BRK va intermedia plasamentul privat de obligaţiuni derulat de Primăria Reşiţa

A.I.
Piaţa de Capital / 9 octombrie 2023

BRK va intermedia plasamentul privat de obligaţiuni derulat de Primăria Reşiţa

Valoarea totală a plasamentului va fi de 17,2 milioane euro

Banii vor fi folosiţi pentru cofinanţarea unor proiecte legate de transportul din Reşiţa

BRK Financial Group (BRK) va intermedia emiterea şi subscrierea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 17,2 milioane de euro a Primăriei Muncipiului Reşiţa, conform unui raport al societăţii de brokeraj publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform documentului, fondurile atrase vor fi utilizate de primărie pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile şi cofinanţărilor proiectelor derulate cu fonduri europene. "Este o premieră când o administraţie publică locală a unui municipiu de talie medie emite obligaţiuni verzi şi apelează la mecanismele pieţei de capital pentru finanţarea proiectelor de investiţii", se menţionează în raport.

Obligaţiunile vor fi denominate în euro, vor avea o maturitate de zece ani, cuponul va fi plătit semestrial, iar rata cuponului va fi variabilă, calculată prin indicatorul EURIBOR6M plus o marjă curprinsă între 0,5 şi 3,5 puncte procentuale, care va fi stabilită în cadrul procesului de book building asociat plasamentului. Obligaţiunile vor avea o granularitate similară cu cea a titlurilor de stat tranzacţionate la BVB (valoarea nominală a unei obligaţiuni va fi de 100 de euro), iar principalul va fi rambursat în cinci tranşe anuale, în perioada 2029-2033. Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, segmentul principal. Câştigurile din tranzacţionarea obligaţiunilor municipale şi cupoanele aferente acestora sunt neimpozabile conform prevederilor Codului Fiscal în vigoare. Emitentul va avea ataşată opţiunea de răscumpărare anticipată în anul 2029, conform raportului de la BVB.

Fondurile obţinute prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru cofinanţarea proiectului de reintroducere a tramvaiului electric în Reşiţa, respectiv înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport (13 tramvaie şi 10 autobuze electrice) şi amenajarea infrastructurii de transport în Municipiul Reşiţa, se mai menţionează în raport.

Conform agenţiei de rating Fitch, Municipiul Reşiţa are scorul BBB- cu perspectivă stabilă, iar conform evaluării efectuate de Morningstar Sustainalytics, emisiunea de obligaţiuni îndeplineşte cele patru componente de bază ale principiilor Green Bond (Utilizarea fondurilor, Procesul de Evaluare şi Selecţie a proiectelor, Gestionarea încasărilor şi Cadrul de Raportare). În esenţă, proiectul pentru care se solicită finanţare va crea un impact pozitiv asupra mediului şi este în acord cu principiile privind promovarea dezvoltării durabile, potrivit documentului.

BRK Financial Group estimează că va derula acest plasament în decursul lunii octombrie a acestui an, se mai menţionează în raportul de la BVB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sau nu se mentioneaza daca sunt garantate/negarantate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb