BRK deţine peste 25% din Star Residence Invest

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 aprilie 2021

BRK deţine peste 25% din Star Residence Invest

BRK Financial Group (BRK) a ajuns, la data de 31 martie, la o deţinere de 12,2 milioane de acţiuni Star Residence Invest (REIT), echivalentul a 25,39% companie, după cum reiese din raportul companiei publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Star Residence Invest este prima companie din ţara noastră de tip REIT (Real Estate Investment Trust) listată la BVB, acţiunile societăţii intrând la tranzacţionare în piaţa AeRO în data de 19 martie a acestui an. Star Residence Invest este administrată de Reit Capital, companie deţinută de BRK.

În momentul listării, BRK Financial Group avea 24,97% din acţiunile REIT, Fondul închis de investiţii STK Emergent deţinea 23,87% din companie, iar dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), fondatorul societăţii, mai avea 22,36% din Star Residence Invest, conform datelor din memorandum. Anterior, în decembrie anul trecut, compania derulase un plasament privat prin care reuşise să atragă 8,1 milioane lei de la investitori, în cadrul unei opeaţiuni prin care au fost subscrise 37,2 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,218 lei/ titlu.

Societatea are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani, care asigură un randament brut de 11%/an.

Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, care, ulterior deducerii cheltuielilor ce ţin de administrarea imobilelor în vederea maximizării gradului de ocupare, vor fi direcţionate, în proporţie de cel puţin 90%, către distribuirea către acţionari sub formă de dividende. Pentru următorii zece ani, obiectivul Star Residence Invest este să ajungă la un portofoliu imobiliar închiriat în valoare de 68 milioane lei în condiţiile unei dezvoltări normale, respectiv de 125 milioane lei în condiţiile unei dezvoltări accelerate, conform celor prezentate în memorandum.  

Vineri, la ora 15:00, acţiunile REIT se tranzacţionau la 0,336 lei, ceea ce coferea companiei o capitalizare bursieră de 16,14 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. 26 locuri de parcare,

    iar BRK are din REIT circa 4 milioane lei.Unii cred in continuare ca REIT cit si FRB sunt detinute integral de BRK. Motic si de crestere a actiuni pe bursa a BRK. Si la FRB tot circa 25% detine 

    1. Vin la bursa toti smecherii cu un SRL cu capital social de cativa lei il fac SA, fac plasament cica privat(IAU BANI IEFTINI de la noi CA BANCILE NU LE DAU NICI DE STAU IN GENUNCHI ORI CAPRA0 si apoi se dau pe hutut in AERO pe BVB ,care DOARME CU ASF-ul in brate ca doi iubiti si nu vor sa vada ca nu indeplinesc majoritatea conditiilor de cotare (de pilda profit pe ultimii 3 ani) Cruda realitatea dar dureros va fi cand or scadea viniturile din ultimele luni.Parerea mea.

      Brk detine la FRB 62% iar Andrici 12%! Dupa mine astia nu aveau ce cauta la bursa...dar ASF cam doarme! De pilda cand Monica Ivan cumpara actiuni la firma Brk pe care o conduce..parca se numeste manipulare a pietei de capital! Daca era in America o "ascundeau" de mult...Sa tot cumperi pe informatie de insider la 0,1 si apoi in cateva sapt actiunea e 0,3!

      Firar al dracului de REIT cu 14 APARTAMENTE SI 26 parcari fac 16 mil lei!!!Va de cine cumpara ferice de cel ce vinde! ALOOOOO Pascule(de la stk) vinde tot fratioare IEEEESI !

      Avem o Monica ( un fel de Maria Vlas),avem un Andrici un fel de SOV si șef la Sif 5,avem Sif5 si Impact,Drăgoi tine aproape,REIT va fi copilul răsfățat, cu viitor !

    Aceasta listare a fost în neregula. La Tradevillle au cumpărat oamenii în pre-market cu 0.56lei/actiune înainte cu 2min de deschidere... și apoi mare teapa... Listarea a început chipurile de la 0.31 și a avut chipurile un raliu de 14% anunțat cu surle și trâmbițe în ZF. Oamenii carea au cumparat atunci sunt - 40-50%,hotie curata! In următoarea zi Tradeville modifica graficul ca plecând de la 0.56 la listare și scăzut pana la... cat e acum... Furt cu aportul BVB/Brokerilor!? Trăiască România!

    1. Ca sa nu mai spunem ca nu au existat rapoarte financiare pana astăzi pt aceasta companie. În aceste condiții nu știu cum a fost posibil sa fie listata. A ajutat mult marketingul agresiv in media și publicatii de profil naționale și internationale...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb