BRD va distribui dividende cu randament de 5%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 15 decembrie 2023

BRD va distribui dividende cu randament de 5%

Plata se va face la finalul lunii ianuarie a anului viitor

Acţionarii BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au aprobat, în adunarea de ieri, distribuirea sumei de 642,9 milioane lei ca dividende, echivalentul a 50% din rezultatul reportat aferent anului 2022, ca o plată excepţională, conform unui raport al băncii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este 0,9226 lei care, raportat la preţul acţiunii BRD de ieri, de 17,64 lei, echivalează cu un randament brut de 5,2%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 8 ianuarie 2024, iar plăţile se vor face în data de 26 ianuarie 2024, conform hotărârilor acţionarilor instituţiei de credit.

În acest an, BRD nu a distribuit dividende acţionarilor, la recomandările Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială şi ale Băncii Naţionale a României.

Recent, Giovanni Luca Soma a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD şi la mandatul său de membru în board-ul instituţiei. De asemenea, Francois Bloch a renunţat la funcţia de administrator al băncii. În vară, Bloch renunţase la postul de director general al instituţiei de credit.

În aceste condiţii, Consiliului de Administraţie al BRD le-a numit pe Delphine Garcin Meunier în calitate de administrator provizoriu pe postul vacant lăsat de Giovanni Luca Soma şi pe Maria Rousseva în locul lui Francois Bloch, cu mandate până la întrunirea adunării generale a acţionarilor instituţiei, anul viitor.

De asemenea, board-ul BRD l-a ales pe Jean - Pierre Georges Vigroux în calitate de Preşedinte Independent al Consiliului până în data de 30 mai 2024.

Pentru primele nouă luni ale anului, instituţia de credit a raportat un venit net bancar de 2,73 miliarde de lei, cu 11% peste cel din acelaşi interval al anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la aproape 1,2 miliarde lei, în creştere cu 19% faţă de cel aferent primelor trei trimestre ale lui 2022.

Francezii de la Societe Generale deţin 60% din grupul financiar, în acţionariatul căruia se mai găsesc fonduri de pensii, fonduri de investiţii, SIF-uri şi persoane fizice.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Gata, s-au imbogatit toti actionarii BRD.

    Sariti toti fanii BRD cu osanale...

    Sa cresca BRD-ul pana la 30 lei/ actiune... 

    1. esti invidios!

      9.00 pret pe actiune.

      Valoare reala. 

      Cred ca ai scris gresit 19 lei pret pe actiune

      Pret BRD mai 2024 - 22 lei / acțiune

    Cam putin, randament foarte mic care se mai si impoziteaza ... dezamagitor.

    1. Puțin sau mult , dividendele sunt datorate și comisioanelor pe care le mărește banca an de an . Ia de la unii și da la alții , adică ia bani de la fraieri și da la descendenții care au acțiunii la Fondul Proprietatea . Nu-i așa ???

      FP are actiuni la BRD?

    hai raiffeisen ridic o intr o zi +10% sa faci in ciuda la toti... vrem pacanele...si puneti trolii si toti influencerii sa spuna cat de buna este...dupa care un broker "independent" gen wood sa ne dea in cap si cu o analiza +50% intr un an....se stie :)))

    1. Corect. Abusurd ce se intampla. ASF nu vede nimic.

    Și cu restul de profit ce se întâmplă, pentru că se distribuie jumătate.

    1. Probabil se retine și se va distribui anul viitor, și așa au o "plasa de siguranță" daca economia totuși se contracta. Am o cunoștință care are 15 tiruri și dubite și spune că de un timp exportul s-a micșorat și importul s-a mărit .....din ce vede el ca mic transportator.

    De ce nu va orientați voi către Banca Transilvania? Deocamdată ei nu si-au dezamăgit investitorii.

    1. Uite ce se intampla si cu actiunea aia... cu nimic diferit de Pilon 2 care a a ridicat DIGI in ceruri.

      Da, doar ca la Digi este pe masa o tranzactie de 1 mld de euro, adica mai mult decat cat valoreaza digi pe bursa. Probabil ca vom vedea digi la 50 lei. Si brd la 21.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb