Brexit-ul a pierdut prima bătălie cu Camera Lorzilor

V.D.
Internaţional / 19 aprilie 2018

Brexit-ul a pierdut prima bătălie cu Camera Lorzilor

Premierul britanic Theresa May a suferit o înfrângere stânjenitoare în Camera Lorzilor, care a adoptat prin vot un amendament ce pune în discuţie planul său de a părăsi uniunea vamală, în cadrul examinării textului de lege cu privire la Brexit, relatează AFP.

Acest amendament, susţinut de membri ai majorităţii, opoziţiei laburiste şi centrului, a fost adoptat miercuri seara în Camera superioară a Parlamentului cu 348 de voturi la 225.

Concret, amendamentul înscrie în proiectul de lege posibilitatea ca Regatul Unit să rămână în uniunea vamală, în contextul în care Guvernul conservator s-a angajat să o părăsească, la fel ca piaţa unică, pentru a putea să controleze imigraţia şi să poarte liber negocieri comerciale cu restul lumii.

Însă un divorţ în aceste condiţii provoacă îngrijorare cu privire la eventuale consecinţe asupra economiei şi asupra păcii în Irlanda de Nord, în cazul restabilirii unei frontiere cu Irlanda vecină.

Majoritar favorabili UE, lorzii nu intenţionează să lase examinarea proiectului de lege să treacă fără să-şi lase amprenta asupra lui, aşa cum atestă votul de miercuri.

"Este un moment extrem de important. Camera Lorzilor s-a unit pentru a arăta Guvernului că rămânerea în uniunea vamală este cheia prosperităţii viitoare a Regatului Unit", a reacţionat liderul Partidului Social-Democrat (centru, susţinător al rămâneii în UE) în Camera superioară Richard Newby.

Acest vot ilustrează încă o dată disensiunile care continuă să existe în interiorul Partidului Conservator pe tema Brexitului, unul dintre cei patru semnatari ai amendamentului fiind Chris Patten, fostul preşedinte al formaţiunii.

Alţii le-au adresat lorzilor un avertisment, precum conservatorul Michael Forsyth, în opinia căruia voinţa Camerei superioare de a remodela textul riscă "să ridice opinia publică împotriva pairilor (lorzilor)".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb