn 2015, care a demonstrat că doar 1% din investiţiile la nivel mondial merg către antreprenori femei, şi 10% către echipe mixte cu cel puţin o femeie ȋn componenţă. Un alt studiu argumentează că startup-urile fondate de bărbaţi au primit mai multă finanţare decȃt cele fondate de femei, ȋn ciuda faptului ca acestea din urmă performează cu 68% mai bine, ȋn medie. Mai mult, echipele mixte au mai mult succes ȋn crearea unor afaceri inovatoare decȃt cele fondate de bărbaţi. Studiul relevă că o firmă condusă de o femeie returnează, ȋn medie, 78 cenţi pentru fiecare dolar investit, ȋn comparaţie cu doar 31 de cenţi returnaţi de firmele fondate de bărbaţi. Ȋn Romania, deşi numărul de antreprenoare este ȋn creştere, numărul de tranzacţii ȋn companii cu fondatori exclusiv femei rămȃne sub 1%, conform listei de tranzacţii centralizate de How to Web pentru anul 2021.

Bravva propune recuperarea acestui dezechilibru bazat pe gen, facilitând accesul la educaţie al femeilor-fondator, asigurȃndu-le un mediu sigur de ȋnvăţare şi creştere, şi ȋncurajȃnd investitorii să investească capital şi resurse ȋn companiile acestora. Investitorii Bravva împart riscul investiţional cu fondatoarele şi se implică în mod activ în viaţa companiilor, ajutând prin mentorat personalizat, coaching, pregătire pentru investiţii, expertiză şi resurse.

"Femeile antreprenor sunt subreprezentate si subfinanţate. Ȋn ciuda tuturor dezavantajelor, femeile-antreprenor au demonstrat că identifică trendurile mai uşor, sunt mai adaptabile la cerinţele clienţilor şi au, ȋn general, cunostinţe foarte bune de marketing şi vȃnzări. Totodată sunt perseverente şi reziliente ȋn faţa obstacolelor, reuşind să obţină rezultate foarte bune, dar folosind capital mai mic la ȋnceput. Ȋn perioada de incertitudini pe care o traversează lumea, ȋn care banii şi accesul la servicii şi bunuri sunt o provocare, oamenii au nevoie de soluţii concrete şi pragmatice pentru scăderea costului vieţii, acces la servicii ȋn mod virtual sau digital, siguranţa şi stabilitatea familiei şi a companiilor. Fondatorii care se vor apleca asupra acestor nevoi vor creşte şi vor genera randamente excelente pentru investitori", a adăugat Ilinca Păun.

In iulie 2022, Bravva a anunţat prima sa investiţie, ȋn Glow2Go, prima platformă de servicii de înfrumuseţare la domiciliu din România, fondată de două tinere antreprenoare. Un grup de business angels din comunitatea Bravva a investit o parte din suma totală ridicată de 192.000 EUR, o finanţare tip pre-seed pentru extinderea gamei de servicii a companiei şi pentru dezvoltarea platformei tehnologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb