Brokerii apelează la asul din mânecă: platformele moderne

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2009

Tot mai multe case de brokeraj mizează pe modernizarea platformelor de tranzacţionare pentru a face faţă nevoilor clienţilor şi, implicit, crizei. După WBS România, Tradeville şi X-Trade Brokers, alte două case de brokeraj - KBC Securities şi Alpha Finance - au început, de ieri, să ofere tranzacţionare pe pieţele externe.

"KBC Securities", parte a grupului belgian KBC, a lansat oficial platforma de tranzacţionare uTrade, destinată în special investitorilor de retail, deschizându-le, astfel, accesul pe principale pieţe internaţionale, unde pot tranzacţiona direct, fără intermediul unui broker.

Astfel, investitorii au acces direct pe mai mult de 20 de pieţe, de pe un singur cont, putând personaliza listele de instrumente financiare în funcţie de interesul investiţional. Securitatea tranzacţiilor este garantată de sisteme şi tehnici moderne, precum "digipass".

"Ulterior, tranzacţionarea pe internet a fost lansată cu succes în Polonia, după Belgia, şi este utilizată în prezent de peste 25.000 de investitori", ne-a spus Patrick Vande Kerckhove, General Manager Retail Online al KBC Securities.

Platforma uTrade permite investitorilor să cumpere aceeaşi acţiune de pe mai multe pieţe, la preţuri diferite. De asemenea, clienţii îşi pot depozita numerarul în diferite monede (EUR, RON, USD şi GBP), facilitându-se astfel controlul expunerii valutare. Cu toate acestea, investitorii îşi pot retrage banii din cont numai în lei.

Tot ieri, Alpha Finance a lansat platforma "Alpha Cosmos Trade", unde investitorii pot tranzacţiona pes-te 20.000 de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, procedura de compensare/decontare nefiind îngreunată, indiferent de moneda în care se efectueaza schimburile.

Platforma celor de la Alpha Finance este similară cu cea ce la KBC Securities, oferind investitorilor autohtoni acces la produse financiare listate pe mai mult de 20 de pieţe de capital.

Comisioanele lunare de tranzacţionare în cazul acţiunilor de la BVB prin intermediul platformei uTrade de la KBC variază între 0,7% şi 0,5%, în timp ce comisionul minim perceput pentru tranzacţiile pe pieţele internaţionale poate ajunge până la 50 de euro. De asemenea, taxa lunară de utilizare a aplicaţiei este de 50 de lei.

În privinţa comisioanelor de la Alpha Finance, acestea se ridică la 0,8% din volumul tranzacţiilor.

Investitorii de retail ocupă doar 35% din totalul clienţilor KBC Securities, casa de brokeraj sperând ca odată cu lansarea platformei să atragă un număr mai ridicat de clienţi persoane fizice.

Din 2007, KBC Securities este unul dintre cei mai activi intermediari de pe piaţa de capital autohtonă, având în prezent o cotă de piaţă de 8,71%. La sfârşitul primelor nouă luni ale acestui an, casa de brokeraj a realizat tranzacţii de 692,65 milioane de lei, ocupând poziţia a treia în topul celor mai active case de brokeraj.

În 2008, KBC Securities a raportat o cifră de afaceri de jumătate de miliard de euro.

Alpha Finance a rulat în primele nouă luni ale anului tranzacţii de 71,67 milioane de lei, raportând pentru 2008 pierderi de 1,28 milioane de lei, la jumătate faţă de cele înregis-trate în 2007.

Alpha Finance este membră a grupului Alpha Bank, care mai este prezent in ţara noastră prin şi prin Alpha Leasing sau Alpha Insurance.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb